10049
-
matyineni #6160 Én is nagyon meglepődtem, sose láttam még ilyet. Meg azért az is laza, hogy Ausztria, Franciák és én mind szövetségesek vagyunk egymással. A claimmes módszert pedig tudom, de az új patchben úgy van, ha fabrikálás közben támadsz akkor megnő a fabrikálás ideje egy elég nagy mennyiséggel, pontos számot nem tudok. A kiszakadás miatt annyira nem aggódok, mert ha minden jól megy majd császár leszek. De ez még a jövő zenéje... Vagy mégsem? :D
@Timakrisz
Szerintem is felesleges most megvenni a Cossacks DLC-t, még pár patchet kell vele várni amíg jó lesz meg közel nincs benne annyi tartalom, hogy megérje a teljes árat. -
Lysandus #6159 Ha nem látom nem hiszem el, hogy felajánlották neked a választófejedelmi státuszt! :-) Ez azért jó, mert a választófejedelem tud váltani hercegségből királyságba. Királyság! :-) Bár Hollandia megalapításával kiszakadsz vagy kiszakadhatsz a birodalomból. (Nem tudom pontosan, hogy a kiválás automatikus vagy választható.)
ui: ha claimet fabrikálsz nem kell megvárni a végét a hadüzenettel. A claim készítést befejezi, akkor is, ha háborúban vagytok. Csak újat indítani nem lehet, ha beállít a hadiállapot. -
Timakrisz #6158 Cossacks : 4900-
Common Sense: 1700-
El Dorado: 800-
Art of War: 2000-
Res Publica: 630-
Wealth of Nation: 860-
Conquest of Paradise: 1520-
Cossacks pl nekem sincs meg még, azt én is sokalom, de majd ha lesz valami hét végi leárazás vagy hasonló max 3000-et adok érte.
Summa: 9720-
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2016.01.14. 16:33:51 -
Ntj #6157 Art of War, Counquest of Paradiese, El Dorado, Common Sense, Res publica, Wealth of Nations ezek a fontosabbak... van ugye még a The Cossack, de nekem az nincs meg multiban már tapasztaltam, szerintem az egyáltalán nem éri meg az árát. -
Teguz #6156 Hali! Tervezem megvenni a játékot, de a kismillió dlc-t csak apránként. Szerintetek mely DLC-k jó ha megvan mindenképp? Idővel beszerzem majd őket, csak elsőre nem akarom megvenni mindet. -
matyineni #6155 Nagyon derp mostanában az AI. Olyan háborúkban amit simán meg lehetne nyerni, abban a 3 szövetséges 3 fele mozgatja a seregüket és milyen meglepő, hogy megy a stack wipe az ellenségnek. Még attrition se lett volna, de ők úgy gondolták, hogy 3 gyenge fos sereg többet ér...
Érdekes kis videó, nekik kell pofázni, hogy javítsák a kurva játékukat. :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: matyineni, 2016.01.14. 16:12:02 -
Arsenalll #6154 Lengyel-Litván-Cseh szövetséggel támadtam meg végül a Magyarokat, oké azon már nem lepődök meg, hogy hülyén mozgatják a csapatokat, de azért ott már fogtam a fejem, amikor 16 ezres magyar sereg éppen próbált visszatöltődni, mert előtte jól megcsapkodtam és a szövetségeseknek sikerült cirka 60 ezer embert oda küldeniük és vereséget szenvedni tőlük. Nem sok elvárásom volt, gondoltam arra csak képesek, hogy 1 várat elfoglaljanak, de még azt se sikerült teljesíteni, mindent nekem kellett csinálni...-.-' Még szerencse, hogy amúgy is vagy 4 évet ültem volna anélkül, hogy csináltam volna bármit is, mert vártam arra, hogy meg legyen az admin ideából az első 3... -
matyineni #6153 Sajnos be lett fejezve az Extended Timeline-os sorozat, mert egy állandóan crashelt ugyan azon a dátumon a játék. Akit érdekel itt az utolsó pár rész. A másik pedig, hogy elkezdtem egy Holland végigjátszást, ahol Random New world be van kapcsolca és kolonizálásra helyezem a hangsúlyt, szerintem nagyon jól sikerült a sorozat kezdete... :D Ja és ez Ironman-be van, hogy örüljetek, igaz az achi már kész van amit lehet szerezni vele.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
És itt az új sorozat:
Utoljára szerkesztette: matyineni, 2016.01.14. 15:01:30 -
Timakrisz #6152 Art of War kulcs is kell. Meg szerintem vedd meg a Paradise-t is. Pár száz ft mindkettő. -
--deathstroke-- #6151 Amire te gondolsz az az art of war dlc-ben van.. amúgy ha tudsz random playerekkel multizni akkor biztos hogy eredeti.. -
imp3rial #6150 Én most arra gondolok, hogy megy a harc és megszállok 5 területet, a szövetségesem 3at. És nekem nem kell semmi abból az ötből ezért még a háború közben átadom a megszállás jogát mind az 5 területét a szövetségesemnek. És akkor így ő már 8 területet száll meg, és hamarabb kér békét mondjuk. És erre nincs lehetőségem, csak megszállom és kész, én sem tudom átadni, de a szövetségesem sem ad át nekem semmilyen megszállást még ha van is a területre jogom, ha ő ér oda előbb akkor megszállja és a békében nem kérhetem el. És én ilyet még egy videóban sem láttam. -
Lysandus #6149 Tényleg át tudod adni? Mert ezt csak akkor lehet, ha az átadni szándékozott provinciákat core-sítani tudja. Ha jól emlékszem. -
imp3rial #6148 Nos szerintem biztos van baj, továbbra is van olyan, hogy most a Magyarokkal vagyok és Velence behívott a török ellen. Elfoglaltam provinciákat és a megszállás jogát átakarom adni Velencének, de nem engedi. Én ezt úgy tudom, már az alapjátékban is lehet. Szóval akkor valamiért van gond. :/ -
imp3rial #6147 Örülni örülök, csak attól tartok, hogy ami viszont eddig nem volt meg a játékomban az ért mert nem eredeti volt, az most se lesz. Mert ugye most megvannak azok amik a következő DLCkel lennének, viszont jó pár hasznos dolog nem volt meg a tört verzióban. Amiket majd így menet közben látok meg, hogy most már működnek e, és ezért nem is tudom letesztelni egyből. Viszont reménykedem abban, ha már a steamről indul, és számolja a dolgokat akkor jó lesz. :) Viszont lelehet valahogy tesztelni azt, hogy biztosan az eredeti fut e 100%ban?
