Europa Universalis IV

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nálam volt már lengyel-török is xd
gg wp Litván-oszmán szövetség.. -.-
Utoljára szerkesztette: --deathstroke--, 2016.02.14. 13:15:43
Multink vége: Én Ausztriával, míg multis társam Lengyelországgal kezdte. Hát túlzásokba nem estünk, csak határainkat igazítottuk ki 😄
Igenpont ez alapján próbálkoztam sikertelenül.
Szia. Szerintem nem lehet megcsinálni, vagy ha meglehet, akkor nem túl könnyen (ugye random new world-el új kereskedelmi zónák jönnek létre, de nem tudok arról, hogy bárki is csinált volna egyet). Itt van egy nem teljes és szerintem régi leírás, de szerintem jobban jársz, ha felkeresed a Paradox-ot, vagy tapasztalt moddereket a SteamWorkshop-on keresztül és ott érdeklődsz.

Ja és Redditen sincs róla semmi, mondjuk én kíváncsi lennék egy ilyen modra, sok lehetőség van benne. 😊

YouTube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCKeOAuMll4Xwh6XlrCj2-1w EU4, CK2, The Witness & sok más végigjátszás.

Üdv Modereket kérdezném, hogy valakinek sikerült működő kereskedelmi központot csinálnia?
Csak mert nekem bele tört a bicskám.
Vagy ismer valaki valamilyen modot hozzá?
A lényeg,hogy Magyarországnak kellene egy kereskedelmiközpont
first come,first serve achi:egy 200 pontos custom nationnal egyesítsd dél -és-észak amerikát

hát sztem ezt nem lehet megcsinálni,kb 50 éve mást nem csinálok csak foglalok és corosítok és csak 241-nél tartok és 650 kell
nem tudok fejlődni,admin szintem csak 16-os,dipl meg katonai 22-es
és ráadásul marha unalmas,egyenlőre feladtam
monostatic ordert választottam államformául.sztem ezzel lehet legjobban fejlődni egyedűl.jobb mint a köztársaság
a két vezetőből az egyik biztos h 2 csillagos tábornok
de sztem egyszerűen nincs elég idő rá,ráadásul a colonizált tartományt is corosítani kell
Na akit érdekelne a multi és szeretne videóban szerepelni (nyilván hang az nem muszáj, ha nem akarjátok), az keressen fel skype-on, a nevem az matyinéni, nagyon kreatív. 😄 Úgy lenne szerintem kivitelezhető, hogy max 5 ember rajtam kívül és akkor hétvégente leülni játszani vele max 3 órát. (Ha jól számolom most van 4 jelentkező.) DLC-ket és minden mást majd megbeszéljük, ha meglesz a csipet csapat.

Addig is, rengeteg videó plusz két új sorozat kint van a csatornán. (CK2, XCOM 2)
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: matyineni, 2016.02.08. 21:02:03

YouTube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCKeOAuMll4Xwh6XlrCj2-1w EU4, CK2, The Witness & sok más végigjátszás.

Ha multiról van szó én beszállok szívesen. Azonos néven megtaláltok steamen. Igaz, hogy hétöznp csak este környékén érek rá. Hétvégén viszont szinte bármikor.
Hello!
Steam-en az alapjátékra 75%,néhány dlc-re 66% kedvezmény van.
Sajna a cossaks nem akciós😞
Persze, jó lenne pár embert összeszervezni egy sorozatra! 😊 Mondjuk én Februárban igencsak elfoglalt leszek, meg leginkább délelőttönként érek rá, de jó lenne nagyon. Milyen DLC-kel szeretnétek játszani/mi van meg nektek?

érdekes lenne két szemszögből látni ugyanazt😊
én is benne lennék
Egyébként én figyelemmel követem a sorozatod, én is belekezdtem már egyszer, csak időhiányban abbamaradt a dolog. 😊
Ezzel kapcsolatban megfogalmazódott bennem egy olyan kérdés, hogy nem lenne kedved majd egy multi kampányt indítani a csatornádon, nagyon szívesen játszanék veled😄
Hát ez nagyon jó... 😄 Igazi alternatív történelem!

Nem tudom mennyire tudjátok, de kijött CK2-hóz egy új DLC és sokkal komplexebb lett így a játék, szerintem már kellett neki, itt van a patchnote és a DLC leírása.

