Europa Universalis IV
  • pretorius07
    Nem kell mindenhova mindenféle épület... Én pl nagyon keveset építek mindig. Market place a központokba,néhány templom ahol 0.2 felett ad,meg pár dock a hajóknak... Pl barakkot szerintem sosem húztam még. Workshopot is nagyon ritkán,mert az többnyire nem éri el a 0.2-t sem.

Nekem asszem befellegzett a milán kampányom,ez restart lesz. Franciák lepaktáltak a törökkel,meg a castile-t simán verő aragonokkal. Nekem maradt ausztria-bohemia,ami hát nem éppen vetekszik az előbbiekkel:) lenygyel-litván darabokban,és amúgy is mindenki utálja ausztriát:)

Asszem a következőben nem mellettük kezdek. Lehet inkább egy savoy emperor indítással próbálkozok francia támogatással,burgund event reménnyel:)

Az a vicc,hogy bizánccal sokkal könnyebb volt. Ott ha megvan az első török elleni győzelem,akkor sima. És mire odaértem európába,már tudtam versenyezni a nagyokkal. Így meg életben maradni,és megtartani az esélyt,hogy terjeszkedni is lehessen...
    Pláne ebben az 1.17-ben teljesen mások a szövetségi rendszerek. Még hogy francia-aragon szövetség... Kb mint egy oszmán mamluk:)