Utoljára szerkesztette: imp3rial, 2016.01.14. 13:24:38 -
Lysandus #6146 Mert eltárolta a beállításaidat. Gondolom valahol a dokumentumok mappában. De mi ezzel a gond? Én örülnék neki. -
imp3rial #6145 Az már megvan, hogy töröltem a nem eredeti játékot és a mentéseket is. A paradox könyvtárát is töröltem és úgy tettem a játékot. Viszont az időt azóta is számolja és felül ír olyat,hogy Achievements, ez eddig pl nem volt. Vagyis nem emlékszem rá, viszont az is gond lehet., hogy gyorsan indítottam el és ahol írta azt, hogy login vagy creat account azt átugrottam és a playre nyomtam. viszont akkor te azt mondod, hogy ha így maradtak a beállítások akkor nem az eredeti fut hiába számolja a steam, hogy játszok lassan egy órája? -
Timakrisz #6144 Szedd le mindkettőt, töröld a mentett állásaid, meg minden konyvtárat ami eu ives CCleaner -rel takarítsd ki a regisztrit (3x) inditsd ujra a gépet, telepitsd az eredetit. -
imp3rial #6143 Üdv! Kettő dolog miatt írnék. Az első az, hogy megjött az eredeti játékom, fel is telepítette, aktiváltam, mellé a 100 éves háborút ( ez járt hozzá alapból). Ugye nekem fent volt eddig a torrentes verzió, azokat töröltem és utána raktam fel. Viszont a mentéseket ugyan úgy kijelezte amik ott voltak,és eddig nekem teljesen ugyan az minden. például az sem változott meg, hogy a térkép módoknál beállítottam azt a 3-4 et amit lehetett változtatni és úgy maradt az eredetiben is, pedig azt még a torrentesnél csináltam. A Steamen számolja a játékidőt és ott jelzi is, hogy fent a játék meg a dlc, és onnan indítottam. Szóval akkor gondolom az eredeti játék fut csak eltárolta valamiért a beállításokat? A másik dolog pedig, hogy ha már megvettem és esetleg vannak itt olyanok akik szeretnek Multizni és szeretnének is, azokkal szívesen játszok akár ketten akár többen. Köszönöm a segítséget előre is, kicsit aggaszt ez a dolog, hogy most akkor az eredeti miért ugyan olyan.
-
Lysandus #6142 Hu! Volt egy 0,0,3-s örökösöm. Szerintetek amikor megbetegedett, akkor melyik opciót választottam? A doktort vagy az imát?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az imát. Hogy nehogy felépüljön. :-) Kaptam helyette egy 3,3,6-st. Most már csak az kell, hogy az örege (50 éves, 4,2,0) kihúzza, amíg felnő a kis srác. -
pocoksari #6141 azt én értem, de nem rajtad múlik -
Timakrisz #6140 Ha 2-4 országot választasz akkor az esély is több -
pocoksari #6139 az, hogy bekövetkezik nem rajtad múlik...lehet, hogy éven belül mind a négy, lehet, hogy 500 év alatt egyik sem...ez szerencse, te csak abban döntesz, hogy melyik országot választod a szerencsepróbára -
Timakrisz #6138 Hát nem annyira szerencse, tudatosan építettem a PU-ra, aragon, francia val altalaban és a csehekkel meg az oroszokkal -
Timakrisz #6137 szerintem a Humanity idea nagyon jó, 3.4. nek azt szoktam felvenni. -
pocoksari #6136 ahamm -
Arsenalll #6135 új patch óta törökök bármelyik nagy nyugatival tudnak szövetséget kötni. Most neki álltam újult erővel a török wc-nek. Nem sokára küldöm a hadüzenetet a magyaroknak úgyhogy, szövibe lesznek a lengyelek és aragónia (bár aragón nem biztos, hogy segíteni fog) Őszintén szólva egy idő után már nem számítanak a szövetségesek:D Amúgy is olyan szerencsétlenül tudnak mozogni a térképen, hogy egy wc kísérlet során maximum a játék elején számítanak. Orthodoxra váltás később nagy gondot okozhat, ha a túlságosan lemegy a religious unity akkor nagyon megfog nőni a national unrest, bár egy humanity idea talán kompenzálja. Bár a francia pu elég szép, de hosszú távon szerintem nem kifizetődő:/ -
pocoksari #6134 miért könnyebb elbánni euval ortoként?
