Nem tagadom, a NONAME átalakítók nem jók a profi fotósoknak. Sőt, konkrétan a legtöbb ilyen NONAME megoldás semmire nem jó, mivel spórolnak rajtuk és vagy nem stabilak, vagy az elektronika gyenge bennük, hogy azt már n is említsem, hogy valóban, gyakran "elfelejtenek" a bennük lévő kártyával kommunikálni.
Sőt az is igaz, hogy nem minden SD kártya alkalmas erre a célra, mivel abból is az olcsóbb kategória, ami sok esetben csak papíron tudja a meghatározott sebességét, ráadásul a legolcsóbb memóriával rendelkezik, így ezek sehol nem igazán megbízhatóak.
Ellenben profi fotósnál láttam konkrétan a Kingstone CL9 SD + Delock SD - CF átalakító párost. Én is meglepődtem, mert nem hittem volna, hogy fotósok ilyesmit használnak, de mint az illető elmondásából kiderült, a Delock terméke egy CL9-es Kingstone kártyával megfelelően gyors és stabil a profi használathoz is. Ő már közel 1,5 éve használta ezt az összeállítást és azt mondta, soha nem volt vele problémája, nem volt adatvesztése, a gépváza nem vesztette el a kapcsolatot a kártyával, stabilan, megbízhatóan működött. Az persze igaz, hogy a CL9-es kártyák ára is elég szép már, nem az olcsóbb kategória, de még így is jobban jön ki az ember velük, mint egy egyező méretű CF kártyával.