Europa Universalis IV
  • NineTY
    Nem 0.005, nem tudom az a szám mi, de nekem 148% overextensionnál 0.027-et kell fizetni per development, hogy ne nőjön nulláról. Ha ennél kevesebbet adsz rá, akkor nőni fog valamennyivel, és ugyanúgy ki kell fizetni majd később, ha vissza akarod csökkenteni nullára.

Ezt a 0.27-et az országod összes efektív developmentjére ki kell fizetni, szóval én még jól is járok, mert a hódítás nagy része a HRE vazalloknál van.
    Az effektív development az az összes developement, súlyozva a local autonomyval (szerintem 10 developmentes full core, azaz 0% autonómia az 10 developement, ugyanez a 10 developmentes provincia teritoryként, azaz 75% autonómiával 2.5 developement)

KIszámoltam az effektív developementemet:
    37,85 dukátot fizetek havonta korrupcióra, 1 effektív developmentre 0.027-et. Szóval az összes 3290 developmentből 1401 az effektív, azaz mindössze az országom 42%-a jár is bármiféle gazdasági/manpower előnnyel.
    Ha nem HRE tagoknak feedelném be a területek nagyon nagy részét, hanem én foglalnám el, akkor ez az arány sokkal rosszabb lenne, mert a teritory-k alig adnak bármit is.

A core-olás árát meg tuti nem felezték le teritoryra. Régen én még a Res Publicával játszottam, ott nem emlékszem mi alapján számították, hogy mennyibe kerül core-olni valamit, szerintem basetax alapján.
    Most van egy tartomány Cuenca (a neve nagyon fontos :D ), 4 tax, 4 prod, 3 manpower, azaz 11 developement. Developmeneként 10 admin pont a core. Nem hiszem el, hogy régen egy 4 basetaxos provinciát 110 admin pont volt core-olni, amit most ha teritoryra akarsz csak, hogy ne csináljon semmit, akkor nagy kegyesen a fele.

És én még mindig nem panaszkodok, csak azt akarom bizonyítani, hogy szerintem a Mare Nostrumban csak és kizárólag a HRE segítségével lehet World Conquestet csinálni, mert például a normál hódító Törökország, most a meghódított területekből közel semennyi pénzt/manpowert nem kap, szóval a bevételei igen jelentősen csökkentek, és van két új "adó", a state maintanence és a korrupció, szóval a kiadásai pedig jelentős mértékben nőttek.

A HRE dolog is eléggé szembe megy a logikával, mert így hogy vazallok (azaz bevételüknek csak kis részét adják nekem) adnak 80 dukát/hó bevételt, ha egyesíteném a HRE-t, azaz mostmár "bevételüknek nem csak egy kis részét, hanem az egészet nekem adják", nincs az az Isten, hogy abból bármiféleképpen 80 dukát/hó legyen.