Ja és ha még valaki követné az EU4 sorozatomat itt van újra egy "pár" rész. 😊

Plusz egy új sorozat, ami egy hardcore puzzle játék, kíváncsi vagyok tetszik-e nektek. 😊

De nem csak simán el kell foglalni valamelyik várost. Magterület legyen (ez nem nehéz), Admin 10-es tech szint és a szeparatizmus max 1. Tehát a frissen elfoglalt város nem ad automatikus lehetőséget, mert meg kell várni még a szeparatizmus leesik. Tehát érdemes már előbb befoglalni, hogy addig is csökkenjen.

Ha garantálod akkor azt figyelembe veszi az ai. De ha kifogysz a manpowerből, vagy egy-két háborút már vívsz akkor nagy valószínűséggel megtámadja Bizáncot. Westernizálódni úgy tudsz ha egy szomszéd westernhez képest nagyon lemaradsz a techekkel, vagy elfoglalod valamelyik központot (Bécs, Prága).
Sziasztok! Az egyik barátommal tervezünk egy multis kampányt, amiben a magyarokkal és a moszkvaiakkal lennénk. Szeretnénk megmenteni Bizáncot, ezért mindjárt a játék kezdetén garantálnánk a függetlenségét. Azt szeretném megtudni, hogy az ottománok így mennyire mernének nekimenni Bizáncnak, hogy 2 viszonylag jelentős ország is garantálja a függetlenségét? Az AI mennyire kalkulál a garantálásokkal a háború megindításakor? Továbbá én szeretnék a magyarokkal nyugatiasodni. Ha nincs meg a Cossacks meg Common Sense kiegészítő (a többi jelentős DLC megvan), akkor tudok úgy nyugatiasodni, hogy elfoglalom Bécset vagy Prágát? Előre is köszönöm a válaszokat!
Valahogy úgy 😄
... és akkor Luther kiszegezte tételeit a wittenbe... akarommondani vatikáni vártemplom kapujára!

A kép magáért beszél...
Paradox pls...
szabii98

I met God. She's black

Ausztriával nem lehet megalapítani Németországot, és HRE császárként sem lehet megalapítani Németországot.
Sziasztok! Először is köszönöm a Kasztíliás problémára adott válaszokat. Szeretném megkérdezni, hogy Ausztriával meg lehet-e alapítani Németországot? Mert az osztrák "bevezethető" policy-k között nem látni olyat, hogy "Form German Nation" pedig a wiki azt írja, hogy minden német kultúracsoportba tartozó állammal meg lehet alapítani Németországot. Továbbá azt is kérdezném, hogy meg lehet-e alapítani úgy Németországot, hogy te vagy a HRE császár (megvan minden szükséges terület meg technológia, csak a választók éppen téged tettek meg császárnak)?
Köszi a válaszokat.
Akkor mikor újra játékhoz jutok,békekötésnél csak magamra gondolok😊 lesz kártérítés,egy két tartomány... Amúgy Nrabant még nem Holland rész,független. De nem bízok bennük😊
Ha Brabantot elengedteted is, később újra csatlakozni fog (join the republic). És újra és újra. Idegesítőek.
Egy hónapja megpróbáltam.1650-ig jutottam westernizálódással meg mindennel együtt.Végzetem a portugál-spanyol-aragon támadás lett 😄
új patch óta timurids sokkal aktivabb,tabarestani achi sokkal nehezebb lett,máskor csak várni kellett h magától széthulljon,a legjobb állást azzal buktam el h a gfx mod nem lett ironman kompatibilis
lengyel-litván pu valahogy mintha ritkábban lenne
@pretorius07

Igen, ha nem holland kultúrájú nemzet alatt vannak a területek, akkor 1550-1650-ig bármikor és akárhányszor lázadhatnak, általában 12-18k csapattal. Bővebben itt.

Ez a szoros dolog engem annyira nem zavar, mert a franciák az én mentésemben még mindig nem foglalták vissza a Normand területeket, csak 156x környékén támadták meg az angolokat először...

Illetve ami engem nagyon zavar és nem is értem: a mentésemben szövetségbe vagyok a franciákkal és az osztrákokkal. Az osztrákok megtámadták a horvátokat, be lettek hívva a franciák a horvát oldalon. Az osztrákok pedig behívtak engem én pedig elutasítottam, mert nem akartam, hogy a francia szövetségem elvesszen. Vége van a háborúnak, osztrákok győztek és EGYBŐL szövettségbe lépnek a franciákkal újra, én nekem meg várnom kell amíg elmegy az elutasított hadba hívás. WTF?!?! Nyilván csak úgy megölik a másiknak 20-20k emberét és a végén annyit mondanak, hogy "It's a prank, bro!", nevetnek egy jót és ennyi?!?!

