• Sir Ny
    Még sosem hallottam, hogy a téridőgörbület a (pontszerű) megfigyelő mozgási irányától függne. Eddig mindig azt hittem, hogy az abszolult.

Ennek fényében viszont a téridőgörbület nem tartalmazhatna egyik irányba szakadásokat, míg a másikba nem. Ha én egy feketelyuk belsejében születtem volna ( ott is kifejlődhetik élet, mert miért ne ), akkor hogyan élném meg a kötelet, amit az arrajáró űrhajósok lógatnak befelé? Nem tudnék rajta felmászni?

Nem hiszem, hogy a téridőgörbület megfigyelőfüggése lenne a kulcs az egészhez, egyrészt mert ilyenről még nem hallottam, másrészt meg mert bibi lenne a kiterjedt testek esetén.

Szvsz ugyanabban a (pici) intervallumban ha a tér folytonos és összefüggő ha az egyik irányba mutat a sebességem (befelé megyek), akkor ugyanazon a helyen folytonos és összefüggő, ha a másikba (kifelé) megyek.

( mindamellett, hogy amit mondasz, hogy nem létezik megfelelő irány, szakadásokat jelentene a téridőben, amikről szintén nem hallottam, hogy lenének az eseményhorizont közelében )