10049
-
#7080 A kettő együtt nem igazán szokott menni sajnos :D -
hitman1028 #7079 ez benne a kihívás -
Ntj #7078 Nem szenvedni akarok, hanem úgy élvezni a játékot, hogy legyen benne kihívás... -
hitman1028 #7077 sehogy se volt jó: 1 maradok katolikus:idegesített h a tartományok mindig átváltottak maguktól ,végén már túl sok volt
2: protestáns leszek,de hagyom a ligaháborút: nem leszek vállasztó,az ősszes erős katolikus állam rivális lesz
3:protestáns leszek,megnyerem a ligaháborút: nem lettem volna automatikusan császár,mert alacsony volt a presztizsem,elvesztettem az összes katolikus szövetségesemet,palatine kivált a puból,és a függetlenségi harcot nem bírtam volna
-
hitman1028 #7076 próbáld meg a the sun never sets on the indian empire achit xd -
pretorius07 #7075 Ha nem a császár az egyik,akkor a presztízs dönt. Ha a császár az egyik,akkor újra ő lesz. -
wednes #7074 Ha jól emlékszem, aki alapból a császárt adta az élvez előnyt holtverseny esetén. Ha 2 friss jelölt van, akkor nem tudom mi van. -
Malarki #7073 Hello, lenne megint egy kérdésem. Ha a császárválasztásnál ugyan annyi szavazatot kapok mint pl. Csehország akkor mi alapján dől el hogy ki nyer? -
pretorius07 #7072 Menj afrika felé,és mihamarabb westernizálás. Akkor hamar meglépsz tőlük katonai techben,és 3-ukat is simán elvered... -
Ntj #7071 Így állok Bharattal:
India-diplomácia
Világ-kolónia-dipó
haderő
A maradék 3 indiai állam szövetségben áll egymással, együtt 2x annyi emberük van mint nekem. Szóval ilyen téren nagy szarban vagyok, csak csendesen kolonizálgatok túl sok mást nem tudok csinálni. Ki milyen tippet adna, merre lenne érdemes kolonizálgatni,terjeszkedni esetleg miként lehetne szétszedni ezt a szövetségi hálót? (sajnos nem garantál egyikük se senkit és nincs egyiknek se +1 olyan szövetségese akit megtudnék támadni, ezzel kihasználva, hogy a 3-ból csak ő lépne be)
szerk.:Vijayanaggarral kezdtem.
Utoljára szerkesztette: Ntj, 2016.04.21. 13:54:29 -
Chris #7070 Miért kezdtél újat?
-
Lysandus #7069 A török akkor garantál, ha szemet vetett valakire, és nem szeretné, ha közben más foglalná el. -
-
hitman1028 #7067 ja és itt magyar-lengyel szövetség volt xd
-
hitman1028 #7066 érdekesség:1 év alatt kihalt a habsburg-ház
-
Lysandus #7065 Nekem eddig a Kozák volt a mélypont, annál egy fokkal jobb. -
Lysandus #7064 Gyárilag Spis. Be kell kapcsolni a dimanikus neveket az opcióknál, hogy Szepes legyen. Úgy Serbia-ból Szendrő, Tirgovistéből Bodzavásár lesz pl. ha elfoglalja az ember. -
joki95 #7063 Meguntam mar nem tudtam folytatni plusz mar nem birom turtoztetni magamat hogy kiprobaljam az uj dlc-t.
Francia PU Kiev march
Picit megpiszkalom az uj verziot aztan nekiprobalkozom a WC-nek.
Megint.
Utoljára szerkesztette: joki95, 2016.04.20. 18:54:30 -
geo91 #7062 apróság, de nekem mindig nagy öröm kitúrni rómából a pápai államot és áttéríteni reformátusra :D
-
#7061 Na jó mindegy, asszem ezt befejeztem.
