152
-
#112 Miért? Melyik cég adományoz jótékony célra???? -
kakamatyi123 #111 >Az összes gyártó EGYÜTT nem adott el annyi tabletet mint az apple önmagában.
azert azt tegyuk hozza, hogy jelenleg...
A tablet vasarlasok nagy reszet a penzes jenkik teszik ki...
Ahogy a tabletek vilagszinten terjedni fognak, ugy jon fel majd a Samu is tabletben is...
-
ugh #110 Szerintem ez az ember surgosen szokjon le arrol a cuccrol amit tol.
Ez mar az agy lebomlasanak vegso fazisa.
Persze az apple a felhasznalok/emberek erdekeit szolgalja(hogyne).
Ezert nem adomanyoznak pl. mar jotekony celra jo ideje.
-
#109 Én azt gondolom nem szándékosan hazudozik, egyszerűen ha valahol hall valamit azt elteszi "emlékbe" és dobálja be a közösbe anélkül, hogy utána nézne. Pedig ma az internet világában tényleg csak 20mp-be telne neki. -
#108 De mire használja? Miért nem volt jó neki a síma CF kártya? Pusztán az ár miatt? Ez nekem nagyon furcsa, egy kártyát évekre vesz az ember és a pár ezer forint különbség nem hiszem hogy döntő lenne...
Bár én már semmiben sem vagyok biztos, valamelyik nap feleségem nekiállt talajtornát nézni, innentől meg ki tudja még milyen galádságokra képes :) -
Papichulo #107 Az ember egy beteges hazudozo, az Apple hetszer(!) annyi iPad-et adott el, mint a Samsung osszesen tabletet...
"This phase saw Cupertino selling 17 million iPads[...] Samsung claimed the second spot with an estimated 2.4 million in tablet sales" - http://www.mobiletor.com/2012/08/03/apple-leads-the-tablet-market-in-q2-2012-idc
-
#106 ????
Telefonban én is olvastam róla, node tabletben? Az összes gyártó EGYÜTT nem adott el annyi tabletet mint az apple önmagában. Ezt megint honnan szedted? -
Papichulo #105 "darabszámban a Samsung mint a tabletek, mind pedig a telefonok terén megelőzte az Apple-t."
Bullshit! Bizonyitsd be, hogy a Samsung tobb tablet-et adott el! Megint baromsagokat beszelsz. -
#104 Nem tagadom, a NONAME átalakítók nem jók a profi fotósoknak. Sőt, konkrétan a legtöbb ilyen NONAME megoldás semmire nem jó, mivel spórolnak rajtuk és vagy nem stabilak, vagy az elektronika gyenge bennük, hogy azt már n is említsem, hogy valóban, gyakran "elfelejtenek" a bennük lévő kártyával kommunikálni.
Sőt az is igaz, hogy nem minden SD kártya alkalmas erre a célra, mivel abból is az olcsóbb kategória, ami sok esetben csak papíron tudja a meghatározott sebességét, ráadásul a legolcsóbb memóriával rendelkezik, így ezek sehol nem igazán megbízhatóak.
Ellenben profi fotósnál láttam konkrétan a Kingstone CL9 SD + Delock SD - CF átalakító párost. Én is meglepődtem, mert nem hittem volna, hogy fotósok ilyesmit használnak, de mint az illető elmondásából kiderült, a Delock terméke egy CL9-es Kingstone kártyával megfelelően gyors és stabil a profi használathoz is. Ő már közel 1,5 éve használta ezt az összeállítást és azt mondta, soha nem volt vele problémája, nem volt adatvesztése, a gépváza nem vesztette el a kapcsolatot a kártyával, stabilan, megbízhatóan működött. Az persze igaz, hogy a CL9-es kártyák ára is elég szép már, nem az olcsóbb kategória, de még így is jobban jön ki az ember velük, mint egy egyező méretű CF kártyával. -
#103 Nézd meg a legutóbbi eladási adatokat, darabszámban a Samsung mint a tabletek, mind pedig a telefonok terén megelőzte az Apple-t. Ez a tendencia is azt mutatja, hogy bizony mások is felismerték már, hogy az Apple nem annyival jobb, amennyivel drágább. -
eto demerzel #102 en csak azt nem ertem meg hogy ha ilyen szar dolgokat gyart az apple, a microsoft miert bukot bele a hasolo szar kutyu gyartasaba es eladasaba (zune), miert varja mindeki ketkedesel a telefont es a tabla gepet? de tenyleg ha enyire szarak a termekek, mivel lehet magyarazni a nagy vasarlast (az hogy agymosotak nem minden esetben alja meg a helyet hiszen nem minden apple vasarlo jehova tanuja)? -
G_ArchAngel #101 Az elso reszevel egyet ertek es ertem az allaspontodat, a masodik viszont olyan messze van az igazsagtol, mint tolem Jessica Albaval egy egyejszakas kaland.
