Igen, ha nem holland kultúrájú nemzet alatt vannak a területek, akkor 1550-1650-ig bármikor és akárhányszor lázadhatnak, általában 12-18k csapattal. Bővebben itt.
Ez a szoros dolog engem annyira nem zavar, mert a franciák az én mentésemben még mindig nem foglalták vissza a Normand területeket, csak 156x környékén támadták meg az angolokat először...
Illetve ami engem nagyon zavar és nem is értem: a mentésemben szövetségbe vagyok a franciákkal és az osztrákokkal. Az osztrákok megtámadták a horvátokat, be lettek hívva a franciák a horvát oldalon. Az osztrákok pedig behívtak engem én pedig elutasítottam, mert nem akartam, hogy a francia szövetségem elvesszen. Vége van a háborúnak, osztrákok győztek és EGYBŐL szövettségbe lépnek a franciákkal újra, én nekem meg várnom kell amíg elmegy az elutasított hadba hívás. WTF?!?! Nyilván csak úgy megölik a másiknak 20-20k emberét és a végén annyit mondanak, hogy "It's a prank, bro!", nevetnek egy jót és ennyi?!?!
A másik pedig: ha választófejedelem vagy, lehetsz királyság szintű, illetve ha választófejedelem vagy és úgy alapítod meg Hollandiát, akkor benne maradsz a birodalomban.