Europa Universalis IV
  • Chris
    Na így állok most, kíváncsi vagyok ti mit csinálnátok a helyemben.

- Madagaszkárig enyém az afrikai partvonal, Indiában enyém kb. az összes important center of trade (még a félsziget keleti oldalán is) és van két vazallusom is Indiában és csak Delhi szövetséges
    - Ethiopia, Khorasan, Bukhara, Malwa, Ming mind riválisnak tett meg és kb. keresztbe szövetkeztek
    - Oszmánok szövetségesek voltak, magas trusttal, egy lófax háborúba nem jöttek be, egyből dobódott az alliance és royal marriage is és instant akarták vagy 20 provinciámat (de egyiket sem claimelte még), aminek eredményeként évek óta hostile relations van és nem jön vissza allianceba
    - Muscovy vagy minden más messze van és nem akar szövetkezni
    - a forcelimitem olyan 35 körül van, a pénz nem számít a trade miatt, viszont egy oszmán, vagy egy összeszövetkezett rivális támadás simán elsöpör, segítségként meg kb. csak 1-2 kis államot tudnék behúzni

Félek, hogy az oszmánok kezelhetetlenül nagyra nőttek, pedig próbáltam őket akadályozni. Behívtak Mamelukok ellen és direkt elfoglaltam előle a célterületeket, de ettől függetlenül vitt más területet, meg később már be sem hívott, csak felzabálta őket. A baj szerintem, hogy Ausztria stagnált és a lengyelek eltűntek, így nem volt ellenpólusa, bezabálta magát a magyar területekre is.