10049
-
hitman1028 #6920 https://muve.hu/akciok/europa-universalis-iv-alapjatek-es-dlc-k-25-75-kedvezmennyel?utm_campaign=Muve_Internal&utm_medium=post_muve.hu&utm_source=facebook.com&utm_content=sponsored -
pretorius07 #6919 Elfogadtam a kihívást:) Meglássuk mi lesz belőle...
Ez a kínai tech group halál... De lassan meglesz az első ideacsoport,és lehet kolonizálni. Plusz a state rendszeres core-osítás jobban viszi az admin pontot is,lassú lesz a fejlődés,remélem mihamarabb meglesz a nyugatiasodás... -
Lysandus #6918 Jaja! A szomszéd általában ellenség, a szomszéd szomszédja meg barát. A szomszéd szomszédjának a szomszédja megint ellenség, mert a barátom ellensége. :-D -
hitman1028 #6917 aki ellen menni akarsz,annak az ellenségeit kell ill nem árt 1-2 erős állam se,de nem szabad túlzásokba esni,ha sok van,az se jó -
EM64T #6916 A Total War után nehéz átállítani az agyamat arra, hogy ne totális háborúban gondolkozzak :) Rá kell jönnöm, hogy rengeteg diplomáciai lehetőség van a céljaim eléréséhez. Már az fejtörést okoz, hogy kiválasszam a hosszabb-rövidebb távú szövetségeseimet, mert a leírások alapján sokat segítenek a szövetségesek (nem úgy, mint a Total Warban, ahol alig volt jelentősége). Sok lejátszott óra lesz, mire elkezdek belerázódni :) -
hitman1028 #6915 hogy lehet gyártani tengerészeket?
-
barnetpowa #6914 Megfigyelhető hogy az AI államok egymást támogatják abban az esetben,ha egy őket fenyegető nagyobb állam betámad egy kisebb államot.Ugyanez észrevehető a kisebb ortodox államoknál is.Például nálam a törökök betámadták Bizáncot,és Havasalföld valamint Szerbia is gift-et küldözgetett neki. -
Ntj #6913 hát ez a baj... hogy angolul :D -
matyineni #6912 Nem 100%-os a patch bemutatása, csak az általam fontosabbnak tartott dolgokat mutatom be, de a teljes dlc és patch note-ot itt olvashatod el, angolul. -
Ntj #6911 Jó hogy szóltál. Ki tudnám tapasztalni, de örülök, hogy valaki csinál erről is egy videót. :) Ma se lesz akkor 10-kor takarodó. :D -
matyineni #6910 Nem, Ausztria osztottam meg a térképét Kasztíliával, ami presztízsbe kerül. Szerintem felesleges és faszság hogy presztízsbe kerül, egyszerűen nincs értelme. Az AI pedig okosabb lett és akkor küldenek ajándékot/hadi támogatást ha kicsi vagy és szeretnék, hogy valakinek nekimenj, vagy már háborúban vagytok (közös ellenség miatt egyszerűen, esetleg szövit akarnak veled). Kb. 2 óra és felmegy az 1.16-os patch és Mare Nostrum magyarázó/bemutató videóm, sok kérdésre válaszolok ott, amit itt olvastam az új patch óta.
Utoljára szerkesztette: matyineni, 2016.04.06. 20:18:28 -
hitman1028 #6909 nagyon népszerű vagyok xd
-
hitman1028 #6908 úgy vettem észre,az estate-nél kevesebb a negatív event.100 év alatt csak párszor kellett beavatkozni,mert leestek 40 alá
-
hitman1028 #6907 kissé zavaró,mintha a felső sor kicsit ellenne csúszva -
wednes #6906 Lehet a +25 relations-t vásárolgatja most már a gép is. -
hitman1028 #6905 svájccal semmilyen kapcsolatom nincs,ám jellemző a pénzkűldések a játékban
-
Timakrisz #6904 Mert gondolom haverok, meg jó a kapcsolat... -
hitman1028 #6903 és az miért jó ausztriának?
-
Timakrisz #6902 Gondolom Castilia kolonizalt es megosztott térképet Ausztriával... mert ugye alapban az van, hogy 50 évnek kell eltelnie, ha más em jár arra, hogy a többiek is lássák -
hitman1028 #6901 valaki elárulná ,most ez mi
-
hitman1028 #6900 elég idegesítő ez a trade league,kis országok belépnek és nem lehet ellenűk háborúzni -
Ntj #6899 Tima oldalára állok én is. Nekem nem a DLC-kel van a bajom, hanem ezzel az egésszel. Sajna ebben van a pénz. Annó én a játékot vettem annyiért mint amennyi a Mare Nostrum. Na most nézd meg a lehetőségeid akkor, ha megveszed a játékot meg akkor, ha a játék után ezt a dlc-t is megveszed hozzá. Én így viszonyítok. Mert ha még aprópénzért lehetne venni, akkor még azt mondom, hogy ok... Hogyha az összes DLC nem haladja meg a játék árát... Akkor jó. De ez... Csak a pénzről szól, semmi másról. -
pretorius07 #6898 Még 1.15-ös végigjátszás,be akartam fejezni az achik miatt.
