Europa Universalis IV
  • pretorius07
    Én általában mindig militaryval kezdek. Ennek az az egyszerű oka,hogy szeretem,ha hamar megy a haditechnika,emiatt a nemzeti fókuszt oda állítom,aminek a hozománya a több pont. Katonai ideákból meg szerintem a deffensive kötelező. A plusz morál elengedhetetlen. Az olcsóbb fenntartás meg a látadások ellen szuper,mert nem kell lehúzni a békeidőben sem,mégis keresel eleget nagyobb seregnél is. A reinforce speed magáért beszél... Most bizánccal meg qualityval kezdtem. Ott meg a sok combat ability a jó. Szeritem ez a két military idea simán elfér minden nemzetben.
    A második az administrative volt,mert rengeteget hódítok. A core creation cost simán megéri hosszú távon,ezerszer visszahozza az árát (nem szó szerint). Illetve a zsoldosok is nagyon kellettek a játék elején,az államcsőd viszont nem:)
    Hódítóknak influence. Szintén admin pont csökkentés miatt,mert vazallizálsz,nem core-osítasz,és az aggressive expansion impact minusz kell a koalíciók ellen.
    Ez a 3-4 mindig megvan,és az elsők között.
    Nekem még a trade a bejövős... A többit meg mindig ahogy a helyzet hozza választom.
    A humanist szinte sosem. Azért van a sereg,hogy leverje a lázadást. Viszont abban egyet értek,hogy a quantity is felesleges. Ha az kell,akkor valami nagyon nem megy jól az országban.:)