• Papichulo
    "Ahány Android-os készülék, annyi root módszer? Érdekes, mintha azokat más-más gyártó készítené, nem?"

Azt senki nem is mondta, hogy minden egyes telefonhoz mas modszer szukseges. Ha te ilyet ertettel bele barmibe is, akkor komoly gond van az angoloddal. En meg olyanrol sem tudok, hogy egyetlen program megfelelo lenne egy gyarto OSSZES telefonjara.

"Hogy a JailBreak egyszerűbb lenne, mint egy root-olás? Ez megkérdőjelezi az író tudását."

Mar bocs, de ez inkabb a te tudasodat kerdojelezni meg. De lassunk konkretumokat is:

En ebben a pillanatban csinalok egy Galaxy Note-ot es pont most kell letoltenem egy korabbi firmware verziot, mert a jelenleginel (2.3.7) nem lehet megcsinalni a root-ot. Es akkor meg az unlock meg az ICS az boven odebb van.

Ellenben most realizaltam, hogy az iPad-emen meg csak az iOS 5.0.1 van. Ennel abbol allna az egesz dolog, hogy magan a keszuleken - egyetlen gombnyomassal - frissitem az OS-t 5.1.1-re, majd radugom a Mac-re, ahol egy korabban letoltott programban (Absynthe) megnyomom a Jailbreak gombot. Ennyi. Legujabb OS+JB par perc alatt.

Ket hete a sajat xperia-mnal nem volt erom varni az ICS-t es nekialltam telepiteni es unlockolni. Par ora es idegbaj utan az ICS felment, de az unlock egyaltalan nem sikerult, nincs ra mukodo modszer. Az mar csak a hab a tortan, hogy meg aznap sikerult is elvesztenem ezt a telefont :) Es meg foglak lepni teged, a jovo heten is egy androidos telefont fogok venni helyette.

Ez a jelenlegi allapot. Egyszerubb iOS-en az elet? Osszemerhetetlenul!

Arrol mar ne is beszeljunk, hogy ha egy kevesbe nepszeru keszuleked van, akkor meg eselyed sem lesz OS update-re ha valaki onkentes alapon nem csinal ra egy custom rom-ot, a gyari OS frissitesekrol ne is beszeljunk. A legtobb gyarto az nagy ivben szarja le az ugyfeleit.

"AOSP ROM-ra való tweak nem megy Sense ROM-on?"

Ismet csak nem tudom, hogy az angolod rossz-e vagy szandekosan nem akarod megerteni. Androidnal tudnod kell, hogy milyen kernelt telepitettel, mivel kulonben inkompatibilitasi problemak lehetnek. Es ennek semmi koze az iOS-Mac parhuzamodhoz, mivel ott meg a hardware is mas, itt viszont ugyanarrol a telefonrol beszelunk. Magyarul egyazon keszuleken bizonyos esetekben mukodik valami, bizonyos esetekben meg nem. Ha esetleg nem, akkor megintcsak kutathatsz a neten, hogy mi lehet ennek az oka. Nem tul felhasznalobarat.

"Ha valaki akarja tweak-elni az Android-os telefonját, akkor a sajátjának megfelelő topik a segítségére lesz. "

Igen, es pont errol szolt a cikk is - melyet te szemmel lathatoan nem ertettel meg - hogy iOS-en van a Cydia, amiben rakeresel a kivant tweak-re (de vannak ott komplett alkalmazasok is ezrevel) es egyetlen gombnyomassal mar telepitheted is. Androidon meg forumokat kell olvasgatni, kitalalni, hogy fut-e a telefonodon, a pillanatnyi OS-eden, stb... A Cydia - ami tulajdonkeppen egy package-manager - meg az altala telepitett alkalmazasokat is tudja automatikusan update-elni. Androidon semmi hasonlo nincs. Olvasgathatod a forumokat, hogy volt-e valtozas.

"a legtöbb egyszerű felhasználónak a GB-hez képest a JB se hoz olyat, amiből tudná egyáltalán, milyen verzió fut nála"

Elobb meg arrol volt szo, hogy mennyire rettenetesen lehagyta mar a 4.1-re az android az iOS-t, mivel a 2.3.x ota forradalmi valtozasok voltak benne. Mik lehetnek ezek a killer feature-ok, ha egy egyszeru felhasznalo eszre sem veszi oket? Melyeket ugye - ahogy itt elhangzott - az Apple nem is fog tudni egyhamar adoptalni :)

Summa summarum, mindket platformon meg lehet csinalni - szinte - mindent, csak iOS-en mindez joval egyszerubb. A cikk is errol szolt, de ugy latom nem sikerult elfogultsag nelkul vegigolvasni...

A te igenyeidnek az iPhone nem felel meg, ezt maximalisan el tudom fogadni. Senki nem is probalt rabeszelni itt senki. Az android is egy remek telefon, mely van amiben jobb, van amiben rosszabb, mint az Apple megoldasa. A konkurencia meg mar csak a fejlodes szempontjabol is oromteli. Azt viszont nem ertem, hogy ha valakit nem erdekel az iOS es meg csak nem is ert hozza, ahogy azt bosco5 remekul demonstralta, akkor o milyen celbol irta meg az elso commentjet? Merthogy az szintiszta trollkodas volt.