Europa Universalis IV
  • Sgnk
    Sziasztok,

Újabb kérdéseim lennének ezúttal Ausztria témakörben:
    1. Érdemes a Shadow Kingdom event-el foglalkozni? Elég sok energiába kerül (AE, Dipo), főleg Roma visszacsatolása (ami plusz negatívumokkal jár, mivel nem tudom visszaadni rögtön a Pápának, ahogy kérik). Ha ezeket (Venice+Papal) nem rakom vissza a HREbe, akkor mi történik? Az összes Észak Olasz tartomány(Savoy, Milan, Switz.....) távozik a HRE-ből? És ah igen, akkor az mivel jár?
    2. Ahogy elfoglaltam a Velencei tartományokat felmerült bennem az igény, hogy a kereskedelmi központot oda mozgassam Bécsből (elkerülendő az 50% büntit). Ezt hogyan lehet megtenni? Érdemes? Később ha jól haladok és Genoa is meglesz, akkor újra mozgathatom?
    3. Bohemiaval csináltam az elején egy gyors PU-t (mivel az első Interregnum utáni Habsburg uralkodó után valahogy mindig átvált vmi más házra). Viszont (mivel Elector) alap -50 es kapcsolati büntivel jár a többi Electorral szemben, szóval nehezebb Emperornak maradni. Érdemes Bohemiát PU-zni az elején vagy lesz még később esély erre (a Habsburg ház elhagyása miatt kérdezem)?

Előre is kösz a válaszokat.

Utoljára szerkesztette: Sgnk, 2015.12.01. 10:15:40