Europa Universalis IV
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ugye milyen jó dolog! :-D
HAHAHA, ez kezd tetszeni 😄
Gondoltam nézek valami könnyed achi-t ha már a Habsburg nem jött össze, Bohémiával úgyis játszani akartam, így gondoltam adok egy esélyt a The Bohemians-nak, el kell foglalni Dublint/Meath-et az angoloktól. Viszonylag hamar megválasztottak Emperor-nak minden akaratom ellenére, utálom a dolgot, lenullázza mindig a manpowerem, meg a reformokat se támogatja soha senki.. Ausztriát sikerült megnyerni szövetségesnek (a trónfosztás ellenére is), Burgundia megtámadta Trier-t, aztán...
Na melyik event történt meg ?
Erre tényleg nem számítottam. 😄
Gondoltam nézek valami könnyed achi-t ha már a Habsburg nem jött össze, Bohémiával úgyis játszani akartam, így gondoltam adok egy esélyt a The Bohemians-nak, el kell foglalni Dublint/Meath-et az angoloktól. Viszonylag hamar megválasztottak Emperor-nak minden akaratom ellenére, utálom a dolgot, lenullázza mindig a manpowerem, meg a reformokat se támogatja soha senki.. Ausztriát sikerült megnyerni szövetségesnek (a trónfosztás ellenére is), Burgundia megtámadta Trier-t, aztán...
Na melyik event történt meg ?
Erre tényleg nem számítottam. 😄
Ezzel még tartoztam😊
Török háború kezdetén,és utána. A béke idejében már 40-50 ezres lázadó seregek között kellett lavírozni. Kiszakadt sok ország belőle😊
Most megy épp a második kör,esélyük nincs,pedig most kisebb a szövetségünk francia-osztrákokkal,mert nem én indítottam a háborút. Remélem spanyolpajtások adnak pár tartományt😊
De az ottomán hegemóniának leáldoztak.
http://kepkezelo.com/images/ps2tgtzdjdnfkva054gf.jpeg
http://kepkezelo.com/images/27h7bmtcicaaesbzrcpq.jpeg
Török háború kezdetén,és utána. A béke idejében már 40-50 ezres lázadó seregek között kellett lavírozni. Kiszakadt sok ország belőle😊
Most megy épp a második kör,esélyük nincs,pedig most kisebb a szövetségünk francia-osztrákokkal,mert nem én indítottam a háborút. Remélem spanyolpajtások adnak pár tartományt😊
De az ottomán hegemóniának leáldoztak.
http://kepkezelo.com/images/ps2tgtzdjdnfkva054gf.jpeg
http://kepkezelo.com/images/27h7bmtcicaaesbzrcpq.jpeg
Igazad van. Módosítja a cheksumot, nem enged új ironman-t kezdeni.
Akkor ez lesz a magyarázat a Habsburg achi-ra is, 1.14-ben be volt kapcsolva az Overhaul egy ideig...
Akkor ez lesz a magyarázat a Habsburg achi-ra is, 1.14-ben be volt kapcsolva az Overhaul egy ideig...
próbáld ki,írd át és indíts el egy új játékot
Amúgy szerintem az osztrákoknak nem szabadna élniük az acsihoz, de csak tipp
I met God. She's black
Átírtam, megy az 😊
Csak túl sok lett a határokon az alkoholos filcből, még a Balaton is fekete, és ez nem annyira tetszik így.
Mods mappában a gfx_overhaul_ironman.mod fájlt megnyitod Jegyzettömbbel, és a végére beírod ezt:
supported_version="1.15.*.*"
Vagy ha már ott van, akkor a verziót írd át erre.
Utoljára szerkesztette: Tuvok, 2016.02.23. 21:04:58
Csak túl sok lett a határokon az alkoholos filcből, még a Balaton is fekete, és ez nem annyira tetszik így.
Mods mappában a gfx_overhaul_ironman.mod fájlt megnyitod Jegyzettömbbel, és a végére beírod ezt:
supported_version="1.15.*.*"
Vagy ha már ott van, akkor a verziót írd át erre.