Francia HRE game. Sajna a revoke reform csak 1750 körül lett meg,lett volna még potenciál benne,főleg a litván szövetséggel karöltve:)
No meg az utolsó 10 évben már nem is háborúztam,csak lepörgettem. Az admin techen látszik a sok core-osítás:)
Holy roman empire -
Timakrisz #6897 Meglássuk, én is tegnap éjjel ugrottam neki kb 1 órácskát játszottam, Ausztriával. Lehet valami "semlegesebb" állammal kellene nekiesnem.
Más.: srcácok, kint a patch, szóval nevezzetek a versenyre :) -
wednes #6896 Köszi az infokat.
A kalózkodásnál igazából azt akarom kideríteni, hogy egy állam közvetlenül kalózkodik és söpri be a loot-ot (mert ilyen korábban nem volt, hogy úgy lopják ki alólad a területet, mint a fosztgató hadsereg) vagy megbíz derék falábú, kampóskezű hajósembereket, hogy ugyan bosszantsák már azt, akit kijelöl. :)
Illetve kiknek lehet bezúzni a fejét, ha ilyen tevékenységet folytat. Mert eddig csak néztem mit hal a szatyorba, hogy jajj kifosztott területek, akkor induljon meg a flotta adott térségben járőrözni. Én is a diplomata akciókat nézegettem, erre a hajósra nem is figyeltem.
Utoljára szerkesztette: wednes, 2016.04.06. 13:01:46 -
Chris #6895 Értem, de szerintem ne így nézd. Ahogy már vmikor írtam korábban is, pl. az estate-tel kapsz új mélységet, amivel még optimálisabban lehet mondjuk játszani/terjeszkedni/fejlődni, de ha úgy döntesz, nem vagy rákényszerítve a használatára, csak ezzel elveszted ennek a plusz előnynek a lehetőségét. Plusz hordákat felújították, még pár végigjátszást adtak ezzel.
Emellett ez a kieg szerintem sokkal mélyebb, mint a cossacks, higyj benne. :D
-
Chris #6894 Counterespionage-al növeled az idegen kém detektálásának esélyét +100%-kal.
Nagyon sokan buktak le a tegnapi másfél óra alatt, aminek kb. így alakultak az eredményei:
- mínusz 40-50 pont relations espionage-ra (éves 4-5 ponttal csökken) az adott országra, más országokra nem vagyok benne biztos, de szerintem szintén ad sokkal kisebbet
- spy network 25-50-75%-kal csökken
Ez azért elég komoly érvágás, sok meló mehet a kukába, nekem a rivális teutonokkal (riválisra azt írják hatékonyabb az építés) kb. 10 év volt, míg kinyomtam 100%-ra, de úgy vettem észre, hogy ahogy egyre magasabb lesz, úgy lassul. Nem hülyeség, mert minél magasabb a spy networkod, annál kevesebb AE-t kapsz és annál nagyobb a siegek hatékonysága is. Ha jól emlékszem 100% spy network esetén olyan -10% AE és +20% siege ability körül lehetett.
Na ezért értékelődik fel szerintem a diplomatic és aristocratic ideacsoport is, az espionage-ról nem is beszélve.
Nálam Bizánc vmelyik területét fosztották ki az afrikaiak, de nem emlékszem, hogy meg lett-e nevezve, hogy pontosan melyik állam. Szerintem a hunt pirates segíthet. :)
-
Timakrisz #6893 Őszintén szólva az a nagy bajom, hogy a most meglévő változások 1000%-ra ott voltak az előző kiegnél is, csak nem lettek aktiválva. Megvettem Cossackset 5000 pénzért és hát kb 0 "Játékélményt" kaptam. Semmivel sem lett se nehezebb se könnyebb, kb 10 percet utánanéztem az estateknek, és gond nélkül lehet managelni. Aztán semmi más (lásd Hamburgos állásom), ugyanazzal a taktikával, amivel anno megcsináltam Itáliát már nem tudom melyik kis állammal szintén viszonylag komótosan végig vittem, nem kellett agyalni, és nem történtek olyan + dolgok, mint Art of Warnál vagy El Dorádónál, amik ár / érték-élmény szinten messze legjobbak minden kieg közül.
Csak ennyi, hogy ez kb egy "mini-patch" nek felel meg, amihez képest "drága". -
wednes #6892 Én 5-7 percet néztem bele tegnap :)
Ezzel a counterespionage lépéssel lehet akadályozni az illető állam hálózatának kiépítését? Magyarán a claim fabrikálást is meg lehet akadályozni vagy csak lassítani?
Kasztíliánál aztt vettem észre, hogy marokkói kalózok fosztogatják (legalábbis vmi ilyet írt) a partvídéket elég durva kifosztást produkálva a sailor számot is csökkentette. De marókkói kalózhajókat nem láttam. Erre nyomtam egy Pirate hunting-ot, nem tudom ez -e a megoldás mert kb itt léptem ki.
