NineTY#7785
Hát tudom, hogy a 300%-os overextension nem jó, de mit tudtam volna tenni, már ketyegett a needforpeace :D
Nem is olyan gáz, mindössze 18 lázadás lesz egy éven belül :D
Szerintem ha egy országhoz sok háború kell hogy elfoglald, akk először a fortok jelentős részétől kell megszabadulni, mert akkor utána sokkal hamarabb nyered meg a háborút, pl Mingnek volt vagy 20 fortja, hát az nem kevés idő csak azokat leostromolni, és az ellen seregét kb csak akkor tudod majd kinyírni, ha már elfoglaltad az összes fortot, mert ha oda is tudsz jutni ahova ő visszavonul, akkor sokkal hosszabb úton, és akkorra megint lesz annyi morálja, hogy ne oszoljon fel rögtön.
Feldarabolni tán úgy kéne hogy bizonyos szeparatistákat ne tudjon bántani, bár sztem Mingben kb. csak "particularisták" vannak, van vagy -16 revolt risk-je, meg a HRE vazallok mindig leverik az ellen lázadását is háború közben.
Lehet olyat hogy nem behívni egy háborúba a vazallokat? (azt tudom, hogy meg lehet csinálni, hogy ne jöjjön be semmilyen háborúba, azt nem lehet, hogy csak bizonyosokba ne? van valami kolóniai háború tán az?)
Az olvasztásnál hogy van-e elég diplo pont nemigen számít, mert mostmár a diplo pont mehet negatívba is, szal sztem nem akadna meg ha elfogyna. Bár igen a beolvasztás eredményeként kapsz -30 relationt a vasallokkal, meg -3 diplo repet (inkább ez a rosszabb).
Na az jó, akkor hogy nem alakulgatnak csak úgy koalíciók, mert régen tették mindenre való tekintet nélkül :D