Europa Universalis IV
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hogy lehet most a legkönnyebben PU-ba vágni a litvánokat? Ha jól emlékszem régen volt rá decision, mostmár nincs😞
szerk.: meg is van, szinte egyből kaptam a "We need a Jagellion!" eventet 😄
Utoljára szerkesztette: szabii98, 2016.02.20. 15:18:27
szerk.: meg is van, szinte egyből kaptam a "We need a Jagellion!" eventet 😄
Utoljára szerkesztette: szabii98, 2016.02.20. 15:18:27
I met God. She's black
Pedig igen gyakori. Mo. választhat, hogy Hunyadi Mátyás vagy PU Ausztriával, bár ez nem 1452-ben szokott megtörténni. Biztos meghalt Ladislaus Postomus, bár egy a lényeg, neked lengyelként ez nem túl jó dolog. 😄
Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.
Hátrányod nem igazán van. Az uralkodás alatt azonos dinasztiátok lesz=könnyű pu-ba vágni ezeket az országokat, főleg ha sokáig él egy király.
Ha szövetséget kötsz, házasodsz erős országokkal, mint a franciákkal, osztrákokkal, velük is kaphatsz pu-t. Azért az elég jó deal
Ha szövetséget kötsz, házasodsz erős országokkal, mint a franciákkal, osztrákokkal, velük is kaphatsz pu-t. Azért az elég jó deal
I met God. She's black
Üdv! Most játszom először a lengyelekkel és itt ugye ilyen speckó választásos monarchia van. A kérdésem az hogy mi hátrányom származik abból hogy ha külföldi örökösöm van? A pomeránok nagyon nyomulnak, nekem meg az összes presztízsem rámegy hogy a saját jelöltem maradjon a nyeregben.
Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.
Én most Tunéziával játszom, Extended Vanilla Expirience modot használva, természetesen ironmanben. Játék elején Aragon Ausztriával hadat üzent a Fro.-val és Angliával szövetséges Navarrát, na gondoltam csapok a lehetőségre. Elfoglaltam 2 területet Szicílából+Valencia-t aminek köszönhetően tudok majd nyugatiasodni,ha lesz 10-es admin tech-em. Eleve most is csak 6-os admin techhel rendelkezek(1505-10 körül), nem lenne rossz egy humanist vagy administrativ idea, de így is alig tudok haladni admin terén, pedig csak Északkelet-Afrika (Alexandriáig) illetve európai területeimet (Szicília,Málta,Dél-Szardínia,Beleares-szk.,Valencia) coreosítottam, Északnyugat-Afrikát (azt viszont az egészet, több mind 100 developmentes Marokkót most annektálom) vazallusterjeszkedéssel szereztem meg, 1-2 tartomány csak a kivétel. Még egy kis érdekesség: Bizánc megélte a 16. századot, mivel a törökök az elején nem foglalták el, mert nekem segítettek Aragónia ellen és nem nagyon vették fel utána a küldit. Mellesleg itt egy 15. századi teljesen "realisztikus" kép.
a legtörténelmibb szövetség
Utoljára szerkesztette: Ntj, 2016.02.19. 17:23:03
a legtörténelmibb szövetség
Utoljára szerkesztette: Ntj, 2016.02.19. 17:23:03
régen ott volt
Szerintem a Core Cost-nak az Influence-ben jobb helye lenne a Claim fabrikálás idő, AE impact, és az Unjustified demands csökkentés mellett.
Ha a nevét nézed ok, hogy adminisztratív, csak akárhogy nézzük, hasznosság tekintetében arányaiban szerintem 10 egységre lebontva :
6 pont admin 3 pont Military 1 pont dipo. Szóval át kellene kicsit variálniuk. Az expansion is pl szerintem simán elférne a dipo groupban... és ugye van pár totál használhatatlan ideia 😞
6 pont admin 3 pont Military 1 pont dipo. Szóval át kellene kicsit variálniuk. Az expansion is pl szerintem simán elférne a dipo groupban... és ugye van pár totál használhatatlan ideia 😞
Én szinte mindig a religious ideát használom a humanist helyett, mivel ezzel az ideával nagyon hamar át tudom konvertálni a vallásukat, de ezek szerint kicsit lebecsültem a humanistet 😄
Hehe épp ezt akartam írni, én pl a világuralmi törekvéseimnél 3.nak legkésőbb 4.nek a humanistet szoktam felvenni. Elsőnek azért nem szeretem, mert ha európai állammal indulok, elég sokba kerülnek a coresítések.
