Végre volt egy kis időm folytatni, így letelt a 150 év (épp egy kisebb háborúval Velencével)
M.o. PU-ból beintegrálva, Perm és pár kisebb ország vazalusból szintén befalatozva az anyaországba (Permet előtte még feltápoltam az Orosz háborúban).
Az első 50 év a Lengyel háborúkkal telt (miközben néztem mily hatalmas ellenfél alakul Oroszország és Franciaországból). A második a Krími háborúval, plusz Magyarország és Cseh PU-vá tételével, kisebb országok vazalusba hajtásával, és a Norvég-Francia jó-iszony ápolásával.
Oroszország nem hagyta magát, és a kisebb régiók egybeolvadása után, a következő 50 év, egy, szerencsére az erős háttértámogatással nekem egyszerű, számukra durva Orosz, Svéd, Török, Krimi - Litván(én), Magyarország, Cseh, Norvég, Dánia, Perm háborújába torkollott.
Sajnos az időm nagy részét a hadakozás vette el, pedig lentebb írtam, milyen siralmas állapotban volt az ország, egyéb területeken. A PU-knak hála, a hadakozás nagy részét átvették tőlem, én csak kiigazítottam itt-ott a frontvonalat, így sikerült mind a kereskedelmet, mint a régiók épületeit rendbe tenni. Kereskedelemből még mindig csak 20 körüli, de a többi bevétellel együtt, már havi 100 dukát folyik be a kasszába.
Mivel Francia megjelent pár távoli kontinensen, és én sem akarok már sokat Euban hadakozni, lassan elkezdem a kolonizálást is (az ideát már felvettem hozzá, csak kell egy kis nyugalom a pontok begyűjtésére)