Europa Universalis IV
  • wednes
    1530-as évek, Moszkvával vagyok és nem tudok kitörni az elszigeteltségemből. :)

Nem tudnék áttörni a lengyel-litván szövetségen (nem pu csak szöv). Régebben gyengébbek voltak, vagy több volt a lázadásunk nem tudom.

Valami miatt azt hittem Rigát kell behúznom, a western döntéshez és hátradöltem. Aztán látom, hogy le kéne kolbászolni Danzigig, amit a lengyelek már rég behúztak maguknak.

Az kéne, hogy ők tamadjanak, de nem fognak. Az erőviszonyok a terep a távolságok és a warscore miatt a védekező félnek van mindig esélye. A szövijeiket meg nem tudom megtámadni. SENKIVEL nem háborúznak. Ülnek a seggükön és technelnek, katonailag sosincsenek lemaradva.
    Egyenlőre ítéletnapig várhatok arra, hogy belekeveredjenek valami balhéba. Nyugatiak jóba vannak velük, engem meg leszarnak. :) Riválisuk: én, törökök (akik nem szeretnem engem se), és a krím. Na abba néha belerúg a litván és falatozik belőle. Azon kívül, hogy csúnyán nézünk egymásra egyszer sem harcoltunk még.

Egyenlőre nincs kedvem a sztyeppe felé terjeszkedni nomádok ellen harcolni, még a vallási ideát ahhoz fel akarom tolni. Kifejezetten nyugat felé akarok menni, mert a lengyelek lassan benyomják a western focust, akkor lesz még kellemetlenebb a dolog. Quantity ideát is fejlesztem, bár ideára mindig kevesebb megy, nehogy tech hátrányba kerüljek.

Manpower és hadsereg terén majdnem 2x a túlerejük. Ezért necces a támadóháború. Megvédeni megtudnám magam, de támadni szerintem esélytelen.
    Utoljára szerkesztette: wednes, 2015.11.02. 11:59:58