Profi fotos es felelosegteljes amator, soha, de soha nem hasznal SD kartyat, atalakitoval pedig plane nem. Lassabbak (95MB/s vs 133MB/s), mint a CF, megbizhatatlanok, serulekenyek, ha egy fotos adatot veszt kartyarol, akkor 99%-ban SD-rol tortenik. Az XQD (168MB/s) talan majd kivalthatja a CF-et, de egyelore meg a kisebbek is horror aron kerulnek forgalomba.
Az atalakito mar csak azert is kapufa, mert nem minden kartya tamogatja es nem egyszer szakad meg a kapcsolat a gepvaz foglalata es az atalakito kozott. -
dzsagon #100 hazudik, mint orbán -
cateran #99 Az a kifejezes, hogy PR bullshit mond neked valamit? Az 1 dolog, ha a designerek keze nincs megkotve (pedig megvan, mert 100%, hogy bizonyos osszeghatarig mehetnek csak el 1-1 termeknel) Az Apple 1 reszvenytarsasag, meghozza tozsden levo (NASDAQ - AAPL)Nincs olyan, hogy nem a profit az 1., a reszvenyeseket aligha erdekli, hogy a kibocsatott termek szep vagy esetleg jo-e...a lenyeg, hogy fogyjon, minel nagyobb profittal (es lassuk be, az Apple piacvezeto ebben, hands down)
Nyilvan a termekek arait nem ok lovik be, sot szvsz (ez szigoruan maganvelemeny) halvany lila fingaj sincs a tobbi osztaly mukodeserol. (lasd: nincs piackutatas vs ez. Persze ezzel sincs semmi baj -mar azon kivul, hogy ordas nagy hazugsagok jobbra-balra- mert egyreszt a vallalat arculatahoz tartozik, masreszt meg minden ceg suketel ezerrel) -
#98 Mindennapra egy apple cikk ... már megnyitás előtt tippelek mennyi komment lehet.. Mindig megtudtok lepni! Mindennap egy új csata igaz? -
Bannedusermail #97 Sir Ny (Szörny) nem feltétlenül azért ír le valamit, mert úgy is gondolja, ha nekem írja. -
#96 "Macbook Pro 500k-ba míg egy hasonló paraméterű másik notebook kb. 250k-val kevesebbe"
Ne kezdjük előlről megint. Még soha senkinek nem sikerült ilyet mutatnia az 500K Macbook Pro megfelelőjét a konkurencia 400-450k-ért adja, és nem 250-ért. -
#95 A cikk meg pontosan arról szól, hogy a pénz nem minden. Fiatal koromban (ehh), volt olyan cég ahol 40.000 forint volt a fizetésem, és egy konkurens cég el akart csábítani 60.000 forintért. (Miheztartás végett ez akkor elég sok pénz volt). Én nem mentem el, mert ahol voltam ott jó kollektíva volt, láttam a fejlődési lehetőséget, és szerettem amit csinálok. Én is mondhattam volna, hogy nem elsődleges a pénz, hiszen ha csak az lett volna akkor már pattanok is.
Ivi meg a világ egyik vezető designere, valószínűleg bármilyen cég tárt karokkal várná számunkra elképzelhetetlen csekkekkel de neki az a fontos, hogy kiélje magát és ne egy marketinges mondja meg, hogy nézzen ki a készülék.
