halgatyó#89
A most következő téma a sajtóban nem jelenik meg, ezért tartom kiemelt fontosságúnak: takarékosság vs. fogyasztásfüggetlen költségek
Ennek hosszú története van. Az első nagy rúgás belénk még az Antall kormány idejében történt (mielőtt valamelyik félagyú megint elküldene engem az x. párt irodájába, felvilágosítanám, hogy akkor az x. párt még nem létezett)
A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás azelőtt a benzin árába volt beépítve. Az Antall-kormány valamelyik szemét tanácsadója kitalálta, hogy ez így nem lesz jó, mert nem lehet elég nagyot kaszálni, meg az autósokba se lehet belerugdosni, meg kell hát tenni az első lépést: egy használati eszköz PUSZTA LÉTÉT kell megadóztatni. Legyen hát külön felelősségbizítosítás!
Nekem az agyam repedt meg a dühtől. Micsoda agyament baromság, hogy az autó akkor is fogyaszt, amikor a garázsban áll????? már akkor megmondtam: ebből az lesz majd, hogy az emberek mindenhová azzal járnak majd. Ha már úgyis ki van fizetve...
Azóta csak fokozták ezeket az ocsmányságokat. A dolog kiterjedt a normális emberi életminőség valamennyi elemére: a gáz-, víz-, csatornaszámlára (de ide tartozik pl. a mérhetetlenül gyűlöletes ingatlanadó is)
Megint a közlekedésre visszatérve, mert ez amolyan állatorvosi ló: az összes probléma jól bemutatható rajta, amely problémák később máshol is meg fognak jelenni. (ez most a középosztály kifosztásának és pusztításának a frontvonala)
Ha csak békávéval megyek mindenhová, akkor veszek bérletet. Ha mondjuk csak autóval megyek mindenhová, akkor nem veszek bérletet, hanem állom annak a költségeit. De mi van akkor, ha mind a kettőt használom? (pl. én.) Ha csak akkor megyek autóval, ha azzal oldható meg a feladat, máskor meg békávével?
Nos, akkor mind a kettőnek az állandó (fogyasztásfüggetlen) költségeit viselnem kell, ami rohadtul nem igazságos!
Vagy itt van a víz- és csatornadíjakat beszedő díjbeható holding ztr. kft. maffia. Havonta küldik a számlát. Külön a vízre és külön a csatornára, bár az elszámolás alapja a vízóra mért adata, vagyis ki agyalta ki azt a szrfaszságot, hogy ezeket külön számlázza, ki tudja...
És persze minden számla kibocsátásáért 300 (!!!) Ft-ot is felszámolnak. A rohadt nagy büdös majdnemsemmiért! Egy számla kibocsátása nem kerülhet többe nekik 10 forintnál. A többi a főnökök úszómedencés villájának és Q7-esének a költségeit takarhatja.... A másik oldalon viszont horribilis víz-köbméterár jelenik meg azoknál, akik spórolnak a vízzel vagy nem laknak a lakásban egész hónapban.
És itt jön be az a logikus és értelmes felvetés, hogy a WC lehúzásához nem kellene tiszta vizet használni. Ez megoldható, de költségei vannak.
Ezeket a költségeket nem lehet úgy letudni, hogy attól kezdve a (megkerülhetetlen, bebetonozott) díjbeszedő elengedi az "adminisztrációs" költségek felét