A Cossacks után kezdtem úgy érezni, hogy kezd inkább bosszantani a játék mint szórakoztatni így rá is untam. Kíváncsiságból kipróbáltam az 1.16-ot, alapjában véve bejött, ezért megvettem a Mare-t. Na, itt b*sztam el. Ez a dlc volt eddig a legnagyobb kidobott pénz.
Mit is ad a fizetős része ?
Egy rakat kémkedős hülyeséget, eddig sem vettem fel soha Espionage ideát, ezután se fogom.
Térképmegosztás ?? Ha nem kolonizálok, kb. k*rvára nem érdekel mennyit látok a világból, ha meg kolonizálok, felfedezek magamnak.
Condottieri ? Na itt azért jó lenne tisztázni, hogy ha kőcsönadom', attól a létszám még véd-e engem, mert ha nem, és az AI még gyengébbnek lét mint előtte, akkor annak csúnya vége van. Adja a túró kőcsön'..!
Trade League ? Fabrikáltam claim-eket, erre az összes kereskedő kis hülye bevédené a másikat. Utrecht-től Venice-en át Ciprusig ? A Trade szerintem még mindig KERESKEDELMET jelent, oké a Trade Power növelés, de kérem ez egy fostos katonai szövetség...
Unconditional Surrender ? Hát ez... egy idióta háború során kipróbáltam.... 8 provinciámból 3 maradt. Alt+F4. 15 Euro hogy önként és dalolva letold a gatyád és lehajolj az ellenfél előtt ? Na nem, ezt nem..
Remélem ti azért elégedettek vagytok a Mare-val. -
#7060 Nektek az észak-magyar provincia Szepes vagy Spis gyárilag ?
Nálam több patch óta Spis a neve, de a hivataloson meg Szepesnek láttam. -
Lysandus #7059 Valami változott. Kipróbáltam, és elküldtem egy flottát kalózkodni az English Channel node-ba. (Britek riválisok, ott ők dominálnak.) A francia szövetségesemnek is van ott némi powerje (8 százalék), és nem ír ki semmi hátrányos módosítót a kapcsolatra. De a hollandoknál sem, akiknek 40 százalék ott a részesedésük, azoknál sem emiatt rossz a repum. (Egyébként a briteknél sem ír ki semmi negatív módosítót a kalózkodás miatt, velük nyilván eleve nagyon rosszban vagyok.)
Utoljára szerkesztette: Lysandus, 2016.04.20. 00:34:55 -
Timakrisz #7058 Nem sokan "neveztek" a max 20 developes versenyre. Belinkelem itt is az eredményem, akinek kihívás kell, döntse meg :D
(Ironman, max 20 dev starting country, start: 1444)
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2016.04.19. 23:04:38 -
#7057 Patch notes-ban nem találtam erre utalást és még nem volt alkalmam kipróbálni. Pedig erre panaszkodtak a hivataloson is.
