Europa Universalis IV
  • pretorius07
    Most én js egy lengyel ironmant csinálok. Első iron mód,összesen második játék. Elsőre Angliával egy szép karriert futottam be végül,megettem a franciákat is,minden tech 32,negyedik legnagyobb sereg,stb...
    De ezek a lengyelek nagyon op!
    1600 előtt vagyok még,legjobb katonai techhel a világon,plusz két military idea maxolva. Russia nem lesz,mert enyém egy csomó core,ami kell hozzá (novgorod,smilenssk,stb.)
    Lovagrendeknek se híre,se hamva már rég. Cseheket megzabáltam,alig van pár tartományuk. Svédeknek segítettem felszabadulni,azóta szövetségesek,akkor alázzuk Moscovyt,amikor akarjuk:)
    Kezdetektől osztrák-brandenburg szövetség,és míg cseh császár volt,addig arany életünk volt! Most brandenburg a hre vezető,így egyenlőre nyugatra nem megyek.
    Sajna az ottománok igen megnőttek,de szerveztem egy ütős erőt ellenük. Szövi spanyolokkal,franciákkal,osztrákokkal,brandenburggal. Törökök háború után voltak,bár 120 ezres sereg,de nulla manpower. Nosza rajta,nekimentünk öten:)
    Nálam 125 ezres sereg,100 ezer tartalékossal,a szövetségnek összesen 3-szoros túlereje az oszmán-tunéz-marokkó-jampur vagy mi négyes ellen.
    Jelenleg az oszmán birodalom szinte teljesen megszállva,török sereg alig,az is zsoldos.
    Este teszek fel képet majd:)

Lenygyelekhez tapasztalat. Nem engedni Russiat megalakulni,mindig legyen egy tartomány nálad legalább,ami ehhez kell. Humanista idea kimaxolva,mire commonwealth megalakul. Északot bekebelezni. Nem kell nyugatiasodni,bőven tartható a lépes. Egyedül diplo techel vagyok lemaradva,mert a sok vassal-annex elvitte a galambokat.
    Bár még több,mint 200 év van hátra,de nagyon durva lesz itt a helyzet:)
    Amira figyelni: osztrák-svéd szövi ne bomoljon fel! Ők három oldalról biztosíték,így csak délen lehet kavar. De az hamarosan megoldódik,mikor lesz pár köztes állam a törökök,meg köztem:)