Europa Universalis IV
  • Lysandus
    Mikortól nőnek a state értékek? 1486 és már majdnem elértem a 15-s limitet (Feudal Monarchy + Kingdom rank). Igaz, van még három "állam", ami csak részben tartozik hozzám, onnan még van mit csemegézni.

Tudja valaki, hogy mennyit ad hozzá a state limithez az empire rank, vagy az adminisztratív monarchy-ra való váltás? Illetve mivel lehet még növelni a limitet?

Magyarokkal tolom megint, Mátyást valamiért nem dobta a gép, Habsburgokkal mentem tovább. Havasalföld, Bosznia elfoglalva, Szerbia vazallus. Dalmácia, Isztria, Friuli, Moravia megvan, és épp most "szabadítottam fel" Bulgáriát az oszmán elnyomás alól (1486). A states and territories rendszerben meggondoltabban kell terjeszkedni, most nem egységesen a határmenti tartományokat vettem el a töröktől, hanem ami egy "statehez" tartozik, jelen esetben az öt bolgár tartományt. A következő a három trák tartomány lesz, azok között van Bizánc.

A gép most racionálisan köt szöviket, amikor a cseheket megtettem riválisnak, egyből létrejött a török-cseh szövetség. És amikor Velencét meggyengítettem, akkor pedig rá dobott egy garanciát a szultán. Így mindhárom rivális egy szövetségi rendszer tagja, egyetlen hibája, hogy az enyém erősebb. :-)