1.15-ben Portugáliával játszok, küldök kalózt Bordeaux node-ba kalózkodni és PP-t szerezni a rivális francia ellen, erre legalább -100 relation a spanyolokkal, aki bontja is a szövetséget, csak mert a kalózaim a Paradox szerint nem válogatnak szövetséges és rivális hajók közt. Kösz.. -
Lysandus #7056 Ne haragudj, de az, hogy neked milyen feltételezéseid vannak a világról és ezekhez nekem mi közöm, az engem nem érdekel. :-D
Csak elérted, hogy az egész fórum a te problémádról szóljon! :-) Örülök, hogy a legutóbbi változtatásokat is pozitívumként éled meg, mondjuk az nem teljesen világos, hogy ezek melyik hozzászólásod, melyik linkelt képének mely apró részletének megfelelő összerakásából származnak, de biztos bennem van a hiba! :-D Ha neked az nem érv, hogy mások vidáman meg tudják csinálni a játékot úgy, ahogy szerinted nem lehet, akkor nem tudom mi az. :-)
Önvallomásod a három éves gyerek szintjéről pedig mélyen megérintett. Még most is pityergek. Ne haragudj, hogy többet néztem ki belőled. Elfeledkeztem a nagy igazságról, hogy mindenkitől csak annyit követeljünk meg, amennyire képes! -
Lysandus #7055 Asszem van egy határ. Talán 20? Aki efölött van, az CB-t kap rád, de hogy a viszony romlására is ez vonatkozik, arra passz. -
pretorius07 #7054 Lehet,hogy ha nem egy japán vazallussal indítok így a patch indulásakor,akkor nekem is pozitívabb lenne a véleményem,de ez így nagyon sok(k),és nagyon lelassítja a játékot... Ezzel a nemzettel legalábbis:)
Lehet európában jobb a helyzet,de itt a túlvégen,shinto vallással,kínai techhel... :) -
Chris #7053 Ezeket a változtatásokat én teljesen pozitívan éltem meg. Nekem is kellett centizni, hogy jó legyen az államháztartási egyensúly. :) És ez így van jól, ahogy a monarch pont szükségletek is. Mert végeredményben nem az a célja minden játéknak, hogy wc legyen belőle, hanem hogy végig biztosítson kihívást. Én még mindig amúgy egyetlen dolgot hiányolok, mégpedig, hogy az idea csoport választás és főleg azok sorrendje jelentsen nagyobb dilemmát az elején is. Legyenek még jelentőségteljesebbek a döntések.
-
hitman1028 #7052 de ott van a feltételekbe h megszűnik a disaster,ha ki van fejlesztve a humanist,nem jobb előre gondolkodni,ha ki van már ,nem fog bekövetkezni -
Chris #7051 Sajna ugyanígy vagyok én is vele, ezért mégcsak nem is gondolok a wc-re. :) Lengyel 3 achinak is nekifutottam már pár patch-csel ezelőtt, de félbemaradt, mert meguntam. Remélem ez a patch, a corruption, meg miegymás izgalmasabbá teszi később is.
-
Chris #7050 Oké, bebizonyosodott ezzel, hogy nem kötözködsz, hanem a második feltevésem a helyes. :)
Megpróbálom utoljára, tőmondatokban, hátha megérted. Amit kiragadtál az nem panaszkodás. Van a szöveg előtt egy kép. Ha az azon lévő részinformációkat összerakod, azt fogod látni, hogy a játékomban vmi olyasmi történt, ami nem felel meg a játék szabályainak. Abban a szövegben amit kiragadtál ezt elemzem. Emiatt hitetlenkedem, mert ilyet még nem láttam, nem hallottam. Center of reformationt kapott Litvánia. Pedig center of reformationt csak az az első 3 ország kap, aki áttér az adott reform vallásra. Litvánia nem tért át. Litvánia maradt katolikus. De Litvánia kapott vhogyan center of reformationt. Ez nem felel meg a játék szabályainak. Stop.
Az, hogy azt mondod "vegyem fel a humanizmust disaster ellen" nem segítség. Ezt én is tudom. Ezt mindenki tudja, aki olvasni tud. De te nem ezt mondtad. Te végigokoskodtál vmi 12000 pontos akármit. A végére odabiggyesztetted, hogy a "személyes véleményed, hogy kötelező a humanizmus". Én aprólékosan levezettem, hogy mi az én személyes véleményem az optimális lengyel fejlődésről. Erre te maszatolsz minden érvet nélkülözve, hogy "én telesírom a fórumot, meg hülyeség, mert mások is így csinálják". A rosszul nevelt három éves gyerek is a falhoz csapja végül is a tányért ha nem ízlik neki a spenót, vele sem állok le érvekkel vitázni. Kezeljelek téged is úgy? :)
-
hitman1028 #7049 elégedetlen voltam a játék menetével,és volt egy backup -om protestánsá válásom előtt,hihetetlen szerencsémre franciák betámadták hre-t pont a ligaháború előtt ,így nem tudtak neki segíteni,bár úgy is győztünk volna
-
wednes #7048 Hát ez tök jó. XD
Felszabadítottam Bizáncot (Bizánc töredékét) a török uralom alól, 2 db (Thessaly, Macedonia) 14, 14 development értékű területet. De ők nem lesznek ám a magyarok vazalljai, hiszen ők Empire! Túl nagy köztünk a government rang. Minden másban fasorban nincsenek. -
pretorius07 #7047 Szerintem olyan nincs,hogy ne lenne cél a végjátékban... Ha annyira megnőttél mondjuk lengyelekkel,akkor irány a hre,meg a franciák,vagy a brittek. Ha más kontinensről indulaz,akkor meg hajrá európa,vagy igázd le az egész induló kontinenst. Vagy nem tudom,de mjndig van valamifelé menni. Lehet kicsik,de ha mondjuk bekoalícióznak... Vagy lehet a többiben a legjobb fele menni. Trade,income,stb. Esetleg lopj kolóniákat,ha addig nem volt...
