Europa Universalis IV
  • warcat
    #497
    Úgy tűnik nem tudtok a combined arms bonuszról,bár népenként eltérő lehet a % de a lovasságot 50% alatt érdemes tartani,a veszteségek miatt az arány lehet 60%-40% gyalogság javára,és ez csak nőhet a technológia fejlődésével a gyalogság javára,az új helyekre tüzérség kell,1600 után kb kötelező.
    Combined arms kb azt jelenti,hogy a hadtestek jól tudják fedezni egymást,van elég lovasság az átkarolás ellen.Kevesebb az emberveszteség.Bár az első évtizedekben még el lehet lenni lovassággal,főleg keleten ahol erősebbek kezdetben

    Rengeteg tanulnivaló van ám,semmiképp sem mondanám,hogy pl 50 év ottománok után nyugodtan vágj bele magyarokkal és majd világhódító leszel.Ne felejtsd el,hogy a jelzett korban frankón szétesett az országunk 3 részre,ebből kétharmad török függésbe került.
    Bekapcsolt történelmi bónuszok stb mellett is persze el lehet térni a történelemtől(épp ez a cél) nade miért lenne könnyű,főleg tapasztalatlanul.Örülj,hogy független vagy,nem hóditottak meg,már ez eredmény.

    Paradox fórumán nagyon sok hasznos dolgot meg lehet tudni,ugyanitt van a sok AAR(after action report) jobb játékosokért lehet tanulmányozni
    Ezt a topikot nagyon hasznosnak találtam bár még csak a felénél tartok
    Quick questions / Quick answers