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2016.02.19. 15:28:58
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2016.02.19. 15:28:58
sztem is a humanist nagyon jó idea,általában elsőnek veszem fel
A Religious csak a vallási problémák orvoslására jó, a Humanist ellenben mindenre. 😊 Nagyon alábecsült idea group, pedig az egyik legerősebb. -10% Idea Cost, nincs szeparatizmus, nincs lázadás, ez mind rengeteg pénz és manpower spórolás, és az Event-ek is jók. Egyetlen klikkel western lettem, a királyaim is erősek, sose volt még ilyen stabil Mo játékom.
35k lesz a videókártya. Amúgy miért humanist ideát vettél fel? A religious idea nem jobb? Simán claimolhatsz, mivel a franciák gyarmatai később jól fognak jönni.
Természetesen Ironman. Azt nem hinném, hogy belerokkannék, gyengébb nálam és a felhízott subject elleni trükkök a mai napig működnek, csak elég claim kell. Nem sok kedvem van a legjobb szövetségesem ellen harcolni (amúgy is van 80 favor-om vele), de nem tűnik rossz poénnak, hogy a pincsikutyám is lehetne. 😊
Humanist, Offensive, Quantity, Diplomatic.
Humanist, Offensive, Quantity, Diplomatic.
Ha ironman akkor nem claim, ha nem akkor igen. Ironmanben, belerokkansz, meg fogod tudni csinálni, de kb 30 evig nem fogsz tudni utána semmit sem érdemlegesen...
Észak olaszország ilyen hamar leszakadt a HRE ből? Milyen ideákat vettél fel?
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2016.02.19. 08:07:23
Észak olaszország ilyen hamar leszakadt a HRE ből? Milyen ideákat vettél fel?
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2016.02.19. 08:07:23
Claim Throne, vagy nem Claim Throne, ez itt a kérdés. 

köszönöm 😊!
Religious ideas, inquisitor (hívható a konzulba), stabilitás, katedrális, clergy által birtokot terület. Ezekkel lehet csökkenteni az időt, vagy random eventekkel, +9,5% szerintem elég lesz bármire. 😊 Ha pedig zeal volt, akkor várni kell egy pár évet.
@szabii98
Kártyából pedig egy GTX 660/660 Ti-t vegyél használtan a hardverapro.hu-ról. Kb. 30-40k között kapni garanciálisat, ami simán seggbe rúgja a GTX 950-et. Ha pedig AMD-t nézel, akkor egy HD 7870 XT-t nézz ami olcsóbb és jobb, viszont ritkább. Ha kell segítség, akkor írj rám, mert ott már van jó "hírnevem"! 😄
Újat venni pedig kurvára nem éri meg...
@szabii98
Kártyából pedig egy GTX 660/660 Ti-t vegyél használtan a hardverapro.hu-ról. Kb. 30-40k között kapni garanciálisat, ami simán seggbe rúgja a GTX 950-et. Ha pedig AMD-t nézel, akkor egy HD 7870 XT-t nézz ami olcsóbb és jobb, viszont ritkább. Ha kell segítség, akkor írj rám, mert ott már van jó "hírnevem"! 😄
Újat venni pedig kurvára nem éri meg...
YouTube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCKeOAuMll4Xwh6XlrCj2-1w EU4, CK2, The Witness & sok más végigjátszás.
az idő múlásával csökken
Miért telik olyan sok időbe a vallásváltás egy-egy tartománynál? hogy lehet annak az idejét csökkenteni?
