-
Lysandus #5910 Ráadásul ő nem akar jönni az én háborúmba, pedig már egy csomó szívességet tettem neki. A franciákról van szó. Például hadat üzent Barnak, az osztrákok meg beléptek, mert ők a császár. A francik hívtak engem, szuper - mondom -, Bécsre van claimem, legalább meglesz, kell a western fókuszhoz. Egyébként a franciák szövetségben voltak az osztrákokkal is, tehát soha jobb alkalom. Ráadásul az osztrákok szöviben voltak a csehekkel, akiket be is hívtak a háborúba. Még jobb: Prágára is van claimem, hasonló okokból. Tehát a két oldal: franciák, magyarok (én), Pápai Állam, plusz Szerbia (vazallusom) valamint Bar, Ausztria, Nürnberg, Csehország. Enyhe számbeli fölényben vagyunk, ezt lehet hozni!
Oké, nagy nehezen kimanőverezem az egyesült osztrák-cseh csapatokat, akik persze egyből rám ugrottak, ahelyett, hogy a franciákat abajgatták volna. (Akik akkor éppen Bar ostromára koncentráltak.) Majd az ellen fő ereje mégis inkább Rómát vette célba. Így szépen le tudtam vadászni a többi kisebb csapatot. Utána gőzerővel loholtam Prágáig, nehogy valaki más vegye ostrom alá. El is foglaltam, plusz még egy erődjét, meg Csehország felét. A maradékot pedig a közben befutó franciák. Plusz megsemmisítettem két nagy cseh sereget. Erre köt a francia egy olyan békét a csehekkel, hogy 10 százalék warrep, meg x arany!
Oké - mondom - ott vannak még az osztrákok. Itt is: Bécset elfoglalom, plusz még Karintiát, és még az ország felét, szétverek két osztrák sereget, de megint egy 10 százalékos warrepre meg némi hadisarcra köt békét velük.
A háború után ráadásul újra szövetséget kötött Franciaország Ausztriával, így aztán ha megtámadnám az osztrákokat, akkor ellenem vonulna hadba. Egy csehek elleni háborúba sem jön, mert Ausztria szövetségben van a csehekkel, és -1000-s módosítót kapok azzal az indoklással, hogy a HRE császára (Ausztria) szövetségben van a csehekkel, ezért ők nem jönnek ellenük. Dühítő.
Utoljára szerkesztette: Lysandus, 2015.12.28. 14:27:23