Europa Universalis IV
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ennél értelmetlenebb achit még nem láttam.. 😄 

Hat baszki nekem is ez a taktikam de ekkora terulet nem sikerul elfoglalnom soha 😞((
jobban is tudnék nyomulni eu-ban, csak szimplán nem akarok, mert nincs meg se az adaptibilitym se az az izébizé ami 10% coreosításbónt ad...vagy mondhatnám fordítva is, afrikában és ázsiában 10-17% a coreosítás költsége, míg euban 57-67%...ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy az admintech 17-ig (1620ig) különös indokkal megyek csak be eu-ba...utána viszont, hehe
nem, mert körbe-körbe ütök,így senki nem lépi át az 50AE-t (1-2 egytartományos átlépte de azok meg nem szövetkeztek értelemszerűen)
megszabadult aragontól aztán pápát megütötte, de ez néhány tartománnyal több csak mint a kezdője
megszabadult aragontól aztán pápát megütötte, de ez néhány tartománnyal több csak mint a kezdője
csak szíria
jó ötlet, köszi! megpróbálom így akkor
Be kell lépned a HRE-be.Igaz a támadást nem biztos hogy megúszod,de legalább a HRE császár bevéd pluszba a szövetségeseid mellett.
eu3-mal sokat játszottam, de itt még láma vagyok. német lovagrenddel hogy lehet megúszni a háborút a lengyelekkel? kezdés után 5-10 évvel mindig hadat üzennek... próbáltam javítani a kapcsolatokat, de hiába...
Európában nem terjeszkedett annyira, csak bécsig ment el, ott lehet nagyon nagy koalíciót kapni. Ehhez képest Indiában pl annektálhatsz egy Orissa méretű államot, és senkit nem érdekel 😄 Valami hasonló van afrikában és az orosz területeken
I met God. She's black
Ilyenkor nem alakulnak világ méretű koalíciók ellened?😄 Amúgy Napolival mi történt hogy így bebolondult?
Vannak vazzallok?
Ez már nem lesz meg nekem, de majd postolj 50 eves kepeket es a kovit osszehasonlitjuk.
kikapol 😉
Tötö! :-)
elkezdtem tötökökkel különben 😊
Portugália szetverese
na ez már háború xd

Nem véletlen írtam, hogy Beccsel megéri 😊 bár most agyalok egy Danzigos megoldáson is
Pont az angolokkal megyek én is. Jó pár kör gyakorlás után ez az első úgymond éles játékom
http://imgur.com/BIpFvRM
1470-ben volt egy kemény háború Angol-Castile-Portugal-Ausztria vs Lengyel-Litván-Bohémia-Aragon. Majdnem sikerült Muscovyt is behívni, de mire kattintottam volna, hogy na gyerünk essünk neki, addigra ők beléptek egy másik háborúba:/ Eredmény hogy egyhamar nem fog a lengyel westernizálódni. Próbáltam arra menni, hogy a leendő nagy ellenfelek ne tudjanak erősödni. Lengyel-Francia-Aragón pipa e-mellé úgy néz ki elég nagy mázlim is van, hiszen nincs Iberian wedding, oroszok se fognak megalakulni, mert már 3-adszor esik neki Novgorodnak Muscovy, de nem bír vele a Svédek miatt, Burgundyt tönkre vágták a kis szomszédok, törökök meg full értelmetlen háborúkba megy bele, amivel semmilyen területeket nem szerez. Jelenleg felváltva csapkodom a Dánokat-Franciákat és Aragónt. Ki kell találnom mi legyen a következő lépés.
Utoljára szerkesztette: Arsenalll, 2015.11.07. 00:38:04
http://imgur.com/BIpFvRM
1470-ben volt egy kemény háború Angol-Castile-Portugal-Ausztria vs Lengyel-Litván-Bohémia-Aragon. Majdnem sikerült Muscovyt is behívni, de mire kattintottam volna, hogy na gyerünk essünk neki, addigra ők beléptek egy másik háborúba:/ Eredmény hogy egyhamar nem fog a lengyel westernizálódni. Próbáltam arra menni, hogy a leendő nagy ellenfelek ne tudjanak erősödni. Lengyel-Francia-Aragón pipa e-mellé úgy néz ki elég nagy mázlim is van, hiszen nincs Iberian wedding, oroszok se fognak megalakulni, mert már 3-adszor esik neki Novgorodnak Muscovy, de nem bír vele a Svédek miatt, Burgundyt tönkre vágták a kis szomszédok, törökök meg full értelmetlen háborúkba megy bele, amivel semmilyen területeket nem szerez. Jelenleg felváltva csapkodom a Dánokat-Franciákat és Aragónt. Ki kell találnom mi legyen a következő lépés.
Utoljára szerkesztette: Arsenalll, 2015.11.07. 00:38:04
ez miatt
orleans és auvergne vazallus
megusztuk white peace-al xd
Mióta bejött ez a western focus Kelet-Európai országoknak nem éri meg "westernize" opcióval nyugatiasodni. Persze ez csak Lengyel,Litván,Moszkva,Magyaro.Török... hasonlókra vonatkozik. Azért egy indián vagy egy indiai állammal maradni kell a régi bevált módszernél. 😄
tényleg elég 1 is? jaaaaaaaaaaaa, akkor módosítok picit a taktikon 😄
A 3 célpont közül egyet kell választani.