Utoljára szerkesztette: Tuvok, 2016.02.23. 21:04:58
nem működik ,ha átirod.legalábbis nekem nem
Bigger War View++
Simple Fog of War
Better UI 1.15
FIP Flag Improvements Mod (pár saját zászlóval)
TBARW EXTRA: User interface
TBARW EXTRA: Transparent political mapmode
TBARW EXTRA: Darker water
GFX Overhaul nincs bekapcsolva, lusta vagyok átírni a verziót, azért ilyen "rajztábla" szerű a kép.
Simple Fog of War
Better UI 1.15
FIP Flag Improvements Mod (pár saját zászlóval)
TBARW EXTRA: User interface
TBARW EXTRA: Transparent political mapmode
TBARW EXTRA: Darker water
GFX Overhaul nincs bekapcsolva, lusta vagyok átírni a verziót, azért ilyen "rajztábla" szerű a kép.
sztem ez a tbarw
Milyen grafika modot használsz? Elég jól néz ki 😊
A modifiers-nél nincs a listában, de kint "zöld" és "CAN" do achivements.. talán valamelyik patch kúrhatta el ? Az angol játékom is több patch óta megvan, és a napokban csináltam meg vele a Voting Streak-et, abba nem nyúlt bele.
Nem értem én ezt... talán újrakezdem, gondolkodom egy nem Hunyadi verzión, bevállalom a Habsburgokat, velük több esélyem van Trónok harcát játszani (és persze PU-ba kerülni is 😄 ).
Nem értem én ezt... talán újrakezdem, gondolkodom egy nem Hunyadi verzión, bevállalom a Habsburgokat, velük több esélyem van Trónok harcát játszani (és persze PU-ba kerülni is 😄 ).
játkon belűl nézd meg,ott írja esetleg h mi kell még
Salzburg nem kell?
EZ remek.......
Meg vannak az előírt területek, core-osítva, ironman, és NEM adta a Habsburg achi-t. Mi a túrót hagytam ki vajon ?
Kép
Meg vannak az előírt területek, core-osítva, ironman, és NEM adta a Habsburg achi-t. Mi a túrót hagytam ki vajon ?
Kép
Éppen ütöm az oroszokat, van egy kis szünet a csaták közt, mondom szétnézek mi megy európában, aztán hirtelen Ausztria.
Szerencsére sikerült kicsit méretre szabni, megtámadták őket a törökök és én is gyorsan nekimentem. A cseh területeket visszaadattam, meg pár kis német államocskát felszabadítottam de még így is rohadt erős maradt. plus nekem az összes manpowerem és a pénzem nagy része is ráment a háborúra.
Szerencsére sikerült kicsit méretre szabni, megtámadták őket a törökök és én is gyorsan nekimentem. A cseh területeket visszaadattam, meg pár kis német államocskát felszabadítottam de még így is rohadt erős maradt. plus nekem az összes manpowerem és a pénzem nagy része is ráment a háborúra.
Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.
Asszem nagy mázlista vagyok😊
Kaptam egy 1 éves uralkodót,régenstanács. Na de szuper,ennyit a prágai küldetésről... Amúgy is bajos lett volna,mert a császár nagy spanom,nem szívesen vesztettem volna el a szövetségét. Bár azér ment a jogfabrikálás addig is.
Svédek megint behívtak moszkva ellen,leverjük őket,megyek szépen haza,látom a csehek hadban. Bavaria megtámadta.
Több sem kellett,szövetség velük,be is hívtak. Ráálltam Prágára,és nekem adták Erz-cel együtt😊
Bontottam is a szövetséget osztrákok miatt,de ebből nagyon jól kijöttem😊
Mivel brandenburg a császár,és imád,meg csehek a riválisa,még csak vissza sem kérte a tartományokat😊
Kaptam egy 1 éves uralkodót,régenstanács. Na de szuper,ennyit a prágai küldetésről... Amúgy is bajos lett volna,mert a császár nagy spanom,nem szívesen vesztettem volna el a szövetségét. Bár azér ment a jogfabrikálás addig is.