Nem tudom miért olyan nehéz ezt a cikket értelmezni egyeseknek. -
#94 Ez nagyon rossz példa szerintem.
Pont ezen a forumon szokott mindenkinek kurva nagy szája lenni, hogy a vállalkozó nem ad elég fizetést meg a profitból is jutalékot az egyszeri melósnak. Viszont érdekes módon amikor 1-2 évig veszteséges mondjuk a cég akkor nem is akar befizetni.
Egyébként akit te megkérdeztél valószínűleg ő ott a legnormálisabb alkalmazott. Anno én pl dolgoztam úgy, hogy a fizetésem egy részéről lemondtam jópár hónapig mert nem ment úgy a cégnek ahogy kellett volna. Szerintem ez tök természetes, nem az a normális, hogy csak egy irányban várunk el mindent, nem gondolod? -
M2 #93 Nekem meg egy kollégám odament egy kivénhedt ötven éves cigány kurvához, mondta neki, hogy a mai estéért kap százezret, ha végig úgy néz ki, mint egy szőke húszéves csaj... aztán ígért neki egy milliót, kettőt, ötöt, tíz milliót is de nem jött össze a dolog. -
caius marius #92 Minap fogadtunk az egyik kollégával, hogy találok a cégnél olyan barmot aki fizetne azért, hogy dolgozhasson. Azt mondta szerinte ilyen nincs. Találtam. Odamentem az egyik lelkes kollégához és mondtam neki, hogy mivel ellopták a górék a vállalat vagyonát ezért nem kap fizetést, sőt még neki kéne befizetni az elkövetkezendő pár hónapban, de aztán majd talpra állunk és jobb lesz. Fizetne? Erre ő mindjárt mondta, hogy hát persze hisz utána jobb lesz. Na erről ennyit...
Bármit el lehet adni a droidoknak. Ha az apple kijelenti, hogy ő találta fel a tüzet akkor tutti lesz olyan majom aki beszopja. -
M2 #91 Na segítek megérteni, hogy mit is mondott ez a fickó, aki mellesleg a világon az egyik legjobb designer:
az cégnél nem a ma szinte mindenhol alkalmazott módszerrel tervezték meg az új termékeket, miszerint összeül sok piackutató és marketinges, felteszik a nagy kérdést, hogy "mi kell a népnek?", meg a másikat, hogy "mennyit fognak adni érte?", aztán ez alapján állítják össze a cuccot (pl. Nokia).
Náluk a fejlesztő csapat egy célt tartott szem előtt: csináljuk meg a legjobbat amit tudunk. Ez azért kreatívoknál nagyon komoly tért és motivációt tud adni, amit ilyenkor meg is hálálnak, és egy alkotó elmét nem lehet azzal ösztönözni, hogy háromszoros pénzt kap, mert ott nem a pénz számít.
Igen, a folyamat végén minden bizonnyal náluk is jöttek a pénz emberei, költségeket faragtak, profitot számoltak stb...
Aztán mikor kijött az első iPhone, szerintem látszott is rajta ez az alkotási folyamat: rengeteg forradalmi újdonság, bosszantó, idióta hiányosságokkal (egy akkori Nokia, szigorúan telefon funkciókban mérve még a mai iPhone-t is veri, például hívócsoportok, bejövő hívás kezelése stb.).
Összességében szerintem tanulságos a dolog és megmutatja, néha mi kell a sikerhez: bátorság hogy átlépd a képzelt határokat. -
Papichulo #90 "Hát ez akkora Bullshit, hogyha lenne díj rá, akkor előre oda ítélem neki az évszázad legnagyobbja különdíját."
