pretorius07#10001
Wiki szerint igen. Hre emperor automatikusa empire lesz,es kap 400 gov capet.
Én is valahol 1.25 fele hagytam el,és kb 3-4 hónapja újra beleszeretttem. Szerintem könnyebb lett a játék. Pl régen el nem tudtam képzelni a big blue blobot (bár akkor még nagyon kezdő voltam a pár 100 óra ellenére), de 1.34en nagyon kényelmesen,truce break nélkül,burgundia nélkül,teljesen stabil economyval,semmi koalícióval is meglett 1490 fele. Mondjuk pl írországban eleve sokkal több provincia lett...
Szóval ugorj neki. Van pár nagyon jó küldetésfa,bár néhány dlc mögé rejtve. De fizess elő egy hónapra az összesre,5 euró. Aztán meglátod :). Svédek,teutonok,livónia pl extrajók lettek az utolsó dlcvel. Ja,es szerintem a mercenary rendszer kifejezetten jó lett a régihez képest...
Wiki idézet: "Government Rank: Princes cannot rise above duchy rank unless they are electors, the emperor or have a reform with a fixed rank. The emperor is always Empire-tier. Princes which have a fixed rank always keep the rank unless they are emperor. Electors may become kingdoms but not empires. The HRE electors Bohemia, Trier, Cologne and Mainz are the only kingdoms in the HRE in 1444.
On becoming Emperor one's government rank changes to empire (adding +400 Governing capacity). However, on losing the emperorship one reverts to being a duchy (if an HRE prince) or at most a kingdom (if an HRE elector) based on one's development."