Svédek megint behívtak moszkva ellen,leverjük őket,megyek szépen haza,látom a csehek hadban. Bavaria megtámadta.
Több sem kellett,szövetség velük,be is hívtak. Ráálltam Prágára,és nekem adták Erz-cel együtt😊
Bontottam is a szövetséget osztrákok miatt,de ebből nagyon jól kijöttem😊
Mivel brandenburg a császár,és imád,meg csehek a riválisa,még csak vissza sem kérte a tartományokat😊
magyarokkal be kell lépni a hre-be ,és utána nincs gond
A fenéket, Bécset elég könnyű elfoglalni még a törökkel is 1500-1530ig. nem, hogy mással ami közelebb van. Szerintem csak Ázsiai ill afrikai vagy amerikai népekkel éri meg hagyományosan.
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2016.02.22. 22:44:54
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2016.02.22. 22:44:54
Néha szerintem a hagyományos nyugatiasodás is megéri, persze erősen függ a körülményektől. Én most úgy nyugatiasodtam magyarokkal, mert úgy ítéltem meg esélytelen Prága, Bécsről nem is beszélve. Nem voltak az osztrákok és a csehek riválisai egymásnak, mindig Habsburg császár ült a trónon. A fél Birodalmat a törökökkel a hátsómban meg nem tudtam volna leverni, ráadásul a török szövetségese volt a cseheknek.
Egy jó uralkodóval és elengedő tartalékkal bele lehet vágni abba is.
Egy jó uralkodóval és elengedő tartalékkal bele lehet vágni abba is.
Jaaaaa! Azt nem tudtam,hogy a városokkal a negatív hatások nincsenek😊 na akkor a török után megvan a következő célpont😊
Humanista megvan,szeparatizmus néncs,még csak unrest sem😊
Ma is megérte idejönni,köszi a segítséget!
Humanista megvan,szeparatizmus néncs,még csak unrest sem😊
Ma is megérte idejönni,köszi a segítséget!
http://www.eu4wiki.com/Rekindling_the_Flames
valaki tudja itt mit kell csinálni,mert számomra nem világos
valaki tudja itt mit kell csinálni,mert számomra nem világos
Persze. De azt meg állítólag elsőre kifejlesztette.
ezért kell a humanisstot először kifejleszteni,az minusz 10 szeparatizmus
Egyszerűbben is lehet nyugatosodni most már. Ha megvan az admin tech 10, Bécs és Prága, szeparatizmus kisebb mint egy akkor csak egy gombnyomás, egy döntés. 0 monarch pont költséggel.
de nem érted,ha elfoglalod prágát v bécset,automatikusan nyugativá válsz,azért nyugatinak lenni mindig előny a többi tech grouppal szembe
Nem látom értelmét nyugatiasodni,a minusz 20% modifier eltűnt már,mert megvannak az ideák is,meg eventek miatt is. A nyugatiasodás meg elvisz agy rakat monarch pontot,amiből megvan pár tech simán...
Plusz egy ekkora országban elég kellemetlen kezelni egy -5-ös untestet,ad hoc felkelésekkel. Mire odaérek egyik végéről a másikra... Nem esne jól a stability drop sem.
Lehet én gondolkodom rosszul,de jelenleg nem látom hátrányát az eastern groupnak. Bőven tudom fizetni a drágább advisorokat is. Admin-military tech kornak megfelelő,vagy feletti,a diplo lassan szintén utoléri magát,de az amúgy sem olyan fontos,lévén nem tengeri nagyhatalom vagyok.
( A csehek beverése meg a leszűkítése pár tartományra kifejezéssel párosult az előző kommentemben,prága nincs köztük😊 Bár nem lenne gond megszerezni. )
Plusz egy ekkora országban elég kellemetlen kezelni egy -5-ös untestet,ad hoc felkelésekkel. Mire odaérek egyik végéről a másikra... Nem esne jól a stability drop sem.
Lehet én gondolkodom rosszul,de jelenleg nem látom hátrányát az eastern groupnak. Bőven tudom fizetni a drágább advisorokat is. Admin-military tech kornak megfelelő,vagy feletti,a diplo lassan szintén utoléri magát,de az amúgy sem olyan fontos,lévén nem tengeri nagyhatalom vagyok.
