• zord01
    #8
    Gyerekek... a két legjobb játék az Unreal Tournament, meg a Red Alert 2. Grafika... WTF, fizika... Ammegmi? mégis all time best ever a két járék.

    Amúgy hogy ne csak offoljak, pár hete volt cikk iPonon, hogy még jó ideig nem lesz fotorealisztikus grafika a "rejtélyes völgy" effekt miatt.

    http://ipon.hu/hir/a_jatekok_es_a_rejtelyes_volgy/21406

    Én azzal a cikkel sem értettem egyet, ezzel sem értek. Oké, hogy a grafika meg a fizika nélkül elég fals az élmény, mégis, ha érzelmekről van szó, van két játék, ami olyan szinten odabax, hogy behalsz.

    Az egyik a Max Payne 2. Hát én a játék alatt végig azt éreztem, amit a főhős, és amit a készítők akartam, és ehhez még grafika sem kellett. Mi kellett hozzá? Hangulat, zene, vasza narrátor, és a grafikát kiváltották némi képregénnyel?
    Bejött? hát ciki, nem ciki, mikor Mona a karjaink közt halt meg, bulet time ide vagy oda, én biza elvétettem egy fejlövést az arcomon végigfutó könnycsepptől.

    A másik játék, ami bár nem volt ennyire ütős, mégis volt benne valami romantic feeling, az a Mass Effect. Mikor a fő misszió előtt (mind az első, mind a második részben), lehetett "romantikázni" kissé az általunk választott darlinggal. Igen a grafika "kissé" röhej volt, főleg a 22 colos monitort, és az egész látóteret betöltő 2 fejtől, stb... de attól a zene, és az, hogy az ember érezte az előtte álló feladat súlyát, mégis hitelessé tudta tenni az amúgy de facto vicces jelenetet. És amúgy a második részben, mikor ** SPOILER ** Mirandát leteperjük a gépteremben, nos az a jelenet szerintem sokat fejlődött az első részes Ashle-s menethez képest.

    Szóval igen, nehéz érzelmeket ábrázolni, de közel sem lehetetlen. Csak okosan kell megoldani a dolgokat.


    A "vígjáték" részéhez, meg csak annyit mondok Duke Nukem (még a régi). Há' grafika ott se vót...