A másik pedig: ha választófejedelem vagy, lehetsz királyság szintű, illetve ha választófejedelem vagy és úgy alapítod meg Hollandiát, akkor benne maradsz a birodalomban.

Illetve fönt van újra kurvasok rész... 😄

Utoljára szerkesztette: matyineni, 2016.01.29. 22:54:14

Érdekes én is mindig onnan vettem, szintén shield nélkül. Amúgy olvastam egy nagyon jó cikket erről a témáról, ajánlom mindenkinek:
http://www.gamestar.hu/steam-kodok-ujraeladas-g2a-kinguin-fast2play-g2play.html

ennek ellenére én akkor is inkább ott fogok venni fél áron.

Chris, szerintem ne kínlódj.
Nem tudtam, hogy kell... Eddigi vásárlásaim mindig rendben voltak.
Hát miért nem vettél shieldet? Én sokat vásárolok g2a-ról, de mindig shieldel veszek hogy nehogy lenyúljanak..
Hát akkor az kurva jó.. Most 4000 Ft az ablakon... G2A-ról sem vásárolok többet az biztos.
1600-ban ez a látvány fogadott... remélem komoly, mert viccnek túl durva. Úgy érzem csökkentek a sunset invasion esélyei.

Aha..ez durva..

Amúgy lesz esélyük szerintem az angoloknak mivel ők is több provinciát kapnak.
Tuvok
Ha ez megvalósul, 1500-ra MINDIG kék lesz a brit sziget. 😞

Csak a shield utáni cuccok. De amúgy akitől vetted 100%-os volt az elégedettség?
https://www.youtube.com/watch?v=LtirWPKYYIY&index=123&list=PLsT4scrqjQbQIzhBs7PkrSYcJ5IS50CWR
ez azért nem semmi xd
És ha én most feliratkozok erre a shield-re akkor a mostani probléma is orvosolva lesz vagy csak a shield utáni vásárlások?
No,most néztem paradox fórumon a többi lehetséges változtatást is, és úgy néz ki elég rendesen átdolgozzák a magyar provinciákat 😊
Illetve a Luck of the Irish achi is érdekesebb lesz a kieg után 😊

https://forum.paradoxplaza.com/forum/index.php?threads/eu4-development-diary-28th-january-2016.904608/
+1 eurót minden tranzakció után.
Ezzel a shielddel mennyit is kell nekem fizetni?
Ha beállítottad a G2A shieldet, akkor tudnak segíteni, ellenkező esetben az eladó jóindulatára számíhatsz.
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni, olyanoktól akik már vásároltak a G2A-n, esetleg volt hasonló esetük mint nekem. CK II ALL DLC Collection-t vettem meg minden ok. Váltanám be a kulcsot, erre azt írja, hogy ezt a kulcsot már beváltották. Írtam egy levelet tegnap 5 fele, belemásoltam az üzenetbe az angolra állított steam üzenetet és elküldtem. Azóta még nem jött válasz. Mit gondoltok mit csináljak, meddig várjak még, esetleg már írjak egy másik levelet?
Ha az AI rendesen fogja védeni a szorost, akkor ezzel nincs semmi gond. Ez így történelmileg reálisabb.
Nem az egészet. Van vagy 8 provinciájuk. 4 jönne hozzám,egy vissza Brabantnak. És még pénz és kártérítés is dukál😊
De akkor megelégszem kettővel,meg adok még valakinek valamit😊
Köszi amúgy,erre nem gondoltam...
ha egészet elfoglalod,a hre biztos h koaliciót alkot ellened
Egy kérdés: Hollandiát mennyire érdemes annektálni angolokkal? Eléggé benne van a babszem a se...ükben,és folyton lázadozni fognak? Vagy azért lehet bírni velük? Éppen tönkrevertem őket,és 4 provinciát be tudnék kebelezni. Vagy adassam vissza velük a tartományokat Brabantnak,stb? Ezt azért nem szeretném,mert úgyis visszaveszik szerintem. Viszont csak Calais van a kontinensen a birtokomban,és jól jönne egy nagyobb támaszpont ott is.
Ez inkább a franciáknak lesz előny. Nem is kell most már flottára gyúrni. Elég egy teknővel elcsalni az angol flottát, ami le akarja zárni a szorost és át is kelt a hadsereg.

Nem rossz ez, ángliusok végre részt tudnak venni a kontinens életében azután is, hogy kiverték őket a francia területekről, meg hozzájuk is gyakrabban bekopogtatnak majd...

sadface
Na igen, meg egy csomó ilyen van még biztosan.

I decide when I'm done.