10049
Europa Universalis IV
  • Ntj
    Az is aranyos :D
  • hitman1028
    az meg ott afrikába a csehek xd
  • hitman1028
    végén minggel meg ottománokkal volt
  • Ntj
    Azért Vijayangar se volt semmi. Gondolom azokkal a Shanokkal szövibe volt, így nem háborúztak. Pedig, ha azokat legyőzi szép kis indiai állam alakult volna ki ott. :)
  • hitman1028
    spanyolok nagyon gyengék voltak ebben most
  • Ntj
    LOL tényleg xd.
  • hitman1028
    az semmi,marokkói ibéria xd
  • Ntj
    xd, látom Indonézia meg a franciáké... :D Mi lesz itt, spanyol India? :D
  • hitman1028
    jó ez az imperialism cassus belli,egész országokat lehet egészben elfoglalni xd
  • hitman1028
    dutch
  • Ntj
    Az most "Dutch Japan" vagy "Ming Japan"? Mert betűre azt mondom, hogy Hollandia, de színre mintha Kína lenne.
  • hitman1028
    steamen van 1800 óra xd,előtte is volt még sok
  • Ntj
    Bár nekem most steamen van durván 850 órám, + még annó én is játszottam virágboltival, még az első verzió idején. Az még egy +200 óra... Szóval én most vagyok kicsivel 1000 felett, de én már egy ideje váltottam. Olyan 500 körül...
  • Ntj
    Ez annyira így volt velem is. :) Először még nem Ironmanbe játszik az ember, nem annyira megfontolt. Viszont Ironman után minden egyes, még a legapróbb lépéseket is megfontolod. :)
  • hitman1028
    teutonnal nagyon könnyű játszani,elején be kell lépni a hre-be,onnan már csak kikell várni a megfelelő pillanatot lengyelek megtámadására
    estatesbe clergy szinte mindig nullán volt,ha eléri az egyiknél a 80as influence-t,kitőr egy disaster,ezt úgy lehet kivédeni,ha elveszűnk egy v két tartományt tőlűk
    ez a legjobb államforma,még a kereskedő köztársaságnál is jobb sztem
    ha jól figyeltwm meg ,csak akkor esik a stabilitás,ha harc közbe hal meg az uralkodó v mi
    utolső uralkodóm 3 csillagos tábornok volt,ill vele egy időbe volt még egy,a játék második felébe csak a legritkább esetbe adott 1 csillagost
  • hitman1028
    itt a vége,még megcsináltam a disciplines achit a végére

• winterpeti
    Elöször nem ironmanben játszottam és azt hittem hogy már jól tudok játszani, úgy 1000 óra játék után átváltottam ironmanbe és elég sok mindenbe bele kellett jönnöm, példa hogy nincs vissza töltés és stb. óvatossan, de agresszivan játszak.
  • Ntj
    Tízenpár... megteszi? :D
  • Tuvok #6102
    "pár óra"

• Ntj
    Így kell hozzáállni. :)
  • Piko888
    minden játékot meg kell tanulni, szánok rá pár órát és kiderül mennyire kompatibilis velem :-)
  • Ntj
    Egyáltalán nem akarom elvenni a kedved, de azzal azért tisztában kell lenned, hogy ez a beletanulás pár órát igénybe fog venni. Ajánlom előtte nézz pár videót (a mostaniakból, ne a régiből mert akkor még régi verzió volt) Matabarnától. Kezdőként én is sokat tanultam tőle. :)
  • hitman1028
    bele kell tanulni,ill sok kis dolog van amit igy nem lehet elmagyarázni
    magyarítás sztem ide felesleges,mert minden egyértelmű
    kezdetbe elég nehéz lesz,de ha belejössz utána menni fog
    az a jó benne hogy nincs két ugyanolyan játék,,mindig más és más,szóval nem lehet megunni
  • Piko888
    Meghoztátok a kedvem a játékhoz, a baj hogy még sosem játszottam vele.