A vitához annyit szólnék hozzá,hogy nekem igenis gond a korrupció. A vallás és tech miatt majdnem minusz egy van. Ezt NAGYON sok pénzzel lehet csak visszafogni,de most is 30 körül van már. A nagyon sok az annyi,hogy nulla hadsereg fenntartás,nulla advisor,max root out corruption,és így csökken évente egy tizeddel. Pedig van bevételem,meg tengeteg aranyszállítmány is.
Au admin tech is gázos az elején,ha admin idea is van. Max úgy éri meg,ha megvan a core creation cost csökkentés,aztán félre. Mert ugye az elején igyekszel behúzni a sok könnyü célpontot,de az új core rendszerrel ez sokkal drágább... Így meg nem fér bele még egy admin idea is. Főleg most nálam,kínai tech csoportban,ahol ott a 60% modifier. Bár már megvan a western focus rég,de mondjuk egy 20-as development provinciát core/state-re kihozni 300 pont körül van. Ami majdnem egy idea,vagy egy fél tech.
Tehát most Chrisnek adok igazat,így az 1.16-os patch-el,és nem alap western grouppal,a tapasztalataim alapján. 20 felett vagyok military techhel,pedig nem sajnálom a hadvezérekre a pontot,meg van két fullos katonai ideám,admin techhel meg épp most hagytam el a 16-ost! És szinte végig admin fókuszon voltam... És még azt sem mondhatom,hogy annyit terjeszkedtem volna,mert így is nehezen jön ki pontban... -
Ntj #7046 Váó, micsoda konfliktusok. :D Most Chris mondott valamit viszont amiben teljesen egyetértek. Az nekem sem tetszik, hogy ha már nincs kihívás, nincs ellenség akkor elég könnyen rá tudsz unni a játékra. Mondjuk nálam ez nem 1570-ben, hanem inkább az 1700-as évek elején szokott történni, de abszolút true. Ezzel kezdhetnének valamit, mert nekem alig van végigvitt játékom (az 1000+ órámmal) mivel hamar ráun az ember. :( -
#7045 Még nem vettem meg a Mare Nostrumot, volna egy kérdésem előtte.
Ha egy olyan Trade Node-ban kalózkodsz, ahol jelen van egy riválisod és egy szövetségesed is, még mindig automatikusan megkapod a brutál Relation Penalty-t a szövetségeseddel is ? -
Pokki #7044 Nyugesz van, inkább vezessétek le a feszültséget egy közös játékban oszt' igázzátok le a másikat :D
Na amúgy, szerintetek Portugáliával hogy lehet a legkövetkezetesebben egyszerre kolonizálni és hódítani Marokkó/Kasztília felé?:D Azt vettem észre, hogy a kettő valahogy nem fér meg egymás mellett: ha kolonizálok, nincs pénz háborúra, ha meg csak hódítok, értelmét veszti a kolonizálási alapokra támaszkodó portugál kampány... -
Lysandus #7043 Azt hittem a reformációnál már nem a kezdésről beszélsz. Azt írod: "emiatt váltanom kellett katolikusról reformedre, majd 25 éven keresztül a disaster mellett kellett küzdenem az orosz/török kettőssel" teljesen világos, hogy ez nem a kezdésről szól, reformáció és a református vallás nem a játék elején kopogtat az ajtón.
