wednes#4900
1527
A magyarokkal elfoglaltam Prágát megvan a adm 10-es szint. De béna voltam, mert előbb is elfoglalhattam volna legalább 5-6 évvel. De én megvártam a 10-es szintet vele...
Elég magas a szeparatizmus és 30 évig még a tartományon lesz. Ezt kell most kivárni. Csehországból adtam mindig koncot a lengyeleknek és az osztrákoknak így 200 körül van még mindig a barátság.
Török kicsit visszaszorítva a Balkánról. Bosniat és Wallachiat hizlaltam fel bolgár területekkel. Havasalföldön szerintem már felesleges "őrgrófságként" tartani, mert így nem lehet a jövőben beolvasztani, nem tom megéri -e visszavonni róla. Bár annektálni, beolvasztani addig nem akarok semmit, míg nincs meg a westernization, mert úgy tudom minél kisebbek vagyunk annál jobb. Abban se vagyok biztos megéri -e a 2 déli szomszédomat tovább hizlalni a törökök rovására. Lassan akkorák lennének mint én, és ez nem tudom az integrációba milyen plusz terheket jelentene.
Vallás váltáson is gondolkodom (kálvinista) Bár a potenciális szövetségeseimmel rontanám vele a kapcsolatokat. A vallás csere sok mindent összekuszálna, bár feldobná a mostani egyhangú játékmenetet. :) Viszonyok megromlása prestige veszteség, közeljövőben westernization és mindenféle integrálás.
Velence francia szövetséges(legerősebb állam), kérdéses, hogy piszkáljam -e őket, bár nekik kell házhoz jönni a pofonért.