Europa Universalis IV
  • Chris
    Counterespionage-al növeled az idegen kém detektálásának esélyét +100%-kal.
    Nagyon sokan buktak le a tegnapi másfél óra alatt, aminek kb. így alakultak az eredményei:
    - mínusz 40-50 pont relations espionage-ra (éves 4-5 ponttal csökken) az adott országra, más országokra nem vagyok benne biztos, de szerintem szintén ad sokkal kisebbet
    - spy network 25-50-75%-kal csökken

Ez azért elég komoly érvágás, sok meló mehet a kukába, nekem a rivális teutonokkal (riválisra azt írják hatékonyabb az építés) kb. 10 év volt, míg kinyomtam 100%-ra, de úgy vettem észre, hogy ahogy egyre magasabb lesz, úgy lassul. Nem hülyeség, mert minél magasabb a spy networkod, annál kevesebb AE-t kapsz és annál nagyobb a siegek hatékonysága is. Ha jól emlékszem 100% spy network esetén olyan -10% AE és +20% siege ability körül lehetett.

Na ezért értékelődik fel szerintem a diplomatic és aristocratic ideacsoport is, az espionage-ról nem is beszélve.

Nálam Bizánc vmelyik területét fosztották ki az afrikaiak, de nem emlékszem, hogy meg lett-e nevezve, hogy pontosan melyik állam. Szerintem a hunt pirates segíthet. :)