Nem volt claimem Marókkó ellen háborúra, lehet le kell bukniuk? Vagy nem az állam a felelős? Ezeket még ki kell tapasztalni. -
Chris #6891 Én vhogy így képzelem az oszmánok megállítását:
Szegény magyarok meg támogatták Bizánc függetlenségét, ezért kellett bűnhőd... akarommondani Lengyelország ezért fogadja be szegény magyar testvéreit védelmező módon a nemzet testébe. :D
-
Chris #6890 Nem szeretem az ilyen kijelentéseket. Mert mi az amit úgy ítélnél meg, hogy megérné?
Ez nem egy ilyen fantasy játék, hogy "új területek, új szintek, új szörnyek" kerülnek bele, elég kötöttek a határok (bár a timeline-t kicsit tolhatnák kifelé a modernebb korok irányába, csak akkor alapvető szabályoknak kellene megváltozniuk).
Inkább ilyen mechanikai változások vannak, mint most is:
- espionage rész teljesen át lett szabva, eddig csak mutatóban volt benne, mert a fabricate claimen és nagyritkán a support rebelsen kívül semmi mást nem használtál, most talán hasznos új fegyver az eszköztárban, mert brutálisak a negatív módosítók, amiket másokra pakolhatsz (nem mellesleg dönteni kell, hogy építed a hálózatot vkinél vagy counterespionage-olsz egyes nemzeteket), ehhez pedig jelen kell lenni állandóan egy diplomatának -> felértékelődnek azok az ideák, amik +1 diplomatát adnak
- hajózás, vizi dolgok teljesen át lettek alakítva, de ehhez még nem volt szerencsém, mert 2 db parti területtel sailor hiányában egyetlen hajót sem tudtam még építeni (volt max. 9 db sailorom, de egy hajóhoz kellett vmi 50-100-as nagyságrend?), ezt még át kell néznem
- kb. a gazdaság/fenntartás rész szintén át lett szabva a state/territory rendszerrel, ahogyan a corruption is, tegnap kb. másfél órát sikerült játszanom egy új lengyel kampánnyal, de bőven kellett húzogatnom a gazdasági csúszkákat és kicsit elengednem a korrupciót, mert nem győztem pénzzel, jaaaa... és mindezzel adtak egy friss csavart és nem kis súlyt a vallási egységnek/konvertálásoknak/ideáknak... ugyanis a vallási különbségek is növelik a korrupciót, ami meg vagy viszi a pénzed vagy viszi a fejlődésed... birtokolt területek/statek szintén nagyon viszik most a pénzt, úgyhogy az adminisztratív utolsó ideák szintén nem kicsit értékelődtek fel
- diplomácia szintén átalakulni látszik, a mini trade republicok már nem is olyan védtelenek, köszönhetően a trade league-nek... Velence ezzel úgy kapta szét az oszmánokat, mikor az oszmánok támadtak, hogy öröm volt nézni (mondjuk ebben nekem is volt részem)
Szóval elsőre nem is gondolnád, hogy egy változtatás milyen sok mindent hozhat magával, szerintem egyelőre ez az egyik legfelkavaróbb kiegészítő és amit eddig láttam belőle, az alapján nagyon tetszik. Kőkeményen mikromenedzselnem kellett tegnap békeidőben, mert egy kicsit nem figyeltem és máris úgy figyelt be a loan, hogy csak úgy zörgött... keepek kikapcsolása, korrupció elengedése, hadsereg konszolidálása, estatek optimálisan tartása, stb.
Nekem nagyon tetszik egyelőre, azért meg imádkozni tudok csak, hogy a gép ne csaljon olyan aljasul, mint eddig. :D
-
#6889 Fú beléptem a játékban és azt sem tudtam mi van. :D Lehet meg kellett volna nézni a patchnotetot.. :D -
pretorius07 #6888 Ha a free patch-et nézem,akkor két dolog tetszetős:
Admirals now have siege ability which increases blockade efficiency by 10% per point.
Added continue button to end game screen to allow you to go beyond the supported end date if not playing ironman.
Előbbi hasznos lesz a partmenti 8-as erődök ellen,utóbbi mondjuk sokat nem lesz használva,lévén normál módhoz van csak,de lehet világuralom is lassabban. -
Timakrisz #6887 Hmm hmm megint nem tudok mast mondani, hogy 4000ftot nem ért meg ez a kieg :( -
hitman1028 #6886 vajon fog működni a gfx overhaul,ha megint kicserélem a file-kat -
Timakrisz #6885 Hát a szőröstalpúakat ne vegyük egy kalap alá a mieinkkel :P -
#6884 Kellett mint egy marék föld, főleg az új szlovák állammal
bár tény, hogy a kor kultúráját nehéz bekategorizálni , főleg a kárpát medencében :D -
hitman1028 #6883 aha
Added Carpathian culture group for Hungarian, Romanian as well as the two new cultures Slovak and Transylvanian. -
Timakrisz #6882 Ez most komoly? -
Ntj #6881 Szendro... Na jó én kiégtem :D