Europa Universalis IV
  • mark1011
    Nemrég vettem meg az EU IV-et a Steam-en és a segítségeteket szeretném kérni. Kasztíliával játszom és szeretném megalapítani Spanyolországot. Navarrával azonnal szövetséget kötök, majd amint lehet vazallusommá teszem őket majd integrálom őket, közben amint lejár a béke azonnal nekimegyek Granadának és elfoglalom őket. Eddig minden szép és jó. De! Amint megtörténik az ibériai menyegző az ottománok elkezdik támogatni az aragóniai függetlenségi törekvéseket. Emiatt felmegy a liberty desire és felbomlik a perszonálunió és hadba kerülök. Eddig háromszor próbálkoztam és mindháromszor ez történt pedig második alkalommal ügyeltem arra, hogy se a törökök, se a szövetségeseik ne legyenek a riválisaim. Harmadik alkalommal pedig követet is küldtem az ottománoknak, hogy javítsa a kapcsolatainkat, de +50-es kapcsolat mellet is elkezdi támogatni Aragónia függetlenségét. Mással is előfordult ilyen? Hogyan kerüljem el, hogy bárki is támogassa Aragónia függetlenségét és felbomoljon a perszonálunió? Diplomáciai úton szeretném létrehozni Spanyolországot, hogyan tartsam fel a perszonáluniót a 10 -es admin tech eléréséig? Előre is köszönöm a válaszokat!