    Mennyire nehéz? Van valamilyen szájbarágós leírás? Magyarítás rendben működik?
  • hitman1028
    iberian wedding volt,de castille annyi sebből vérzett,hogy sorba álltak az országok a támogatás miatt aragonnál
    és ha egyszer aragon elkezdi és kivívja,onnét kezdve castille csak vegetál
  • Tuvok #6095
    "Normál" pu-nál nem is kapsz relation javítást, de ha nagyon gáz a helyzet, azonnal háborúzni kell valami bagetel ellenféllel, az javít kicsit a kapcsolaton és csökkenti a Liberty Desire-t.
  • hitman1028
    az a meghatározó h a házasságkor castille épp milyen passzban van
  • hitman1028
    hát nálam volt h 1 hónapig tartott az egész pu(nem spanyollal játszottam)
  • Tuvok #6092
    Az Iberian Wedding event-tel kapsz +200 relations-t Aragóniával, de ezt fent is kell tartani, mert relatíve nagy ország, magas függetlenedési vággyal. De amíg lojális, addig nem fog tudni elfogadni függetlenedési segítség ajánlatokat.
  • Plafoon
    Köss szövetséget a franciákkal, azok bárkit elkalapálnak.
  • hitman1028
    magas presztizs,jó szövetségesek
    ill nem árt a játék elején néhány háború aragon ellen,h ne legyen túl erős
  • mark1011
    Nemrég vettem meg az EU IV-et a Steam-en és a segítségeteket szeretném kérni. Kasztíliával játszom és szeretném megalapítani Spanyolországot. Navarrával azonnal szövetséget kötök, majd amint lehet vazallusommá teszem őket majd integrálom őket, közben amint lejár a béke azonnal nekimegyek Granadának és elfoglalom őket. Eddig minden szép és jó. De! Amint megtörténik az ibériai menyegző az ottománok elkezdik támogatni az aragóniai függetlenségi törekvéseket. Emiatt felmegy a liberty desire és felbomlik a perszonálunió és hadba kerülök. Eddig háromszor próbálkoztam és mindháromszor ez történt pedig második alkalommal ügyeltem arra, hogy se a törökök, se a szövetségeseik ne legyenek a riválisaim. Harmadik alkalommal pedig követet is küldtem az ottománoknak, hogy javítsa a kapcsolatainkat, de +50-es kapcsolat mellet is elkezdi támogatni Aragónia függetlenségét. Mással is előfordult ilyen? Hogyan kerüljem el, hogy bárki is támogassa Aragónia függetlenségét és felbomoljon a perszonálunió? Diplomáciai úton szeretném létrehozni Spanyolországot, hogyan tartsam fel a perszonáluniót a 10 -es admin tech eléréséig? Előre is köszönöm a válaszokat!
  • mark1011
    Sziasztok! Új vagyok a fórumon, először is üdvözlök mindenkit!
  • hitman1028
    baltic crusader
  • pocoksari
    azért itt van más út is a megvételen kívül....
  • Piko888
    Példa millió egy van új autó kontra használt stb. Aki azonnal akar játszani vegye meg, aki nem az vár. Ennyi.
  • pocoksari
    nem kell, persze, de most csak a példa kedvéért tegyük fel, hogy kell és akkor ott teljes ár
  • Piko888
    Nem kell mindent az első napon megvenni.
    Havonta átlagban 5000 ft-ot költök játékra, ebben van pár PS4-es és sok pc-s.
    Steamen hatalmas akciók vannak illetve a millió key-es oldalon is mindig találsz valamit.
    Aki pedig türelmetlen annak ott a teljes ár.
  • szabii98
    Kövi peccsben változások lesznek a peace offereknél és a map modoknál
  • pocoksari
    Ez egy jatek, 10-15 penz rendben is lenne erte, de ami a tomerdek dlc-vel megy az lehuzas
    Nulladik napon a jatek es kiegek 50k penzt lazan elvinnenek amit en sokallok, persze ez csak az en ertekiteletem,de sok pinz