( A csehek beverése meg a leszűkítése pár tartományra kifejezéssel párosult az előző kommentemben,prága nincs köztük😊 Bár nem lenne gond megszerezni. )
Igen, de azt írta, hogy a cseheket is bedarálta, nem? Akkor meg csak egy kattintás előbb-utóbb.
Uh, jó rég játszottam lengyelekkel 😄 De ha a cseheket beverte, akkor ezek szerint Prága is az övé, bár mondjuk attól függ mikorra.
Danzig már a lengyeleknek nem ad western focus lehetőséget, de Moszkvának, és az orosz/rutén kultúrájúaknak igen.
Gdansk már nem ad a lengyeleknek rá opciót, se a magyaroknak. Csak Prága és Bécs
I met God. She's black
Ezt nem értem, miért ne kellene nyugatiasodni? 1500-ra (de inkább hamarabb) simán megvan Dansk, onnan már max 15-20 év és csak egy kattintás...
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2016.02.22. 13:32:59
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2016.02.22. 13:32:59
meg mondjuk mikor svédek függetlenségi harcba kezdenek,megtámadni őket
a western focushoz elég mondjuk prága ,és már nyugati is vagy,egy gombnyomásra
Most én js egy lengyel ironmant csinálok. Első iron mód,összesen második játék. Elsőre Angliával egy szép karriert futottam be végül,megettem a franciákat is,minden tech 32,negyedik legnagyobb sereg,stb...
De ezek a lengyelek nagyon op!
1600 előtt vagyok még,legjobb katonai techhel a világon,plusz két military idea maxolva. Russia nem lesz,mert enyém egy csomó core,ami kell hozzá (novgorod,smilenssk,stb.)
Lovagrendeknek se híre,se hamva már rég. Cseheket megzabáltam,alig van pár tartományuk. Svédeknek segítettem felszabadulni,azóta szövetségesek,akkor alázzuk Moscovyt,amikor akarjuk😊
Kezdetektől osztrák-brandenburg szövetség,és míg cseh császár volt,addig arany életünk volt! Most brandenburg a hre vezető,így egyenlőre nyugatra nem megyek.
Sajna az ottománok igen megnőttek,de szerveztem egy ütős erőt ellenük. Szövi spanyolokkal,franciákkal,osztrákokkal,brandenburggal. Törökök háború után voltak,bár 120 ezres sereg,de nulla manpower. Nosza rajta,nekimentünk öten😊
Nálam 125 ezres sereg,100 ezer tartalékossal,a szövetségnek összesen 3-szoros túlereje az oszmán-tunéz-marokkó-jampur vagy mi négyes ellen.
Jelenleg az oszmán birodalom szinte teljesen megszállva,török sereg alig,az is zsoldos.
Este teszek fel képet majd😊
Lenygyelekhez tapasztalat. Nem engedni Russiat megalakulni,mindig legyen egy tartomány nálad legalább,ami ehhez kell. Humanista idea kimaxolva,mire commonwealth megalakul. Északot bekebelezni. Nem kell nyugatiasodni,bőven tartható a lépes. Egyedül diplo techel vagyok lemaradva,mert a sok vassal-annex elvitte a galambokat.
Bár még több,mint 200 év van hátra,de nagyon durva lesz itt a helyzet😊
Amira figyelni: osztrák-svéd szövi ne bomoljon fel! Ők három oldalról biztosíték,így csak délen lehet kavar. De az hamarosan megoldódik,mikor lesz pár köztes állam a törökök,meg köztem😊
De ezek a lengyelek nagyon op!
1600 előtt vagyok még,legjobb katonai techhel a világon,plusz két military idea maxolva. Russia nem lesz,mert enyém egy csomó core,ami kell hozzá (novgorod,smilenssk,stb.)
