10049
Europa Universalis IV
  • HUmanHunter
    Nekem az még hiányzik :D
  • Tuvok #5238
    Előbb-utóbb Ausztria belekeveredik egy Franciao/Burgundia elleni nagyobb háborúba, talán a magyarokkal együtt, az egy jó lehetőség. Én kb. 20 évet vártam erre, amikor a lengyelekkel karöltve (csak velük, ugyanis a PU a litvánokkal nem jött létre, és ez bizony kellene) megtámadtam a magyarokat, kifejezetten jól ment, de a lengyel dilettáns módon gyakorlatilag az összes csatáját elvesztette, és különbékét kötött. Ekkor azonnal rámtámadott a török. Bár a lengyelek bejöttek velem, de alig volt valamijük, a törökkel szintén különbékét kötött, innentől megette a fene az egészet, el is ment a kedvem tőle.

Kell a lengyel-litván unió, majd várni kell az alkalmas pillanatra, ami lehetőleg azelőtt bekövetkezik, hogy a török túlságosan megerősödik. Ha szerencséd van, nem kell annyiszor nekifutni, amennyi már a kedved szegi. Sajnos legtöbb esetben a túl erős ellenséges szövetségi rendszer idegőrlő várakozásba kényszeríti az embert, egyszer persze összeállnak a csillagok, csak túl kell élni addig, és gyűjteni a legjobb szövetségeseket. :)
  • Timakrisz
    benne vagyok, csak befejezem ezt a wc-t :)

Helyzet (elfelejtettem 1544 ben scrshotolni :( )

Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.11.09. 20:47:00
  • hitman1028
    tudjuk te vagy itt a király
    nekiállhatunk sértegetni egymást,abba egész jó vagyok xd
  • Ntj
    Hidd el a románok iránt én se érzek különben... :D De jó lenne megcsinálni, mert nem egy könnyű achi
  • --deathstroke--
    Jézus, inkább nem :D (de ebbe mondjuk az is közrejátszik hogy a szőröstalpúakkal nem játszok sose..) :P
    Utoljára szerkesztette: --deathstroke--, 2015.11.09. 20:31:03
  • Ntj
    Nem akarunk erre a Draculás achira rászállni úgy mint anno a Basileosra? Beletrafáltam, vagy van remény? :D
  • Ntj
    Bohemians nem nehéz. Nekem 1520-ra meglett csak annyi kell, hogy edd meg Pomerániát, szerezz partokat támadj meg valami angol szövit, (nálam ez Magyarország volt) És érd el, hogy valahol máshol pl. Norvégia,Svédország parta szálljanak az angolok és addig a te full transportból álló flottáddal vigyél ki sereget Írországra. Attól sem kell félni, hogy Anglia megtámadna a seregével, mert ő ugye közben parta szállt. Csak jó helyzetet kell teremteni.
  • pocoksari
    mennyi development ez?
  • pocoksari
    te szintén
  • pocoksari
    az előző török játék is iron volt meg ez is az
    a probléma igazából az, hogy balfék vagy hozzá és úgy gondolod más is az
  • pocoksari
    ha tudod, csináld, mi tart vissza
  • hitman1028
    nekem most a bohemians tetszett meg
  • hitman1028
    ő biztos h nem ironmanbe csinálja xd
    lehet menőzni itt ,majd ironmanbe
    addig csak érdekesség az egész
  • Timakrisz
    Ott a Ryuku achi :D

Helyzetjelentés: Westernizáció Kész (kicsit előbb is meg lehetett volna csak kiment a fejemből :( ):

