Europa Universalis IV
  • EM64T
    Az utóbbi egy hétben -- hangsúlyozom, napi 1-2 óra játékra fordított idővel -- csak a porosz kampányom újrakezdésével szerencsétlenkedek, és egyre jobban rájövök, mekkora szerencsém volt, amikor annak idején rögtön a kezdéskor nagy merészen megszereztem Neumarkot a Teuton rendtől. Azóta vagy húsz játékot elkezdtem, de egyszer nem volt olyan szerencsés csillagzatom: hogy a szövetséges-rivális rendszer oké legyen induláskor (Csehek szövik legyenek, vagy Pomeránia, vagy Lengyelo. ne utáljon, mert akkor nem engedi át a seregem Kelet-Poroszországba, stb.); hogy a hadmozdulatokat szerencsésen tudjam igazítani, és vissza tudjam verni az első időkben a Teuton-Livon támadást; hogy Lengyelország egy idő után betámadja a teutonokat, mert csak akkor tudom megverni őket anélkül, hogy 10 loant fel kellene vennem; és hab a tortán, ha Pomeránia is lerohanja őket, mert ami teuton területeket ők megszereznek, azt könnyebben megszerzem majd tőlük, mintha Lengyelország falná be az egészet... :) Azért jó kis játék ez :)

Csak ezt a szerencsés indulást akarom összehozni újra, aztán út az ismeretlenbe... Sokszor azt veszem észre, türelmetlen és meggondolatlan vagyok, felesleges kockázatokat vállalok...
    Utoljára szerkesztette: EM64T, 2016.06.09. 21:14:52