Hát így hirtelen nem tudom az árakat, 48ért vettem én a 950et és azóta lejjebb mehetett az ára 😄
I met God. She's black
Az nem "kicsi" pénz lenne, hanem több mint a másfél szerese. Akkor már tuti nem 128 Biteset vennék, hanem minimum 256 osat.
Ha egy kicsi pénzt még tudna mellétenni, akkor lehetne egy GTX 950-es is. Azért az jobban megérné, mint az elavultabb technológiájú 750es, és megéri az árkülönbözetet
I met God. She's black
Ebben az ár kategóriában majdnem a legjobb választás, de én inkább a GTX 750 Ti 2gb osat venném meg, csak 10% kal többért és kapsz +15% teljesítményt. Mennyiért veszed?
Ming és Etiópia is birodalomként kezd, de az oszmánok is pár hónap alatt azok lesznek. Előnye még annyi van ha te empire, vagy akit meg beakarsz vazallizálni pedig nem empire, akkor kapsz egy extra modifiert amivel könnyebben belemegy a dologba.
1gb sima lesz a videókártya.
1gb sima lesz a videókártya.
1000 developmentnél vált birodalommá,ha nem hre tag,mert azok csak duchyk lehetnek
nincs sok előnye,plusz egy diplomata,ill katonai vezető,kb ennyi xd
amúgy ahogy láttam csak a Bizánc a birodalom, most épp velük játszom. Náluk mi lesz? A közeljövőben lesz event a királyság vagy a köztársaságra vagy maradok a végéig birodalom? Egyébként mi előnye van a birodalomnak?
1 Gb 2 Gb Ti vagy sima?
köszönöm! 😊
nekem csak egy ilyen lett
https://www.pcx.hu/termek/gigabyte-r7-360-oc-2gb-gddr5-gv-r736oc-2gd-videok-rtya-601583
plusz i5,alaplap,memória,táp ,meg processzorhűtő
https://www.pcx.hu/termek/gigabyte-r7-360-oc-2gb-gddr5-gv-r736oc-2gd-videok-rtya-601583
plusz i5,alaplap,memória,táp ,meg processzorhűtő
Egy asus gtx750-et néztem ki magamnak.
Nekem a magyarokkal is volt ilyen a Magyar Birodalomnál. A Monarchiámnak volt parlamentje is. Valami hasonló event jött fel. Levertem a lázadást, ez a parlament felszámolásával is járt.
hát nekem egyszer volt lengyelekkel egy döntés,választhattam h minusz 3 stabilitás és fellázad kb 60 ezer ember v köztársaság leszek
Sehogy igazándiból. Kivéve, ha egy olyan egy olyan nemzettel játszol, akinek van olyan döntése, hogy köztársasággá válhatnak (Netherlands, Milan, stb.), vagy ha a legitimációd nagyon alacsonyra esik és köztársasági lázadók átveszik az uralmat az országodban.
Addig is itt van egy pár új rész. (Nagyon jó, hogy elfelejtettem a HRE alaptulajdonságait és egy "kis" háborúba keveredtem. 😄)
Addig is itt van egy pár új rész. (Nagyon jó, hogy elfelejtettem a HRE alaptulajdonságait és egy "kis" háborúba keveredtem. 😄)
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
YouTube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCKeOAuMll4Xwh6XlrCj2-1w EU4, CK2, The Witness & sok más végigjátszás.
Sziasztok! Valaki letudná írni, hogy királyságból vagy birodalomból, hogy lehet köztársaságot létrehozni? 😊
Alapból transfereled visszafele a main node fele, ha van az upstream node-ban trade powered. (kék nyíl) Mivel viszont általában nincs elég trade powerük ott az embereknek ezért nagyon minimális pénzt szoktak kivinni, vagy az esetek többségében semennyit (mivel -80% hatásfokkal "működik"😉. Nem ajánlom, hogy felfelé küld a pénzt tudatosan, inkább költözz le egy end node-ba. Ha pedig küldesz oda egy kereskedőt az fog adni +trade power-t, viszont azzal sem lesz elég hatékony a módszer. Tegyük föl 1d értéked van egy node-ban. Ha downstream küldöd az 0,2d lesz, ha pedig upstream akkor 1d, ezért érdemes end node-ba átrakni a trade center-t. Én hogyha nem end node-al rendelkező országgal kezdek, akkor mindig törekedek arra, hogy minél gyorsabban át tudjam oda rakni az elsődleges kereskedelmi központomat. A legjobb központok országoktól függően: Venice, English Chanel, Geona, Sevilla, Konstantinaple, Lübeck, Alexandria, Bengal, Malaca. (Ebből ugye csak az első 3 az end node.)