• Ntj
    Hát én már nem 4 újrakezdésen vagyok túl. :D Komolyan, Basileos 2 :DDD De nem baj, most ez lesz a fő célom.
  • szabii98
    Ohhhh, Shennek sem ment olyan könnyen, vagy 4x újrakezdte, élőben néztem twiccccsen
    ugye az elején azon gondolkodott hogy Wallachia vagy Moldavia.. meg ilyesmik, végül szerintem Wallachiával csinálta meg de neki is nehéz volt, hát még így
  • Ntj
    El akarok kezdeni egy achit, de azért nem túl könnyű. a "Dracula's revenge" achiról lenne szó. Régen relatíve könnyű volt... Shenryt néztem, Wallachiával lengyel szövi azt ment a war a magyaroknak. Viszont mióta bejött ez a dev. rendszer Ausztria puszipajtása a magyaroknak és hát nem nagyon lehet megtámadni őket így. Na most van ugye egy másik út is, Moldavia, dehát azzal is próbálkoztam már a függetlenedésemet se nagyon akarják támogatni. Szóval tippeket,tanácsokat elfogadok :)
  • winterpeti
    de ironmanban nem lehet csalni :(
  • hitman1028
    http://www.gamefaqs.com/pc/679874-europa-universalis-iv/cheats
  • Ntj
    Got mit Ulm! :D
  • hitman1028
    komolyan ,egyszer megcsinálom valami kis ,egy tartományos államot 1500-ra megteszem a világ urává
    és akkor én leszek itt a király xd
  • hitman1028
    berak riválba ,de nem támad meg
  • hitman1028
    királynő és utódja
    ugyanúgy hivják és egyforma idősek xd
    http://kep.psharing.com/842721
  • winterpeti
    nálam nem estek szét, de nem hóditottak indokinába, de folyamat berak rivalnak és nem tudom miért, ha elég erős leszek akkor azzonal berak rivalnak. de +300% armeeja van szóval sokat szoptam vele de viszonylag könnyen ment, de Qing megalapításához, területett kell tőle elfoglalni és az már nem megy.(csak ha szét esik)
  • hitman1028
    ayutthaya kész kinszenvedés,ha ming nem esik szét,bukta xd
    1 tartomány kelllett volna,egész indokina el volt foglalva v vazallus volt
    neki menni meg kész öngyilkosság
  • hitman1028
    de van,csak event formájában
  • pocoksari
    te miről beszélsz?
  • winterpeti
    már nincs francia pu, 1.12-ben törölték, A wiki nem ír semmi hasznosat. Most játszottam végig Ayutthayat, japánt és most a qinget csinálnám, de nem esik szét a birodalom és előtte sem este szét valamiért nagyon egyben maradnak.
  • --deathstroke--
    De már nem kezdődik a játék a 100 éves háborúval..Így nem lehet pu-ba verni őket nem?
  • Chris
    Ez nem túl szerencsés stratégia.
    Egy vmirevaló angol játék ott kezdődik, hogy nem megcsócsálod, hanem láncra vered a francia vérebet PU-val. Onnantól kezdve úthenger Kasztílián keresztül Portugáliáig, majd mindkettőt addig ütöd, amíg vazallusok nem lesznek, hogy neked kolonizáljanak. Majd ugyanez Norvégiával is.
    Mindezeket követően tetszőleges kattintgass jobbra-balra és görgesd az arcod a billentyűzeten, mert úgyis mindenkit agyonversz. :)
  • szabii98
    Elég ritka, hogy Ming megmarad sokáig :D
  • Chris
    Ja, hát visszatöltéssel könnyű... :)
  • barnetpowa
    Én Minggel vagyok jelenleg.Úgy tudom ha lemegy a stabilitása nulla alá,vagy ha a legitimacy alacsony lesz,akkor következik be,és addig tart míg vissza nem redukálod helyes értékre.
  • --deathstroke--
    Hát ez jó kérdés, amikor Ayutthaya-val megcsináltam a white elephant achit akkor szétesett a ming birodalom, de már nem tudom hogy.. eu4 wiki nem ír róla valamit?
  • winterpeti
    Aki játszott már keleten az nem tudja hogyan lehet a ming-ből a "temple of heavent lost"-tót kihozni? sehogy nem akar szét esni a birodalmuk és már nagyon kéne.
  • pocoksari
    1.13.1
  • Timakrisz
    Bécs elesesett:

Szövettségek (igazából Bohémia csak most állt mellém, a törpiek meg vazallusok).

Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.11.09. 13:41:12
  • Timakrisz
    most tolom 6.ra, és nem értem hogy a francba sikerül neked egyszerre a Golden horde fele és Etiopia fele is akkora teruleteket begyűjteni :(
  • szabii98
    Így igaz, de szerintem realisztikusabb is így.