Europa Universalis IV
  • inkvisitor
    Nálam pont fordítva történt.
    Kasztíliával (illetve már Spanyolország) haladtam, és az Angoloknak üzentem hadat. Portugália velem és az Angolokkal is szövetségben volt, A hadüzenetkor kapásból beszállt Anglia oldalán. Nem igazán értettem, milyen alapon reménykedett, de a seregeim 2/3-a elverte az angolok maradékát (Skócia éppen elvitte az összes északi területét egy külön háborúban), harmada meg különösebb erőfeszítés nélkül laposra verte a teljes portugál haderőt és még meg is köszönte, amikor elcsatoltam az ibériai 7 tartományából kettőt. Két év múlva nekiment marokkónak, az meg elszedett még egyet az összes Afrikain kívül). Úgyhogy saját magát is ki tudja szépen nullázni a gép. Most ott van, hogy 1538-ban hadat üzentem neki, mire jött egy üzenet, hogy megszűnt a történelmi barátság, viszont a háború végére csak Liszabon maradt neki. Viszont a pápa folyamatosan haragszik rám a Tordesillasi szerződés megszegése miatt (most -198 a relations módosítója emiatt). Tudja valaki mit lehet ezzel csinálni? Ha kilövöm a maradék Portugáliát megszűnik a szerződésszegés, vagy a pápai államot kell elfoglalnom hozzá?