Chris#7404
Példa, Oman játékom, amit újrakezdtem... én már csak ilyen mazochista vagyok, szeretem a kihívást.
Alapesetben simán az influence-quality-admin kezdőhármast választottam eddig általában, de itt és most más a helyzet:
- Influence bár baromi jó lenne ide a sok kisebb vazallizálható állam és kevés szövetséges-opció miatt, de a megnehezített claimelés és az egyedi vallásom miatt kénytelen voltam religious-szal kezdeni és csak az első ideát kivenni (a játék legjobb, instant casus-bellije "mindenkire", csökkentett AE, no dipo költség)
- Quality is jó lett volna, mert nincs forcelimitem/manpowerem a szegény területek miatt, nameg exploration is, hogy az indonéz gazdag szigeteket megszerezzem, meg elébe menjek a portugál/kasztíliaknak. Viszont a sok fejletlen területem, (amiket nem is coreoltam state-é, csak amik trade powert adtak, hála az új state rendszernek, első próbálkozásban megettem, viszont emiatt úgy lemaradtam techben, hogy a fal adta a másikat), szar forcelimit/manpower miatt a pénz kell (50 évig még csak egy darab tanácsadót sem tudtam tartani, fort-ok mindig bezárva), viszont a sok indiai gazdag tradenode meg ott van közel, így olyat tettem, mint korábban még soha, 2-ként trade ideát vettem fel. Jó döntés volt, stabil vastag bevétel, tudok épületeket felhúzni, zsoldosok, max forcelimit, fortok mind aktiválva.
- Admin idea nem kötelező közvetlen az elején végre, ha meg tudod oldani micromanagementtel, vagy trade-del, hogy később core-olsz state-é. Akkor bőven elég a -25% core cost.
UI: Nem tudom mióta játszom EU4-et, de a hétvégén megint tanultam vmi újat. Tudtátok, hogy ha 80 vagy 80+ a trust vmelyik állammal, akkor az sosem fog riválisnak jelölni?