halgatyó#65
Nem kell kiköltöztetni Budapest lakosságának 80%-át, ha egy kicsit számolsz, magadtól is rájössz.
Mivel nem tetted meg, és most bepótolom
Tegyük fel, hogy Magyarországon van 4 millió lakóegység (azaz lakás vagy ház, benne egy családdal). Ez azt jelentené, hogy egy lakóegységbe átlag 2,5 ember tartozik, szerintem nem becsültem túlságosan mellé.
Tegyük fel, hogy mindenki kap egy 500 m2-es telket, rajta házzal. (az a telek, ahol most én élek egy kis házikóban, ennél kisebb: 350 m2) Ez az 500 m2 szerintem elegendő, ha valakinek NEM a mezőgazdasági termelés a megélhetési forrása.
Mekkora területet foglal el ez esetben 4 millió házikó a telekkel? Bárki kiszorozza: 2000 km2 területet.
Ehhez hozzáadunk kb. feleannyi útfelületet, meg feleannyi közösségi teret, meg feleannyi munkahely-területet (iroda, műhely) akkor kaptunk 5000 km2-t.
Ez teljes mértékben élhető, reális országképet és gazdaságot takar. Nem kell kiköltöztetni senkit éjszaka, egy szál bőrönddel, ahogy a hozzászólásodból kiérződik (akik azt akkor megcsinálták az emberekkel, azok most a legnagyobb környezetvédők, meg kapitalisták, meg privatizátorok, meg sajtó-megmondóemberek, stb)