• levente68
    http://lifehacker.com/5916593/forget-android-the-iphone-is-a-better-phone-for-hacking-tweaking-and-customization

Hát, a cikk felénél már nagyon ideges lettem, ez a nyalás és félrevezetés magasiskolája.

Ahány Android-os készülék, annyi root módszer? Érdekes, mintha azokat más-más gyártó készítené, nem? Naná, hogy egy szifon olyan, mint a másik e szempontból, de az én SGS2-imet nem kell más módszerrel root-olni, se tweak-elni. Elfogult dolog ez, ugyanúgy egyszerű a root-olás, sőt a tweak-elés, ROM-olás elrejtése a gyártói szerviz elől se olyan nagy kunszt ma már, mint régebben. Akkor se volt bonyolult, bár egy szintet azért meg kellett ütni hozzá.
    Tehát, akinek van valamilyen telefonja, annak azzal kell foglalkoznia csak, nem?
    A root-olás bankba biztosítótűvel való betörés szintű fejfájást okoz? Hogy a JailBreak egyszerűbb lenne, mint egy root-olás? Ez megkérdőjelezi az író tudását.

AOSP ROM-ra való tweak nem megy Sense ROM-on? Nahát… Hiszen talán nem ugyanarról beszélünk… Melyik szifonos tweak megy MAC-en, miközben kb. annyi közük van egymáshoz?

Ha valaki akarja tweak-elni az Android-os telefonját, akkor a sajátjának megfelelő topik a segítségére lesz. Ja, aki olyan popi hozzá, hogy azt nem találja meg, az sír? ÓÓÓÓ, tegyük ostobává az embereket…

Ott van némi igazság, hogy nem úgy megy a frissítés, mint szifono, de az is szopáshoz vezet ám néha, ráadásul, mindamellett, hogy az egyik S2-mön Jelly Bean-es főzött ROM van, a másikon egy ICS-es, igazából még őrzöm az egyik Gingerbread-es nandroid mentésemet és bármikor vissza is tenném, mert azon is elértem sok olyan dolgot, amit egy normál felhasználó JB-en sem fog elérni, sőt azt is bizton állítom, hogy pár éedekes feature kivételével a legtöbb egyszerű felhasználónak a GB-hez képest a JB se hoz olyat, amiből tudná egyáltalán, milyen verzió fut nála, mert az alap dolgokat, amit sokan használnak kitűnően megkapják attól is.

Nem olvasom végig a cikket, ennyi ferdítés már meggyőzött róla, hogy felesleges.

De az első kommentből idéznék:
    „funny it takes me about 5 seconds to hit XDA and root any phone.”

Hagyjuk ezt tehát.