Europa Universalis IV
  • Lysandus
    Hát ja. De legalább a pontokat hozza.

Az kell hozzá, hogy Habsburg kerüljön a trónra 1450 és 1457 között és ne legyen örököse. Ekkor automatikusan el kellene "csattania" az eseménynek. (Tehát jó, hogy nem kötöttél RM-t, mert az növeli az örökös esélyét.) De nem történt meg, úgyhogy maradt Utószülött László. Mondjuk a tanácsadók miatt kapott +2 admin skillt (education of a king), 3,2,1-es uralkodó lett belőle... Szerencsére hamar hősként halt meg egy ostrom vezetésekor, és az 1458-ban született fia erős közepes uralkodó volt (5,1,2). Jó volt az az 5-ös admin skill, úgyhogy őt nem neveztem ki tábornokká. :-)

A török elől most viszonylag simán el lehet hozni Havasalföldet, Szerbiát és Boszniát, és 1480 körül már közvetlenül tőle vettem el a bolgár területeket, a következő háborúban pedig Konstantinápolyt. 1500-ra pedig hozni lehet magát Velencét, a várost is, Isztriát, Dalmáciát nyilván előbb. Szóval jól lehet haladni.

A Habsburgoktól egyébként azt vártam, hogy úgy fog kinézni nálam is a dinasztikus térkép, mint ahogy Hitman linkelte lejjebb, de sajnos nem. Nálam csak Ausztria és Magyarország trónján ülnek, úgyhogy PU-val nem nagyon fogok terjeszkedni.

ui: Kezdésnél érdemes Havasalföldet és Szerbiát megtenni riválisnak. Ugyanis zéró erőfeszítés mellett még a régenstanács alatt lekerülnek a választható riválisok listájáról, és az ember megkapja utánuk az "eclipsed Wallachia/Serbia" bónuszt. Így már a régenstanács alatt 50 PP fölé lehet kerülni egy kis időre háború nélkül.
    Utoljára szerkesztette: Lysandus, 2016.04.18. 14:37:32