• levente68
    #542
    Mindig azt mondod, mindent tud az iOS és mindent ugyanolyan, vagy még egyszerűbb módon.
    Ok, próbáld ki amit már hoztam példát, hány rétegig tudsz egymáson alkalmazásokat kezelgetni!?
    Tudsz-e kirakni ablakban futó alkalmazást, sőt többet, FullHD video-t futtatni egyben, egy nem FullHD-t egy másikban, böngészőt a harmadikban természetesen böngészgetve, ezeket rendezgetni ide-oda, hisz kis képernyőn buzulunk és ha előjön a billentyűzet, akkor arrébb kell tenni a video ablakát, miközben a háttérben a home képernyőn widgetek futnak, amik adatok változását mutatják real-time és még e fölé be tudsz-e úsztatni egy alkalmazásindító panelt, ami animált és egyedül az kerül a legfelső rétegbe, az egyébként a legfelső rétegben látható processzorfelügyelő átlátszó alkalmazás fölé?

    Ez volt egy vicces móka, már látom is a válaszod, hogy ez teljesen életszerűtlen. Természetesen neked az, bár ekkora kijelzőn, mint az S2 kicsit valóban az, de a rendszer életképességét és hatékonyságát elég jól demonstrálja.

    Nézzük a rétegeket:
    1. élő háttérkép
    2. home képernyő
    3. egy video ablak
    4. másik video ablak
    5. böngésző ablak
    6. Wave Lancher alkalmazás indító
    7. status bar
    8. Cool Tool progi

    No, hirtelen ennél jobban nem tudom leterhelni, mert amikor további ablakokat nyitnék, már gondok vannak, de NYOLC RÉTEGET, abban két videot futtatva nemhogy lekezelt a rendszer, de még csak nem is terhelte túl, kb. 800-900MHz-en 60-70%-os terheléssel oldotta ezt meg, közben még 185MB RAM szabadon maradt, pedig rezidens alkalmazások sora fut a háttérben.

    Ez, elmondom neked, az asztali rendszerek szintje, természetesen nem az, nem azt mondtam.
    TE hány rétegig jutsz, okoska?

    De a másik példámon is túlsiklottunk anno, mert nem akartad megadni az igazamat ott sem:

    Kiindulás: lezárt telefon, kettő klikk és kész a kép, telefon lezárva.
    1. klikk: home gomb
    2. klikk automatizált fényképező progi

    Nincs harmadik klikk, nem lépünk ki az alkalmazásból, nem zárunk le semmit, mégis a telefon mehet vissza a tokjába, mert lezárt állapotban van.

    Te hány klikkel oldod meg, okoska?
    (Elárulok valamit: mikor a nyolc rétegben futó grafikai rétegek tesztjét csinálgattam és mindezek tetejébe elindítottam ugyanezt a fényképező progit, az lefektette a gépet. Mi szar már, ugye? Mindennek vannak határai, ennek is. Anno egy programozó mellett dolgoztam, én teszteltem, amit írt, percek alatt kicsináltam a programját, nem is dolgoztunk sokat együtt, nem bírta a srác… Szerinted, a szifonodat ki tudnám fingatni? Hidd el, ki, kevesebb terheléssel.)
    Szóval, koma, a csontig lerágott FM rádión, SD kártya foglalt hiányon, szánalmas indokkal magyarázott félkegyelmű BT kezelésen, rád/tok erőltetett dolgokon, alkalmazásokon felül, a Woz által említetteken is túl vannak még olyan dolgok, amikben az iOS elmaradott, korlátozott
    Tudjuk, hogy sokaknak ennyi sem kell, de amennyit a szifon tud, annyit egy közepes Android is tud.
    Amit meg nem tud, azt hiába magyarázod, nem tudja és kész, te ki se tudod próbálni, mert nem is tudod, miket kellene kipróbálni (a most említetteken felül is vannak ám!), attól még létező dolgok.

    Hiába fogod most tételesen elmagyarázni, hogy ezek SZERINTED mennyire felesleges dolgok – többet persze sose kaptunk tőled – a két rendszer közötti komoly különbséget jól érzékeltetik és attól még, hogy te nem látod át a jelentőségét, attól még az én igazamat támasztják alá.
    Olyan ez, mint két öttusázó összehasonlítása, bár itt sokkal több tusáról kell beszélnünk:
    ha kihagy egy öttusázó egyetlen számot is, hiába jó, vagy akár a legjobb a többiben, esélytelen a győzelemre.
    Az okostelefonok világa inkább száztusa lehetne – bocs, hogy ilyen neked magas számokkal dobálózom ;o) - , ahol ha egy telefon a kategóriájában hoz maximálisan 40 számot, 30-ban közepes, 20-ban alulmarad és 10-et pedig KIHAGY, akkor bukta a szereplése, bár élvonalban maradhat.
    Igen, az egyik szám az ár kérdése, abban a szifon rosszul teljesít, hiába ferdítgetsz majd azon is. Közben meg az iPad-ek a nagyobb tudásukkal mégsem annyira túlárazottak. Közös alkatrészek, nagyobb kijelző, stb. és mégis olcsóbb.. Érdekes, nem?


    Na, egy szónak is száz a vége, ne vitatkozzunk, ez olyan csata, ahova te fegyvertelenül jöttél, kis barátom, szerencsére semmi bajod nem lesz. Ami történhetne, hogy visszacsípsz magadból és belátsz néhány dolgot, de magamat ostobáznám le az eddigiek alapján, ha ebben reménykednék. Nem is teszem hát…