EM64T#7191
Ismét viharos évek vannak mögöttem a poroszokkal... A frissen megszerzett pomerániai területek 1500 körül fellázadtak, és sikerült ismét olyan rosszul kezelni a helyzetet, hogy hamarosan egy 19 ezres egyesült szeparatista sereg állt szembe a 8 ezres regulárisaimmal... Ha nem lett volna a Bajorország a szövetségesem, pórul járhattam volna, így viszont egyesítve erőinket, egy pürroszi győzelem megváltoztatta a háború menetét. Viszont a környező kisebb államok (jogosan) érzékelve meggyengült, kimerült állapotomat, most érezték elérkezettnek az időt, hogy rám ugorjanak... Ismét rengeteget köszönhetek a szövetségeseimnek, ezúttal inkább Svédország, aki nem volt rest egy 16 ezres sereget átdobni a kontinensre, ezáltal olyannyira felülkerekedtünk, hogy busás kártérítésekkel, és területi szerzeményekkel zártuk a háborút. Az elmúlt évtizedek folyamatos háborúi annyira megtizedelték Brandenburg lakosságát, hoy muszály voltam zsoldosokkal operálni. Jelen helyzetben vagy 15 visszafizetetlen hitelem van, a császár folyamatosan vegzál a törvénytelen területek miatt, és a haderőt újra le kellett csökkentsem, hogy egyáltalán pozitív legyen a pénzügyi mérlegem. Csak 15 nyugodt év kellene...