Europa Universalis IV

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hogyan rakjátok fel a képeket? , nekem nem engedi mert túl nagy a fájl.

Én az ottomanokkal nálam komoly problémák léptek fel, mert Európa széle Afrika és kináig igen sok területem volt, de anyi nacio volt már hogy egy vesztett háború után kilázadtak, elég sokan.
Hogyan rakjátok fel a képeket? , nekem nem engedi mert túl nagy a fájl.

Én az ottomanokkal nálam komoly problémák léptek fel, mert Európa széle Afrika és kináig igen sok területem volt, de anyi nacio volt már hogy egy vesztett háború után kilázadtak, elég sokan.
Akkor lesz elfogadott, ha több, mint 20 százalék, de ha utána 10 százalék alá esik, akkor megint nem elfogadottá válik. A humanista ideacsoportnak van egy olyan ideája, ami a 20 százalékot leviszi 10-re a 10 százalékot pedig 5-re, tehát könnyebben és tovább lesz elfogadott egy kultúra.

A diszciplína pedig valóban fegyelmet jelent. Konkrétan úgy működik, hogy növeli a csapataid által okozott veszteségeket a harcban, miközben csökkenti a sajátjaid által elszenvedett veszteségeket.
Mondanom sem kell bejött egy 10éves reagency council és egyszer ki is halt az uralkodó ház, azért olyan low a legitimacy. 😊
Hát ez megint nem lesz meg... hihetetlen 2!!! Mindössze 2 db tartományt foglaltem el Provancétől és egyből koalíció alakult ráadásul 2 egymástól független (1520) majd alakult egy harmadik 1540 ben (Francia-Spanyol-Nápolyi-Bavaria+pár kisebb nemzet, de azt nagyon megszopattam Szicílánál 😄 beengedtem a 120ezres egyesített haderőt és lezártama visszautat flottával, szanaszét foglaltam magam), szóval az első kettőnél feladtam a háborút elején egyből, elvesztettem Bulgáriát, Corsikát, de egyszerűen nem bírom megállni, hogy ne támadjak be Erurópába 😊) és tudom, hogy ezen megy el mindig, mert ennyi idő alatt egy Perzsiányi terület be tudnék tolni....
Most így állok (de a következőre szerintem meg lesz); meg valami miatt tetű sok lázadás van, pedig 90%+os a religious unitíy is meg általában olyan advisorom van aki csökkenti az unrestet.:

Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.11.05. 09:23:43
Ha a népesség arányuk eléri a 20%-ot. Humanist idea kifejlesztésével -50%.

És úgy tudom, ha az elfogadott kultúra 10% alá esik, akkor nem elfogadottá válik.
Utoljára szerkesztette: wednes, 2015.11.05. 08:23:34

discipline=fegyelem
kb ez a legfontosabb a katonáknál
Sziasztok! A szunnitáknál ha a current piety lemegy a legkisebbre akkor kapom meg a 25% +adót meg ilyenek? és az jár valami negatív hatással is?
A discipline mire jó?
Az egyesítést már tudom
Spanyolország egyesítése, hogy történik meg? Véletlenszerű, hogy a házasság megtörténik-e? És ha nem történik meg, akkor csak a háborúzás marad?
Hogy tudok egy kultúrát elfogadottá tenni?
Térkép
dipó
sereg

ez van nekem legközelebb a 200 évhez

na, másolj egy 200éves képet és majd összemérjük 😊

Volt egy WC tryom (megint 😊 ) Ottománnal, de sajnos nem jött össze, mert 1. rettenetes hamar össze jött a Castile-Aragon PU, és nem hagyhattam, hogy megerősödjenek, aztán ezután meg egy egész csizmányi Tuscana volt Francia PU alatt, szóval elment vagy 100 évem, hogy szetbontsam mindkettőt mert féltem, hogy később nagyobb baj lesz. Első 200 évben jobban álltam mint pocok 😄
Bármelyik PU-t szétverheted, ha a domináns félnek kisebb lesz a háborúk után a preztizse mint az alárendeltnek, és ha az uralkodó haláláig nem tornássza feljebb, akkor bomlik a PU. Ezért kell pl a Lengyel-Litvánt is az elejétől támadni, mivel ha vársz akkor már sokkal nehezebb, hisz elég nagy manpowere van mindkét nemzetnek, és általában megnyeri a Lengyel a háborúit a szomszédai ellen. Még így is, hogy amint lejárt a Truce egyből nekik mentem, még így is totál bezúzta Bohémiát, meg Brandenburgot, cseheknek pl 1 tartományuk maradt (bár erre rásegített az osztrák is).
Hogy érted el hogy a lengyel-litván pu szétmenjen?
Hát az nagyon nincs 😞 mikor szűnik meg ez a rohadt event? A dipo pontok meg az anektálásokra mennek el...még így 500+ Norvégia, hogy Influance+Vassal Integration Act megvan 😞(
Na mind1: helyzetjelentés: No more Litvánia
https://www.youtube.com/watch?v=4rhp7Q7Ceq8
Oroszországból szeretettel :-):

