"Valahol a hegyekben táborozva, hogyan is küldesz át egy képet a másiknak, ha nincs internet?"
Milyen hegyen nincs internet? És mi az amit a hegyen táborozáskor kell SOS átküldeni? Pont erről beszéltem.
"A többiek meg azt küldözgetnek egymásnak, amit akarnak, nem érzed viccesnek?"
Miért? 5 évesek és telefonra küldözgetnek mindenfélét? Ezt én nem értem de még csak nem is láttam ilyet. Minden másra ott az email.
A vicces meg az volt (meséltem már), hogy haverokkal ülünk a sörözőben és képet kellett átküldeni. No nekiálltak bluetooth bekapcsolásnak, szinkronizálásnak, mire idáig eljutottak már elküldtem a képet emailben és már meg is kapta akinek kellett, a többiek még kapcsolgattak amikor másik haver már nézegette a képet. Ennyit erről.
"Ez akkor csúcsosodik ki, ha mondjuk egy nagyobb anyagot adna át valaki a civilizáció peremén:
-Itt egy kutatási anyag nálam, kéred? Odaadom az SD kártyámat, ne vacakoljunk a lassú BT kapcsolaton, 2GB.
-Á, nem jó, az enyémben nincs SD kártya foglalat."
Ezek olyan mondva csinált szituk hogy iszonytató, ahol ilyen felmerül ott azért előfordul egy pendrive vagy egy notebook szerintem, de telefonnal akkor sem állnék neki. Ezek a tipikus Móriczka példák
"Szóval, kicsit tudj már róla, nem mindenhol van net és nem mindenkinek korlátlan."
Te meg tudj róla, hogy akinek én képet akarok küldeni az általában azért van mert nem látja amit én ergo nem ott van mellettem 1m-re. Én körbekérdeztem már egyszer haverokat, saját bevallásuk szerint sem használják a bluetoothot, csak úgy van. (Érdekességképpen nekem a notira nincs is feltelepítve a drivere mert mi a francnak, azt sem tudom egyáltalán minek egy notiba bluetooth)
"Ugyanaz, ha a helyi rádiót hallgatná valaki, de egyrészt esetleg nincs mobilnet, vagy az a rádió nem hallgatható neten, vagy valaki nem avval intézné el a keretét hipp-hopp. Ez a nagy USA-ban is előfordul ám bőven!"
Meg a VHS-t is azon akarja ám nézni mégsincs hova bedugni, sőt hideg is lehet fent a hegyen miért nem tud fűteni az a rohadt telefon. Hogy okosabbat is írjak, nem hinném hogy USA-ban elfogy a net ugyanis szinte mindegyikhez korlátlan vagy iszonyú nagy adatcsomag jár. T-nél 3000Ft/hó a 3GB csomag. Az hogy gyors net legyen egy telefonban szerintem ezerszer fontosabb mint a BT fájlküldés lehetősége.
"Érdekes viszont, hogy egy Apple fan se mondta még, hogy nem kell a 4"-os kijelző...."
Szerintem mindenkinek más a fontos, csak azt nem tudom ezt miért nehéz belátni, de minden egyes alkalommal visszakanyarodunk ide. Én is leírtam már többször, hogy mi nem tetszik androidban mégsem változik semmi, mégsem állok neki minden hírhez beírni hogy hülye google, teljesen más célcsoportot szolgál ki.
"Ha meg belekerül: we reinvented!!! LOL"
Ezt mindig ti mondjátok és nem az apple tulajok. Semmi olyasmi nem került bele már jó ideje az apple telefonokba ami régebben nem hiányzott most meg elkezdett.
"Azt kell látni, kiesett a gyeplő az Apple kezéből, mára ők utánoznak."
Ezt még nem látom.
"Ma sem 200 ezer forint, hanem több még a legbutább verzió is, míg a konkurens cégek felszereltebbeket árulnak jóval olcsóbban"
Ne bassz ilyet sem láttam még. Soha nem fizetnék egy telefonért 200e forintot azt elhiheted mégis jó ideje iphone-om van.
"és az Android komoly lépésekkel halad a stabilitás megszerzésében az összes olyan funkció működése mellett, melyekről iPhone tulajok nem is tudnak, vagy inkább nem akarnak tudni."
Ennek ellenére az a sok funkció még mindig csak a BT fájlküldés és az SD kártya, mással nem is nagyon tudtok jönni. Mondhatok én is olyan dolgokat ami szerintem ennél ezerszer fontosabb és amíg ezt nem oldják meg addig szerintem komolytalan az egész;
1, Legyen ez központi szoftver ahonnan lehet irányítani a fel-le töltéseket, rendszerezéseket alá itunes.
2, Ez a szoftver legyen képes 1-2 klikk új verzió telepítésére akármilyen telefonom is van. (azaz ha kijön egy új Android verzió akkor ajánlja fel a telepítést amit ha kérek akkor csináljon rögtön meg)
3, Legalább 2-3 generációig visszafele támogassák a telefonom. Azaz, ha most veszek egy androidos telefont, akkor garantálják nekem, hogy 2-3 év múlva még megkapom rá a legújabb androidot ne kelljen új készüléket vennem.
4, Kontrollálja a google a szoftvereket amik felkerülnek, hogy biztos legyek benne, hogy kártyékony, rosszul futó, stb szoftverért nem adok ki pénzt
Szerintem ezek sokkal fontosabbak annál mint amit te írsz. Amíg erre nincs megoldás addig én érdemben nem is foglalkozom a termékkel mert nincs miért, és csak ezután nézném meg hogy mit tud maga az oprendszer, és a hardver csak ezután jönne. Én ugyanis nem tech geek vagyok.