Szerintem ne fogd vissza magad, ez a dij biztosan neki is sokat jelentene... vedd fel a kapcsolatot a Ive-val, hogy hol veheti ezt at toled... gondolom az IMEI cimen barmikor megtalal ;) -
caius marius #89 Látod van. Sok. Nagyon sok. -
Sir Ny #88 Mert más okból nem lehet vetélytársakat perelni, csak és kizárólag profitérdekeltségből. ( off: továbbra is tartom, hogy a gondolatmeneteidben lehetőségek számtalanját veted el mindenféle magyarázat nélkül. Ha már fejben beláttad, hogy másért nem lehet, és le tudod írni, akkor sry. Egyébként meg újfent nincs igazad ) -
Bannedusermail #87 Hát ez akkora Bullshit, hogyha lenne díj rá, akkor előre oda ítélem neki az évszázad legnagyobbja különdíját.
Az applenek nem a profit a fontos... Biztos a világbéke...
Biztos véletlenül perelik folyton a legnagyobb vetélytársakat.
Van olyan hülye, aki ezt beszopta? -
Sir Ny #86 nem -
caius marius #85 Nem értek hozzá, de az ios nem linux alapú? -
Sir Ny #84 az android egy linux. -
Papichulo #83 "az iOS is OSX... úgy ahogy az android Linux és windows phone pedig windows---"
Magyarul sehogy... vagy te esetleg azt allitod, hogy egy windowsos virus fog mukodni egy ARM-os WP7 telefonon? Ugye csak a smileyt felejtetted le? Ugye? -
#82 az iOS is OSX... úgy ahogy az android Linux és windows phone pedig windows--- -
Papichulo #81 "Ez a guglihasznalat bonyolult 1 dolog..."
Ugy latom az olvasas szamodra meg bonyolultabb... hol beszelnek itt konkret iOS virusokrol? -
cateran #80 Ez a guglihasznalat bonyolult 1 dolog...
ime...
tessek....
Amugy ez a faszi hulyesegek beszel.Az Apple -termeszetesen- foprioritasu profitorientalt ceg (vagyis de igen, ez a legfontosabb)es ezzel nincs is semmi baj, a vilag vagy legalabbis a kapitalizmus igy mukodik. -
Papichulo #79 " Iphone-ra és androidra egyraránt vannak vírusok"
Tudnal mutatni linket barmifele iOS virusrol? -
M2 #78 Jonathan Ive persze ott hibázott, hogy magukat tekintette az Apple-nek, holott ők csak egy kis belső csapat. Ha a cég egészét nézzük (meg minden céget), csak a profit az egyetlen (és így fő) cél. -
M2 #77 Apple cikk, vonjunk gyors mérleget:
- Apple hater: 95%,
- semleges: 5%,
- Apple fanboy (Apple haterek leírása szerinti): 0% (léteznek egyáltalán???).
Szövegértés, olvasás:
- csak a címet tudta elolvasni, de abban sem vette észre a "fő" szavacskát: 52%,
- elolvasta a címet és a cikket is, de nem sikerült értően felfognia: 33%,
- értett mindent, de lúzerként fel sem tudja fogni, hogyan működik a profik világa: 12%. -
asgh #76 Jaja meg sátán is meg monnyonle. -
#75 Semelyik másik cég nem működik ilyen undorítóan, mint az Apple. Minden egyes termékük, minden egyes szolgáltatásuk, mindenük a legapróbb részletekig kizárólag akörül forog, hogy minnél jobban lehúzzanak mindenkit. -
Yodafon #74 Nem hiszem el neki hogy a két szép szemünkért csinálja. Nyílván őt is a pénz motiválja, csak tudod P. J. nem nézi hülyének az embereket akiknek el akarja adni a termékét ellenben az Appelel (lásd S. J. fogd máshogy a telefonod email-e és még sok hasonló) -
asgh #73 Szerinted Peter Jackson mennyit keres a Hobbittal?
űUgyanakkor elhiszed neki, hogy nem _csak_ a pénzért csinálja, sőt nem az volt az elsődleges szempont a számára, amikor belevágott a projectbe?
Na ugye.
Ettől függetlenül a Hobbit egy üzleti vállalkozás és hidd el, hogy a producerek az utolsó centet is kisajtolják a bevételi lehetőségekből, mert dollár százmilliókat kockáztatnak és szeretnék - lehetőleg jó nyereséggel - visszakapni.