Europa Universalis IV
  • Chris
    Mostanában vmi változott. A lenti Német Lovagrendes játékoktól kedvet kaptam és én is kezdtem egyet. Olyanokat figyeltem meg, hogy szokatlanul korán megjelenik a reformáció (1500-as évek előtt?) és gyorsan elterjed, meg túl korán elkezdenek kolonizálni.

Ezen felül csúcsra járatták a szokásos algoritmust: a körbezárt és már csak kb. 15 régióból álló Muscovy hirtelen perszonálúnióba került a rivális Lengyelo. alá, aki meg hogy-hogynem szövetségre lépett az osztrákokkal, franciákkal nameg az oszmánokkal.
    Azt meg már meg sem említem, hogy a gép rendszeresen "be tudta hívni" azokat a szövetségeseket, akiknek a declare war ablakban a résztvevői módosítója -20-tól -999-ig szóródik. Nincs bajom a félre billenő szabályrendszerrel, de legalább ne csesszenek már át...

Én a küzdős kis országokat szeretem, akikkel taktikusan végig kell menni a naggyá válás útján. Izgalmas achievement most pl. a The third way, ahol Ibadi muszlimként el kell tüntetni a két nagyot. De számomra a mai napig a legélvezetesebb talán a Venetian sea volt, na ilyeneket találhatnának még ki.