Europa Universalis IV
  • pretorius07
    De választhat,és én választottam is. Vissza lehet csinálni,pár választás kell hozzá,hogy visszaessen annyira a tradíció...

Egyébként most jut eszembe,hogy ha megalapítom itáliát,akkor úgyis repülök a hre-ből,és akkor meg tök felesleges most bent maradni,lévén köztársaságként úgysem lehetek császár előtte,hogy eljátszam az újra hozzáadok minden provinciát játékot:) mert a republicot nem dobnám most... Jól lehet játszani vele monarch pontok tekintetében,nincs stability drop,és mindig van ingyen hadvezér,akik nem is rosszak... Épp most volt egy 6-os shocker,plusz 2-es siege-el:)

Burgundia egyébkén jelenleg nem szomszéd,és nem is terveztem még svájc felé menni,mert arra nagy a koalíció veszélye. Eddig óvatos terjeszkedéssel is elég magabiztosan haladok,semmi nyoma ellenségeskedésnek.
    Ezelőtt próbáltam egy ausztriát,szintén 1.17-tel,és ott azt tapasztaltam,hogy irányíthatatlan már a burgund inherit event,nem úgy,mint régen. Inkább maradjon meg ez a nemzet,minthogy a spanyolok,vagy osztrákok nyerjenek vele,a franciákról nem is beszélve,mert ők mindenképp jól járnak,ha beüt az esemény.