ucsincs agymin ponty

Na ez a Time of Troubles "event" az agyamra megy, még háborúzni sem lehet mellette 😞
Na Russia kész, nem postoltam minden háborút a Hordával, nem volt semmi érdekes bennük. Wester is kész. Tudom, kicsit sok a 6/4 relation, de kellett a litván ellen, és bízok egy PU ban. Nogai,Norvég, Livónia vazall; Magyar, Dán, Pomerán szövi. És az Infuencét választottam be 2.nak 😊 Sajnos nagyon sokba kerülnek az anektálások.

Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.11.03. 18:38:21
Ja még nem volt katt westernre, pedig separationism 0 😞 csak le vagyok maradva admin techhel 😞
Oroszokkal a religious idea csoport nagyon eros. CB minden szomszedon ellen es plusz ugy a stabilitas miatt nem kell tobbet aggodnod. Minel tobbet haboruzol eretnekek ellen annal tobb event jon. Mondjuk hogy ha egy szerencsetlen regency jon akkor es nem tudsz haboruzni akkor jonnek a negativ stab eventek.
A sok muszlimoz az nem árt.

Bár lehet a 3. v a 4. a Vallási lesz.
Admin az alap, mindig ezzel kezdek, mivel WC-re nem fogok hajtani, ezért valószínű valami hadi lesz a második, és valószínű defensive, vagy lehet az explorationt lesz a 2. és a defensive a 3. 4. re meg az offensivet tervezem.
Militaryt mindig szinten sőt, inkább rászánom a + pontot, hogy az ágyúkat én fejlesszem ki elsőre (persze csak western-eastern tech esetén). A többit attól függ kikkel játszom, mi a cél. Most pl le vagyok maradva a nyugattól 3+4 admin-dipo szinttel, de 1540-re Danzig lenullázta a separationismet, és egy katt volt a westernizáció. Azért maradtam le, mert anektáltam a vazallusokat, hogy legyen értelmes szövim, + behúztam nem corésített területeket, hogy véletlenül se erősödjön meg a környezetem... Bár ahogy nézem (majd este rakok képet) az Ottománokkal baj lesz. Most irány kelet...
Milyen ideákat választottál vagy fogsz választani?

Gondolom nálad az Administrative idea, egy kötelező elem lehet a zsoldosok meg a core árának csökkentése miatt.

Tech szintet mennyire szoktad tartani?

Második Moszkva - Litván-Svéd háború:

Svédországnál a békekötéskor visszaadattam a Norvég tartományokat. Kicsit vissza kellett vennem, sajnos beütött egy parasztlazadás 😞 Keletre Bezúztam Sibirt és Nogait vazallussá tettem.

Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.11.03. 00:19:32
Attól függ, alapesetben 99,9% 😊 de ha már nagyon agresszívizálnék (pl litván-Teuton háboró), akkor inkább csak 1-2 tartományt veszek el, nehogy a szövetségesek is túl veszélyesnek ítéljenek.
Na volt 2 nagyon jó háborúm:
Első Golden Horde Invasion ahogy kezdődött lent és ahogy végződött: 3tartomány: Krímia vazallus (ami várható is volt), itt vihettem volna több tartományt, de inkább Krímiát kértem, hogy reconquestelhesse majd a környező provinciákat.

De a másik:
Itt egy István király idézet jutott eszembe: Óóó mond te kit választanál (Ugyanis Dánia szövetségesem)? De igazából az döntött, hogy az osztrákok is beszálltak a buliba, és bíztam abban, hogy a Magyarok békekötésekkor értékelik majd a claimeket.
Átcsúsztam 3 Loanba ( 380-425), de megérte, meg hát nem is bírtam volna a 25 ezres zsoldos sereg nélkül manpowerrel (Dán 18, Svéd 18, Litván 26, Lengyel 26 os regimentekkel garázdálkodott, szerencsére a lengyelt megfogta az osztrák).

Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.11.02. 22:19:24
Hány területet szoktál követelni? Meddig mész el overextension ügyében?

Látom Litvániát már összepréselted. 😊

Lassan már félned sem kell a nyugattól, mert a "végtelen" orosz vidék megzabálja a legnagyobb seregeket is, főleg ha rá is gyúrsz ideákkal. Még saját seregre is oda kell figyelni, hogy ne legyen gond az alacsony supply.

Nem jó, nem konfrontálódok nyugattal, Skócia elesett, meghódították az angolok.
Hanem most kaptam a nyakamba egy tatárjárást... a bosszúm kegyetlen lesz 😄 (mázli, hogy jó szövik vannak 😊 bár nélkülük is menne, de így sokkal könnyebb lesz.

Hát már engem tuti érdekelne. Mondjuk egy WC kísérletet felvenni nem lenne rossz. 😄
esetleg lehet menni innét a skótokra xd
Na Svédország és Norvégia leszakadt Dániától, Norvégnak nem volt szövije, ráugrott a Svéd, de szerencsére már claimeltem északot és én is ráraboltam (főleg azért, hogy még véletlen se hozza létre Skandináviát), mivel a Svéd nagyon sok terület nem tudott elvenni, mert én is befoglaltam a felét (általában 1 kör alatt megszerzi egész Skandináviát) a későbbi reconquestre gondolva nem vettem területet csak vazzalizáltam a Norvégokat (meg bízom abban, hogy hamar fogják Észak Amerikát kolonizálni).

Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.11.02. 20:32:34
Az, 1482 Megvan Danzig. Sajnos a War annyira rövid volt, hogy el is felejtettem képet menteni róla. Lényeg: CBztem Livóniát, felbontottam az allit, és bezúztam őt is és Teutont is.
Na innentől nagyon óvatosnak kell lennem, kezdenek berágni rám (nem is mertem mohó lenni a békekötésnél). Azt hiszem nekiállok a Sztyeppés questeknek.
A háború után meg Pomeránia maga ajánlott szövit, talán jó lesz vmire.

i5ösöm van 8giga rammal, meg egy gtx560ti, szerintem bírná. Majd csinálok egyet valamiből hátha érdekel vkit 😊

Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.11.02. 20:12:05
ez ironman?
Az mondjuk lehet, én mind a kettőtöktől szívesen megnéznék egy végigjátszást. 😊 Vagy gép nem bírná?
szabii98
Mázlis! Hunyadiakat a világnak 😄

I met God. She's black

Looool!!! 😄
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁRGGGGGGHTTTTTTTTTT 13 éves 3/3/3 Heir meghal 😞(((((((((( Intenegrum GRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR.
furcsa,nekem egyből jöttek szövibe
Svédek nem fognak problémát okozni, megvárom míg Dánia legyengül és kettészakítom Svédországot.
Novgorodot beszólóztam 2 kör alatt. Minek szövetség hozzá? Amúgy Dánia nem szövetkezik velem 😞 én is bíztam bennük, de nem akarnak a medvével barátkozni.
Most épp agyfaszt kaptam a 28 éves uralkodóm meghalt és reagency van, pont mikor rányomtam volna a Teuton háborúra 😞
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.11.02. 19:38:03
azzal buktam oroszokat annak idején h oirattal háborúztam és lb felét bekebeleztem,és nem bírtam a tulterjeszkedést,és már nem volt kedvem ujrakezdeni,az volt az első ironman játékom
taktika,szövetség dánokkal,utána megtámadni novgorodot,jönnek a svédek meg norvégok segíteni,finnországot flszabaditani,vazallusod lesz,még egy háború és novgorodnak annyi
svédek nagyon kemények,nekik van military focusuk,szóval a hadseregűk nagyon jó
Az az igazság, hogy az a tapasztalatom hogy a lengyel-litván commonwealth 1550től szinte verhetetlen lesz (mondjuk sosem játszottam velük, csak teutonokkal, de akkor szétszedtem őket 😄 ). Tehát vagy megfogjuk az elején bármi áron, vagy szívunk.