erősebbek, de sunniként is beállnak szövinek a jelenlegi rendszerben, meg rájuk amúgysem lehet alapozni
a pu nem ér semmit, mármint a vazall legalább olyan jó, és az egyik "szerencse" a másik meg "érdem"
nekem a sunni bónjai amúgy jobban tetszenek... -
Timakrisz #6133 Nem egészen, de ez is igazság. Sokkal könnyebb elbánni európával és erősebb szövetségesek a nyugatiak, mint a keletiek. -
#6132 Az egyetlen ok a házasodás és a pu lehetősége, szerintem -
pocoksari #6131 miért jobb az orto a sunninál? -
Timakrisz #6130 Hááát lehet mégsem annyira jó :D már "csak" 300 tartomány kell...88 év alatt :) lehet nem kellett volna semennyire sem kolonizálgatnom :D Western mondjuk meg van.
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2016.01.13. 15:20:47 -
Chris #6129 Mostanában vmi változott. A lenti Német Lovagrendes játékoktól kedvet kaptam és én is kezdtem egyet. Olyanokat figyeltem meg, hogy szokatlanul korán megjelenik a reformáció (1500-as évek előtt?) és gyorsan elterjed, meg túl korán elkezdenek kolonizálni.
Ezen felül csúcsra járatták a szokásos algoritmust: a körbezárt és már csak kb. 15 régióból álló Muscovy hirtelen perszonálúnióba került a rivális Lengyelo. alá, aki meg hogy-hogynem szövetségre lépett az osztrákokkal, franciákkal nameg az oszmánokkal.
Azt meg már meg sem említem, hogy a gép rendszeresen "be tudta hívni" azokat a szövetségeseket, akiknek a declare war ablakban a résztvevői módosítója -20-tól -999-ig szóródik. Nincs bajom a félre billenő szabályrendszerrel, de legalább ne csesszenek már át...
Én a küzdős kis országokat szeretem, akikkel taktikusan végig kell menni a naggyá válás útján. Izgalmas achievement most pl. a The third way, ahol Ibadi muszlimként el kell tüntetni a két nagyot. De számomra a mai napig a legélvezetesebb talán a Venetian sea volt, na ilyeneket találhatnának még ki.
-
Ntj #6128 Tehetnél képet arról is. :) -
Timakrisz #6127 Sosem az overextensiont nézem, hanem a war exhaustiont. Bár WC-ben eddig pocok a mérvadó. War exhaustion 5 esetleg 7 ig hagyom felmenni.
Jaja Kasztilía, Portugália mindig rettenetesen bosszant :( Most valami félelmetesen hamar sikerült mindkettőnek gyarmatizálni (1470-80 fele már kolonizáltak), valószínű a kevés háború miatt :( A vicc az, hogy a szerencsétlen Trastamare vagy milyen ház már szanaszét spreadelt európában... hihetetlen :( Burgundiának is ilyen uralkodója van...
Szerintem nem unalmas... igazából nincs más nagyobb kihívás. Most pl párhozamosan csinálom ezzel a Jihad achievementet... egész jól állok.
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2016.01.13. 14:18:06 -
Chris #6126 Minden tiszteletem a 13. try miatt. Én már az elsőnél 60 éven belül elvesztettem a lelkesedésemet, annyira unalmasnak és monotonnak tartom a nagy és erős hatalmakkal való játékot. Így gondoltam újratervezek, az unify islamot még megcsináltam, meg gondoltam összehozom a master of indiát, plusz opcionálisan a silk roadot, de India felénél beleuntam és nem visz rá a lélek, hogy folytassam.
Látom te is arra hajtasz, hogy mielőbb háziasítsd Kasztíliát és Portugáliát. :) Amúgy mennyi overextensionnel csinálod, gondolom permanensen 50 fölött van, nem?
-
Timakrisz #6125 Ott a pont :) Igazság szerint a katolikus/reformatus a cél, de az csak egyszer jött össze, az is későn :) -
Chris #6124 Orthodox oszmán. :) -
winterpeti #6123 Ezt mégis hogy??????????? -
Timakrisz #6122 itt csak 1731.
Na továbbra is Otto WC vel kínlódok :D Talán sikerül...vagy nem... (13 try), de azért beütött egy ilyen :) ("kis" háborúskodás után :D ):
-
winterpeti #6121 Én most tartok 2039 óránnál, de mostanában nincs időm anyit játszani.