Europa Universalis IV
  • Ntj
    Én most Tunéziával játszom, Extended Vanilla Expirience modot használva, természetesen ironmanben. Játék elején Aragon Ausztriával hadat üzent a Fro.-val és Angliával szövetséges Navarrát, na gondoltam csapok a lehetőségre. Elfoglaltam 2 területet Szicílából+Valencia-t aminek köszönhetően tudok majd nyugatiasodni,ha lesz 10-es admin tech-em. Eleve most is csak 6-os admin techhel rendelkezek(1505-10 körül), nem lenne rossz egy humanist vagy administrativ idea, de így is alig tudok haladni admin terén, pedig csak Északkelet-Afrika (Alexandriáig) illetve európai területeimet (Szicília,Málta,Dél-Szardínia,Beleares-szk.,Valencia) coreosítottam, Északnyugat-Afrikát (azt viszont az egészet, több mind 100 developmentes Marokkót most annektálom) vazallusterjeszkedéssel szereztem meg, 1-2 tartomány csak a kivétel. Még egy kis érdekesség: Bizánc megélte a 16. századot, mivel a törökök az elején nem foglalták el, mert nekem segítettek Aragónia ellen és nem nagyon vették fel utána a küldit. Mellesleg itt egy 15. századi teljesen "realisztikus" kép.
    a legtörténelmibb szövetség
    Utoljára szerkesztette: Ntj, 2016.02.19. 17:23:03