10049
-
matyineni #6280 Persze, jó lenne pár embert összeszervezni egy sorozatra! :) Mondjuk én Februárban igencsak elfoglalt leszek, meg leginkább délelőttönként érek rá, de jó lenne nagyon. Milyen DLC-kel szeretnétek játszani/mi van meg nektek? -
hitman1028 #6279 érdekes lenne két szemszögből látni ugyanazt:)
én is benne lennék -
Pokki #6278 Egyébként én figyelemmel követem a sorozatod, én is belekezdtem már egyszer, csak időhiányban abbamaradt a dolog. :)
Ezzel kapcsolatban megfogalmazódott bennem egy olyan kérdés, hogy nem lenne kedved majd egy multi kampányt indítani a csatornádon, nagyon szívesen játszanék veled:D -
matyineni #6277 Hát ez nagyon jó... :D Igazi alternatív történelem!
Nem tudom mennyire tudjátok, de kijött CK2-hóz egy új DLC és sokkal komplexebb lett így a játék, szerintem már kellett neki, itt van a patchnote és a DLC leírása.
Ja és ha még valaki követné az EU4 sorozatomat itt van újra egy "pár" rész. :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Plusz egy új sorozat, ami egy hardcore puzzle játék, kíváncsi vagyok tetszik-e nektek. :)
-
wednes #6276 De nem csak simán el kell foglalni valamelyik várost. Magterület legyen (ez nem nehéz), Admin 10-es tech szint és a szeparatizmus max 1. Tehát a frissen elfoglalt város nem ad automatikus lehetőséget, mert meg kell várni még a szeparatizmus leesik. Tehát érdemes már előbb befoglalni, hogy addig is csökkenjen. -
--deathstroke-- #6275 Ha garantálod akkor azt figyelembe veszi az ai. De ha kifogysz a manpowerből, vagy egy-két háborút már vívsz akkor nagy valószínűséggel megtámadja Bizáncot. Westernizálódni úgy tudsz ha egy szomszéd westernhez képest nagyon lemaradsz a techekkel, vagy elfoglalod valamelyik központot (Bécs, Prága). -
mark1011 #6274 Sziasztok! Az egyik barátommal tervezünk egy multis kampányt, amiben a magyarokkal és a moszkvaiakkal lennénk. Szeretnénk megmenteni Bizáncot, ezért mindjárt a játék kezdetén garantálnánk a függetlenségét. Azt szeretném megtudni, hogy az ottománok így mennyire mernének nekimenni Bizáncnak, hogy 2 viszonylag jelentős ország is garantálja a függetlenségét? Az AI mennyire kalkulál a garantálásokkal a háború megindításakor? Továbbá én szeretnék a magyarokkal nyugatiasodni. Ha nincs meg a Cossacks meg Common Sense kiegészítő (a többi jelentős DLC megvan), akkor tudok úgy nyugatiasodni, hogy elfoglalom Bécset vagy Prágát? Előre is köszönöm a válaszokat! -
Ntj #6273 Valahogy úgy :D -
Chris #6272 ... és akkor Luther kiszegezte tételeit a wittenbe... akarommondani vatikáni vártemplom kapujára!
-
Ntj #6271 A kép magáért beszél...
Paradox pls... -
#6270 -
--deathstroke-- #6269 Ausztriával nem lehet megalapítani Németországot, és HRE császárként sem lehet megalapítani Németországot. -
mark1011 #6268 Sziasztok! Először is köszönöm a Kasztíliás problémára adott válaszokat. Szeretném megkérdezni, hogy Ausztriával meg lehet-e alapítani Németországot? Mert az osztrák "bevezethető" policy-k között nem látni olyat, hogy "Form German Nation" pedig a wiki azt írja, hogy minden német kultúracsoportba tartozó állammal meg lehet alapítani Németországot. Továbbá azt is kérdezném, hogy meg lehet-e alapítani úgy Németországot, hogy te vagy a HRE császár (megvan minden szükséges terület meg technológia, csak a választók éppen téged tettek meg császárnak)? -
pretorius07 #6267 Köszi a válaszokat.
Akkor mikor újra játékhoz jutok,békekötésnél csak magamra gondolok:) lesz kártérítés,egy két tartomány... Amúgy Nrabant még nem Holland rész,független. De nem bízok bennük:) -
Lysandus #6266 Ha Brabantot elengedteted is, később újra csatlakozni fog (join the republic). És újra és újra. Idegesítőek. -
barnetpowa #6265 Egy hónapja megpróbáltam.1650-ig jutottam westernizálódással meg mindennel együtt.Végzetem a portugál-spanyol-aragon támadás lett :D -
hitman1028 #6264 új patch óta timurids sokkal aktivabb,tabarestani achi sokkal nehezebb lett,máskor csak várni kellett h magától széthulljon,a legjobb állást azzal buktam el h a gfx mod nem lett ironman kompatibilis
lengyel-litván pu valahogy mintha ritkábban lenne -
matyineni #6263 @pretorius07
Igen, ha nem holland kultúrájú nemzet alatt vannak a területek, akkor 1550-1650-ig bármikor és akárhányszor lázadhatnak, általában 12-18k csapattal. Bővebben itt.
Ez a szoros dolog engem annyira nem zavar, mert a franciák az én mentésemben még mindig nem foglalták vissza a Normand területeket, csak 156x környékén támadták meg az angolokat először...
