Condás#673
Angolok belerokkantak a 100 éves háborúba méghozzá beton keményen. Amióta látom a PU értelmét én azóta nem is pocsékolom a diplomáciai slotokat a vazallusok begyűjtésére. PU az olyan, mint egy - persze megfelelő hatalommal rendelkező célállamot kiválasztva- rendkívül jó hosszútávú befektetés.
Köszi Pocok a választ, akkor nem vészes. Most nyîlt a franciákkal szemben egy PU lehetőség, de őket azért nem mertem még bevállalni, mert óriási a seregük, s még a 2 PU-mal is csak neccesen tudtuk volna elverni őket, így inkább nem kockáztattam. Megelégszem az osztrákok, csehek bekebelezésével egyelőre. Ott viszont kapni fogok 2 trade nodeot is+ 1 aranybányát, így az anyagiak is megoldódnak. Pocok arra jöttem rá, h sztem annyira nem jó dél felé terjeszkedni, mert 1. gyengék a tartományok,szegények 2. sok monarchia pontot, időt vesz a konvertálgatás, így én Ragusánál, Sofiánál meg is álltam. Törököket benulláztam párszor meg impotensé tettem őket a területszerzéseimmel, így 1520 körül átállhatok a nyugatra való koncentrálásra. Bár még lesz pár köröm az integrálásokkal. Jah és megint elfoglaltam Velencét, ami a magyaroknak egyfajta gazdasági megerősítést nyújt. Most megint a protestánsokkal sakkozok pár évet.