Előbb-utóbb Ausztria belekeveredik egy Franciao/Burgundia elleni nagyobb háborúba, talán a magyarokkal együtt, az egy jó lehetőség. Én kb. 20 évet vártam erre, amikor a lengyelekkel karöltve (csak velük, ugyanis a PU a litvánokkal nem jött létre, és ez bizony kellene) megtámadtam a magyarokat, kifejezetten jól ment, de a lengyel dilettáns módon gyakorlatilag az összes csatáját elvesztette, és különbékét kötött. Ekkor azonnal rámtámadott a török. Bár a lengyelek bejöttek velem, de alig volt valamijük, a törökkel szintén különbékét kötött, innentől megette a fene az egészet, el is ment a kedvem tőle.
Kell a lengyel-litván unió, majd várni kell az alkalmas pillanatra, ami lehetőleg azelőtt bekövetkezik, hogy a török túlságosan megerősödik. Ha szerencséd van, nem kell annyiszor nekifutni, amennyi már a kedved szegi. Sajnos legtöbb esetben a túl erős ellenséges szövetségi rendszer idegőrlő várakozásba kényszeríti az embert, egyszer persze összeállnak a csillagok, csak túl kell élni addig, és gyűjteni a legjobb szövetségeseket. :)