Lengyel, magyar elég könnyen megcsinálja. Magyaroknál, ha van osztrák szövetség még segítenek is benne, mert általában riválisok a csehek.
Erre akkor is figyelni kell ha más nemzettel játszunk és riválisok a lengyelek, litvánok stb. Ebbe meg kell őket akadályozni, mert aztán egy kattintással western techbe lépnek.
Lengyel, magyar elég könnyen megcsinálja. Magyaroknál, ha van osztrák szövetség még segítenek is benne, mert általában riválisok a csehek.
Erre akkor is figyelni kell ha más nemzettel játszunk és riválisok a lengyelek, litvánok stb. Ebbe meg kell őket akadályozni, mert aztán egy kattintással western techbe lépnek.
Nem kell mind a hármat, elég közülük egyet megszerezni! Így sztem már nagyon is megéri!
MSI B450M bazooka, r5 3600x, rx 6800, 16GB DDR4 hyper X, 3TB HDD, 240GB SSD, FSP Hydro 600W, CM mastercase pro 3 These mountains will stand forever ...you can`t destroy them...
különben néztem ezt a baromságot, hogy bécs meg prága meg gdanks legyen meg 0 separral...tehát egyszer a császárt, egyszer a cseheket császárostul egyszer meg a lengyel-litvánt verd agyon szövetségestül mindenestül miközben ezeken utat vágsz...ez annyi manpower meg idő (ugyebár a koalíció miatt lassan mehetsz meg a separ se esik 1 alá azonnal), hogy elképzelni sem tudom ez az opció a lengyeleken kívül kinek jó (szódával még a magyaroknak), kinek éri meg vagy szimplán melyik nemzet képes rá
nekem virágbolti van 😞
van 30-30-30 megléphető techszint, az 90, az anatóliai techcsoport miatt +25%al drágábbak ezek, tehát +150 pont/ tech/szint...az elején kénytelen vagy párat megcsinálni (legyen 10 db), azaz 80 techlépés 150 ponttal 12000 pont...kerül 2500-be, szóval mint a huzat megéri...a számításból az is kitűnik, hogy célszerű minél hamarabb
meg
Attól függ, Bécs elfoglalásával igen, amúgy egyáltalán nem... szerintem.
Megéri az oszmánokat nyugatiasítani?
Itt van ez is 😄 beszáll valaki még a játékba?
WInterpeti
Utoljára szerkesztette: winterpeti, 2015.11.06. 07:27:46
WInterpeti
Utoljára szerkesztette: winterpeti, 2015.11.06. 07:27:46
Egyszerűbb lenne, ha steam profil linket adnátok, és ott összemérhetnénk nagyon könnyen a farkunkat 😄
ezt minek?
Szépen tolod 😄 nekem még csak 50 achi van meg, ahogy néztem a tied biztosan több 😄
Köszönöm a válaszokat!
Honnan tudom azt, hogy hány százalék?
Honnan tudom azt, hogy hány százalék?
eddig ennyi van,lehetne több is ,de majd bepótolom xd
sok moddal játszok és ugye ott nincs achi xd
A piety 0 nem ad semmit, ha pozitiv akkor ad missionary strengtet meg ilyeneket, ha negativ akkor meg a tax, tech cost csökkentést.
Ezt olyan arányban adja amenyire nagy a pietyd.
Példa: a piety -50% akkor a maximálisan meg kapható bónuszok 50% fogod meg kapni.
(én mindig minuszba viszem a techcost miatt)
Ezt olyan arányban adja amenyire nagy a pietyd.
Példa: a piety -50% akkor a maximálisan meg kapható bónuszok 50% fogod meg kapni.
(én mindig minuszba viszem a techcost miatt)
Itt van pár kép az achikről amiket megszereztem, most ázsián vagyok rajta.
Meg még a master of india az angoloktól.
kép
Kösz a segitséget! 😊
Utoljára szerkesztette: winterpeti, 2015.11.05. 20:36:16
Meg még a master of india az angoloktól.
kép
Kösz a segitséget! 😊
Utoljára szerkesztette: winterpeti, 2015.11.05. 20:36:16
"Sziasztok! A szunnitáknál ha a current piety lemegy a legkisebbre akkor kapom meg a 25% +adót meg ilyenek? és az jár valami negatív hatással is?" Hmm mivel nem játszok sunni nationnal így nem tudom 100%-an de szerintem ha felmegy a tax +25%-al akkor a manpower megy le 25%-al.. (vagy valami ilyesmi)
Utoljára szerkesztette: --deathstroke--, 2015.11.05. 18:53:30
Utoljára szerkesztette: --deathstroke--, 2015.11.05. 18:53:30
Köszönöm a "válaszokat" 😊!
töltsd fel pl imgurra és onnan másold be a forunokhoz való linket
Valahova máshova töltsd fel, ne az sg-re, és onnan linkeld be.
alapból jpgben van, a méretével van baj, mert 350 kb és csak 35 enged meg. (átkonvetáltam és úgy is sok)
átkell konvertálni jpeg.be és ugy feltölteni
Kép beszúrása opció és ott megadod a kép pontos url linkjét (és nem azt amelyik a képre mutat, hanem magát a képét)