Europa Universalis IV
  • Kmarha
    Litvánokkal vagyok, még az első 50 éven belül, mikor jönni látszódott egy jó lehetőség. Egész kelet Novgorodra támadt, és még a szétaprózott Moscvoy is új életre kelt tőle.

Rengetek kapcsolatom ráment (svédekkel és a lengyelekkel) arra, hogy stability nélkül be tudjak szállni a háborúba (végül egy sosem foglalkoztam vele ország hívott be, mint szövetségese).

Pont akkor, mikor ezek az oroszok újra összeszedték magukat, és szinte az egész területüket visszafoglalták. Szerencsére, a tengert leszámítva, túlerőben voltam, és befoglaltam majd minden területét. Az utolsót vettem el tőle, mikor hirtelen békét kért a még mellettem harcoló szövetségesemtől, aki meg is szerezte magának a kiszemelt területeket, én pedig nem kaptam semmit.

Kíváncsiságból visszatöltöttem, megnézni mi van ha én kötök békét. Némi területtel megadományozott, de a szövetségesem is megtarthatta, amit befoglalt. Gondolom utánam kapásból békét kért tőle, és ilyen feltételekkel kaphatta meg.

Most legalább ezt is tudom, ha szövetséges hív, az ő békéje elsődleges, én csak segéd haderőt adok mellé.