Lovagrendeknek se híre,se hamva már rég. Cseheket megzabáltam,alig van pár tartományuk. Svédeknek segítettem felszabadulni,azóta szövetségesek,akkor alázzuk Moscovyt,amikor akarjuk😊
Kezdetektől osztrák-brandenburg szövetség,és míg cseh császár volt,addig arany életünk volt! Most brandenburg a hre vezető,így egyenlőre nyugatra nem megyek.
Sajna az ottománok igen megnőttek,de szerveztem egy ütős erőt ellenük. Szövi spanyolokkal,franciákkal,osztrákokkal,brandenburggal. Törökök háború után voltak,bár 120 ezres sereg,de nulla manpower. Nosza rajta,nekimentünk öten😊
Nálam 125 ezres sereg,100 ezer tartalékossal,a szövetségnek összesen 3-szoros túlereje az oszmán-tunéz-marokkó-jampur vagy mi négyes ellen.
Jelenleg az oszmán birodalom szinte teljesen megszállva,török sereg alig,az is zsoldos.
Este teszek fel képet majd😊
Lenygyelekhez tapasztalat. Nem engedni Russiat megalakulni,mindig legyen egy tartomány nálad legalább,ami ehhez kell. Humanista idea kimaxolva,mire commonwealth megalakul. Északot bekebelezni. Nem kell nyugatiasodni,bőven tartható a lépes. Egyedül diplo techel vagyok lemaradva,mert a sok vassal-annex elvitte a galambokat.
Bár még több,mint 200 év van hátra,de nagyon durva lesz itt a helyzet😊
Amira figyelni: osztrák-svéd szövi ne bomoljon fel! Ők három oldalról biztosíték,így csak délen lehet kavar. De az hamarosan megoldódik,mikor lesz pár köztes állam a törökök,meg köztem😊
Valamit rosszul csinálsz, amint megtéríted katolikusnak (Quest) őket (kb 30 év) egyből eltűnik Granada mint "core" claim nemzet akármi (pl később sem lehet releaseltetni, ha mondjuk más néppel megagyalod a spanyolokat.
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2016.02.21. 10:28:13
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2016.02.21. 10:28:13
Nekem az nem tetszett a játékban, hogy - igaz, kezdőbbként - pl. itt nincs egy lázadója sem Granadában, míg nekem 100 évemet vette el annak a 3 tartománynak a lecsillapítása és a folyamatos lázadások megszüntetése...
Amikor már-már vége volt egy "sorozatnak", akkor mindig jött egy event és kezdődött minden előröl - gyakran a megkezdett core-osítás, befejezett áttérítés is elveszett, nem kevés kárt okozva ezzel! <#falbav>#falbav>
Amikor már-már vége volt egy "sorozatnak", akkor mindig jött egy event és kezdődött minden előröl - gyakran a megkezdett core-osítás, befejezett áttérítés is elveszett, nem kevés kárt okozva ezzel! <#falbav>#falbav>
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
de szeretem mikor a háború elején 21k katonája van a töröknek, aztán hirtelen megjelenik egy 33as stack és kiderül hogy az összes pénzét elköltötte mercek-re😊)))
I met God. She's black
Most én is elkezdtem a lengyelekkel egyet és ugyanez a probléma 😄 van pár jó szövim nyugatra, de bohémiát nemtudom megtámadni mert az osztrákok bevédik, a litvánoknak adok területeket de ha több mint 41 provinciájuk van akkor cseszhetem, szóval egy kis idő múlva és is megrekedek
I met God. She's black
Hát én eddig talán egyszer láttam ilyen osztrák-magyar PU-t.
De igen, ez elég nagy ütés volt, így most egy jó darabig kb csak malmozhatok magamban. Keletre Litvánai pu-ban van, délre osztrák-magyar PU, nyugatra meg a császárság. Szóval amíg nem tudom létrehozni az Uniót addig semmit se tudok csinálni 😄
De igen, ez elég nagy ütés volt, így most egy jó darabig kb csak malmozhatok magamban. Keletre Litvánai pu-ban van, délre osztrák-magyar PU, nyugatra meg a császárság. Szóval amíg nem tudom létrehozni az Uniót addig semmit se tudok csinálni 😄
Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.