Europa Universalis IV
  • Lysandus
    Az írás megmarad, bizony! :-) A #6995-ös hozzászólás így szól:

"Érthetetlen... csak azért nem csináltam Commonwealthet, hogy ne legyen belőle religious turmoil disaster, DE ez 2 éven belül elhozta a katasztrófát, pedig nem is az én országomban van (???), emiatt váltanom kellett katolikusról reformedre, majd 25 éven keresztül a disaster mellett kellett küzdenem az orosz/török kettőssel. Mindezek tetejében a nyugatnémet területen lévő protestáns központ vajon hol téríti át a területeket, hogy még nagyobb legyen a szenvedés? Igen, természetesen a kontinens másik végén, nálam.
    Ezek mellett már meg sem lepődöm azon, hogy a Muscovy/Bohemia/Ottoman hármas természetesen körbeszövetkeztek egymással...

Elképesztő mennyire csal a gép, a lengyelek viszont nagyon megnehezedtek a legutóbbi patchben, kb. 15-ször futottam neki. Litvánoknál volt development csökkentés, corruption meg olyannyira visszafogja őket, hogy jó ha 10-15-ös seregeket ki tudnak állítani, amiket természetesen egy feleakkora oszmán/teuton/livoniai/orosz csapat is simán stackwipeol.
    Rettenetesen nehéz pozícióból kezdenek, magyar-teuton-livonia szövetséges, amiből volt úgy, hogy csak a két lovagrend egyedül ízzé-porrá vert, dán-svéd rivális, nyugatra HRE, orosz rivális, török az a török, még ha 0 manpowere van és csak egy 20-as stackje, akkor is agyonveri a háromszoros túlerőt (osztrákokkal támadtam, de a vége az volt, hogy nekem kellett elengedni Ruténiát...), Krímea meg a hordákkal meg pont semmit nem érsz, csak a folyamatos lázongásokat biztosítod."

Ezt Te írtad, és nem úgy hangzik, mint egy diadalmenet! :-D

És még mindig admin ideával kezdtek azok, akik world conquestet csináltak. :-D Persze szerinted szuboptimálisan, és csak visszavetette őket! :-)

Végül egy megjegyzés: nem mindig a nyugati egységek a legjobbak azonos techszinten.