Kotomicuki#7729
Az 1500-as évek elején, Moszkvával megtámadom a Livónokat - mellettük Riga és a Német Lovagrend; mellettem: Dánia.
A 2 nyugati, livón tartományt a dánok foglalják el - a békében is az övék lesz, pedig, nekem jobban kéne - , a többit én. Rigát is beveszem: különbéke -> elfoglalom őket és még fizetnek is egy keveset.
Már csak a Német Lovagrend áll, 2 tartományát beveszem (nem is hagytak addigra neki többet a lengyelek, akiknek, ebben a háborúban nem osztottak lapot, még szerencsére) és a különbékében az egyiket át is adnák...
Ilyenkor hiba Moszkvával Danzing-ot nem el kérni? (Nyugatiasodáshoz kéne ez, vagy Varsó, vagy még egy, megszerezhetetlen...)
Vagy várjak még?
Katonai és politikai tech'-jeim 10-esek - világ-élvonalbeli - , az adminisztratív van lemaradva, az még csak 6-os - sok a core-osítás.
Minden kisebb államot bekebeleztem a területemen, innen nincsenek is szövetségeseim.
Kazany még áll, de már belevájtam a karmom, de az Aranyhordától szerzett területeinek hála, még rivalizálhatok vele - de a török szövijével a háta mögött, aki nem tud feljönni hozzá, sem ellenfél (majd, ha lejár a tűzszünetem vele - a többi nomád ellene van)...
Amúgy, Dánia, aki teljesen bekebelezte a Svédeket, az agyamra megy: sorban hívna be az eleve vesztes háborúiba - szembe menni a Birodalommal, akiket még a Lengyel-Litván PU is támogat...
Lehet, hogy nem csak elutasítanom kéne, hanem nekem is hadat üzennem neki és a pártartományos haverjának - ha már a fél EU ellenük van?