Utoljára szerkesztette: matyineni, 2016.02.17. 09:26:25
Utoljára szerkesztette: matyineni, 2016.02.17. 09:26:25
Milyen, mennyiért? Én Hardverrel kereskedem... marmint vállalkozás szinten. lehet tudok jó árat mondani.
Én még sosem láttam hogy az AI visszafele tudta volna folytatni a transfer trade-et.Milyen verziójú a játék nálad? Esetleg nincs bemoddolva? (De lehet hogy van az alap játékban csak én nem láttam ilyet...) A sabotage reputation pedig elmúlik pár(?) év múlva, de ilyeneket se láttam gyakran a játékban, hogy az AI rakott volna playerre. Videókártyám pedig 1-2 hét múlva lesz, addig meg csak kihúzom ezzel. 😄
Utoljára szerkesztette: --deathstroke--, 2016.02.16. 18:15:51
Utoljára szerkesztette: --deathstroke--, 2016.02.16. 18:15:51
Még mindig vannak eladó kártyáim jó áron 😊
Bocsi még egy kérdés, erre nem jöttem rá az elmúlt 460 évben, a neten sem találtam erről sokat, de lehet figyelmetlen voltam. Annyi, hogy van rá lehetőség, hogy trade node-ból folyásiránnyal ellentétesen küldeni a pénzt, ahogy azt MI országok teszik néha kék nyíllal? Ha bármelyik trade node-ban egérrel rámutattok a Country mellett kettővel lévő kis nyilacskára ezt írja:
"Your trader can either collect money, bring money forward if they have a downstream collection point or send money back if there is an upstream collection point."
Én nem látok semmilyen gombot ami ezt lehetővé tenné, vagy én értelmezem félre a mondatot.
"Your trader can either collect money, bring money forward if they have a downstream collection point or send money back if there is an upstream collection point."
Én nem látok semmilyen gombot ami ezt lehetővé tenné, vagy én értelmezem félre a mondatot.
Üdv!
Valaki nem tudja, hogy az MI által rámrakott sabotage reputation-t hogyan lehet eltüntetni, illetve megnézni, hogy azt ki rakta rám? Már -150 büntet. 😊
Valaki nem tudja, hogy az MI által rámrakott sabotage reputation-t hogyan lehet eltüntetni, illetve megnézni, hogy azt ki rakta rám? Már -150 büntet. 😊
Lehet hogy megpróbálom az Albania or Iberia achit, az azért komolyabbnak hangzik. 😄
Hát szövetségbe vagyok Austriával, Mo.-val és Velencével, de lassan a franciák is belemennének a szövibe, úgyhogy nem hiszem hogy az ottoderpek nagyon keménynek éreznék magukat. 😄
lecseréltem a gépem,és most ugy kell visszafogni,max sebességen,nagyon gyorsan pörögnek az évek
Hát eddig ez volt az egyik leggyorsabb és legkönnyebb achim, pedig hard-nak írta a wiki. 😄
U.I.: A Földközi-tenger azért ilyen foltos mert még mindig nincs meg az új videókártyám, és ez meg így futtatja.
Utoljára szerkesztette: --deathstroke--, 2016.02.15. 19:20:51
U.I.: A Földközi-tenger azért ilyen foltos mert még mindig nincs meg az új videókártyám, és ez meg így futtatja.Utoljára szerkesztette: --deathstroke--, 2016.02.15. 19:20:51
Én törökként megörököltem a lengyel trónt, MIUTÁN integrálta litvániát (és nem alakult meg CW) 😊