Illetve ami engem nagyon zavar és nem is értem: a mentésemben szövetségbe vagyok a franciákkal és az osztrákokkal. Az osztrákok megtámadták a horvátokat, be lettek hívva a franciák a horvát oldalon. Az osztrákok pedig behívtak engem én pedig elutasítottam, mert nem akartam, hogy a francia szövetségem elvesszen. Vége van a háborúnak, osztrákok győztek és EGYBŐL szövettségbe lépnek a franciákkal újra, én nekem meg várnom kell amíg elmegy az elutasított hadba hívás. WTF?!?! Nyilván csak úgy megölik a másiknak 20-20k emberét és a végén annyit mondanak, hogy "It's a prank, bro!", nevetnek egy jót és ennyi?!?!
A másik pedig: ha választófejedelem vagy, lehetsz királyság szintű, illetve ha választófejedelem vagy és úgy alapítod meg Hollandiát, akkor benne maradsz a birodalomban.
Illetve fönt van újra kurvasok rész... :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: matyineni, 2016.01.29. 22:54:14 -
Timakrisz #6262 Érdekes én is mindig onnan vettem, szintén shield nélkül. Amúgy olvastam egy nagyon jó cikket erről a témáról, ajánlom mindenkinek:
http://www.gamestar.hu/steam-kodok-ujraeladas-g2a-kinguin-fast2play-g2play.html
ennek ellenére én akkor is inkább ott fogok venni fél áron.
Chris, szerintem ne kínlódj.
-
Ntj #6261 Nem tudtam, hogy kell... Eddigi vásárlásaim mindig rendben voltak. -
--deathstroke-- #6260 Hát miért nem vettél shieldet? Én sokat vásárolok g2a-ról, de mindig shieldel veszek hogy nehogy lenyúljanak.. -
Ntj #6259 Hát akkor az kurva jó.. Most 4000 Ft az ablakon... G2A-ról sem vásárolok többet az biztos. -
Chris #6258 1600-ban ez a látvány fogadott... remélem komoly, mert viccnek túl durva. Úgy érzem csökkentek a sunset invasion esélyei.
-
--deathstroke-- #6257 Aha..ez durva..
Amúgy lesz esélyük szerintem az angoloknak mivel ők is több provinciát kapnak. -
#6256 Ha ez megvalósul, 1500-ra MINDIG kék lesz a brit sziget. :( -
OGMontana #6255 Csak a shield utáni cuccok. De amúgy akitől vetted 100%-os volt az elégedettség? -
hitman1028 #6254 https://www.youtube.com/watch?v=LtirWPKYYIY&index=123&list=PLsT4scrqjQbQIzhBs7PkrSYcJ5IS50CWR
ez azért nem semmi xd -
Ntj #6253 És ha én most feliratkozok erre a shield-re akkor a mostani probléma is orvosolva lesz vagy csak a shield utáni vásárlások? -
Arzew #6252 No,most néztem paradox fórumon a többi lehetséges változtatást is, és úgy néz ki elég rendesen átdolgozzák a magyar provinciákat :)
Illetve a Luck of the Irish achi is érdekesebb lesz a kieg után :)
https://forum.paradoxplaza.com/forum/index.php?threads/eu4-development-diary-28th-january-2016.904608/ -
OGMontana #6251 +1 eurót minden tranzakció után. -
Ntj #6250 Ezzel a shielddel mennyit is kell nekem fizetni? -
OGMontana #6249 Ha beállítottad a G2A shieldet, akkor tudnak segíteni, ellenkező esetben az eladó jóindulatára számíhatsz. -
Ntj #6248 Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni, olyanoktól akik már vásároltak a G2A-n, esetleg volt hasonló esetük mint nekem. CK II ALL DLC Collection-t vettem meg minden ok. Váltanám be a kulcsot, erre azt írja, hogy ezt a kulcsot már beváltották. Írtam egy levelet tegnap 5 fele, belemásoltam az üzenetbe az angolra állított steam üzenetet és elküldtem. Azóta még nem jött válasz. Mit gondoltok mit csináljak, meddig várjak még, esetleg már írjak egy másik levelet? -
heverő #6247 Ha az AI rendesen fogja védeni a szorost, akkor ezzel nincs semmi gond. Ez így történelmileg reálisabb. -
pretorius07 #6246 Nem az egészet. Van vagy 8 provinciájuk. 4 jönne hozzám,egy vissza Brabantnak. És még pénz és kártérítés is dukál:)
De akkor megelégszem kettővel,meg adok még valakinek valamit:)
Köszi amúgy,erre nem gondoltam... -
hitman1028 #6245 ha egészet elfoglalod,a hre biztos h koaliciót alkot ellened -
pretorius07 #6244 Egy kérdés: Hollandiát mennyire érdemes annektálni angolokkal? Eléggé benne van a babszem a se...ükben,és folyton lázadozni fognak? Vagy azért lehet bírni velük? Éppen tönkrevertem őket,és 4 provinciát be tudnék kebelezni. Vagy adassam vissza velük a tartományokat Brabantnak,stb? Ezt azért nem szeretném,mert úgyis visszaveszik szerintem. Viszont csak Calais van a kontinensen a birtokomban,és jól jönne egy nagyobb támaszpont ott is. -
wednes #6243 Ez inkább a franciáknak lesz előny. Nem is kell most már flottára gyúrni. Elég egy teknővel elcsalni az angol flottát, ami le akarja zárni a szorost és át is kelt a hadsereg. -
Chris #6242 Nem rossz ez, ángliusok végre részt tudnak venni a kontinens életében azután is, hogy kiverték őket a francia területekről, meg hozzájuk is gyakrabban bekopogtatnak majd...
-
#6241 Na igen, meg egy csomó ilyen van még biztosan.