És ha már a kötözködésnél tartunk: világosan kiderül abból, amit írtál, hogy nyafogsz a disaster miatt. Erre pár ember megpróbált neked tippeket adni, akiket - köztük engem - leszóltál, hogy neked a felkínált megoldások nem tetszenek. Mi ez, ha nem kötözködés? És még te adod a szende szüzet, ha valaki nem hagyja szó nékül. :-D
Utoljára szerkesztette: Lysandus, 2016.04.19. 17:24:06 -
Chris #7042 És szerinted az, hogy ha vmivel nehéz a kezdés, ugyanazt jelenti, hogy nehéz vele 100 év múltán is ha jól csinálod a dolgokat, bármennyire is rögös volt az út? :D Első részben leírtam, hogy idegesítőek a gumiszabályok, a másodikban meg hogy nehéz a kezdés.
Te vagy csak szimplán kötözködsz és ügyetlen maszatolással fejjel rohansz a falnak, vagy funkcionális analfabéta vagy. Számomra irreleváns, ki-ki döntse el maga, de érveket ismét nem hoztál, ill. az állításaimat sem próbáltad meg megcáfolni. Ezek szerint ez a szint, így akkor innentől részemről lesajnáló mosoly jön. :)
-
Lysandus #7041 Az írás megmarad, bizony! :-) A #6995-ös hozzászólás így szól:
"Érthetetlen... csak azért nem csináltam Commonwealthet, hogy ne legyen belőle religious turmoil disaster, DE ez 2 éven belül elhozta a katasztrófát, pedig nem is az én országomban van (???), emiatt váltanom kellett katolikusról reformedre, majd 25 éven keresztül a disaster mellett kellett küzdenem az orosz/török kettőssel. Mindezek tetejében a nyugatnémet területen lévő protestáns központ vajon hol téríti át a területeket, hogy még nagyobb legyen a szenvedés? Igen, természetesen a kontinens másik végén, nálam.
Ezek mellett már meg sem lepődöm azon, hogy a Muscovy/Bohemia/Ottoman hármas természetesen körbeszövetkeztek egymással...
Elképesztő mennyire csal a gép, a lengyelek viszont nagyon megnehezedtek a legutóbbi patchben, kb. 15-ször futottam neki. Litvánoknál volt development csökkentés, corruption meg olyannyira visszafogja őket, hogy jó ha 10-15-ös seregeket ki tudnak állítani, amiket természetesen egy feleakkora oszmán/teuton/livoniai/orosz csapat is simán stackwipeol.
Rettenetesen nehéz pozícióból kezdenek, magyar-teuton-livonia szövetséges, amiből volt úgy, hogy csak a két lovagrend egyedül ízzé-porrá vert, dán-svéd rivális, nyugatra HRE, orosz rivális, török az a török, még ha 0 manpowere van és csak egy 20-as stackje, akkor is agyonveri a háromszoros túlerőt (osztrákokkal támadtam, de a vége az volt, hogy nekem kellett elengedni Ruténiát...), Krímea meg a hordákkal meg pont semmit nem érsz, csak a folyamatos lázongásokat biztosítod."
Ezt Te írtad, és nem úgy hangzik, mint egy diadalmenet! :-D
És még mindig admin ideával kezdtek azok, akik world conquestet csináltak. :-D Persze szerinted szuboptimálisan, és csak visszavetette őket! :-)
Végül egy megjegyzés: nem mindig a nyugati egységek a legjobbak azonos techszinten.