Europa Universalis IV
  • Chris
    Jó ideig fejleszteni kell a kapcsolatokat az elején velük.

Egyébként meg elképesztő, hogy a gép mennyire csal. Arról már írtam többször, hogy megdöbbentő, mikor a 60-80 ezres seregeket 5-10-esével küldik rá az ellenfél 20-as stackjére egyenként elpusztulni, most újabb hihetetlen dolgok történtek:
    - Bizánc után Szerbiát is vazallizáltam, akit kicsit megcsócsáltak a magyarok
    - Velencét kiűztem a Balkánról, az oszmánokat is tovább gyengítettem
    - Az Aragóniát és Nápolyt is "öröklő" Kasztília riválisnak jelöl, miközben mindössze 6-7 tartományból állok... Úgy, hogy ott van neki a hasonló méretű és erősségű Oszmán, Tunisz, Burgundia, Ausztria, Lengyelo., stb... Értitek, az afrika felé terjeszkedő spanyoloknak létkérdés egy balkáni kis állam.
    - magyarok hadat üzennek és hozzák Kasztíliát is a világ végéről, meg Ausztriát, akivel kb. 100-on van a relationom (ez fordítva vhogy soha nem megy)
    - ha ez még nem lenne elég, akkor slusszpoén: a mellettem hadba lépő, közben császárrá avanzsálódott Bohémia és a Lengyel-Litván únió biztos ami biztos újfent 5-10-esével küldi elpusztulni a mellesleg óriási seregeket az amúgy könnyedén verhető 20-as stackekre
    - területeket feláldozva lezárom a háborút, erre a lengyelek dobják a szövetséget, mert nekik éppen Buzau kell (mindenféle claim nélkül úgy, hogy körülötte minden más ország rivális/ellenség)

Na itt untam meg megint egy kis időre a játékot. Még egy kis hab a tortán, hogy Bizánc, bár a liberty desire-ja nullához konvergál, az utolsó 20-30 évben bedurcázott és egy háborúban sem segített. Azért ezeket a faszságokat rendbe tehetnék végre.