• halgatyó
    A mostani "megoldás"-nak semmi köze a tisztességhez, az NEM az emberek tisztességes sabad választása. Mert miről van szó mostanában, pl. a lezárt területek (vár. 5. kergületi gerlóczi u. környéke, stb...egyre terjed a mocsokádékgyalázat) meg a fizetőparkolós területek ügyében?
    Az van, hogy az önkurmányzat a lakosságra hivatkozik. Hogy a lakosság így meg a lakosság úgy....
    miután az önkurmányzat mindenféle trükkökkel és sajtóhadjárattal (a "zöldfelületekről" hantázva) drasztikusan csökkenti a parkolóhelyek számát, arra a pár emberre hivatkozik, akik emiatt leveleket írogatnak....

Persze, ha megszavaztatjuk a lakosságot, akkor mindenki arra szavaz majd, hogy igen, az én lakóterületem legyen fizetőparkolós, meg behajtási díjas, meg lezárt, hogy mások ne tudjanak idejönni, de én bárhová ingyen és könnyedén mehessek!

Ezen az alapon meg lehetne szavaztatni a szőke hajúakat, hogy szerintük kapjanak-e 50%-kal magasabb fizetést a szőkék? Persze, hogy megszavazzák!

Az igazságos és helyes módszer az lenne, hogyha kijelölnének olyan területeket, amelyek autómentesek. Döntsön a polgár, hogy akar-e autómentes környezetben élni, de akkor neki se lehessen!!!!! Csa így tisztességes!

Ám ha így szavaztatnák meg az embereket, akkor asszem nagyon kicsik lennének ezek a lezárt meg fizetőparkolós rablódisznózónák! Ma magyarországon kb. 3 millió autó van, ezek többsége családi használati eszköz (a középosztály számára! nem a maseratikra gondolok) Ha még azokat is idevesszük akik vennének autót, ha anyagilag tudnának, akkor kijelenthetjük, hogy az emberek óriási többsége bizony az autó mellet szavaz, akárhogy hazudozik néhány gazember

Folytatom egy még sokkal fontosabb témával: a spórolásra ösztönzés kontra fogyasztásfüggetlen költségek (majd kicsivel később, bocs)